به گزارش خبرنگار شبستان، انوشیروان محسنی بندپی، رییس سازمان بهزیستی کشور در یازدهمین دوره کنگره بین المللی دانش اعتیاد که با حضور ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مرکز بینالمللی همایشهای رازی برگزار شد، گفت: افزایش و شتاب اعتیاد در زنان جامعه به یک بحران تبدیل شده است.
بندپی گفت: ما هر روزه شاهد تحولات بسیار زیادی در ساختار جامعه هستیم و فرهنگ ها و سبک زندگی و رشد تکنولوژی همه و همه دست به دست هم می دهند که شاهد افزایش آسیب های اجتماعی در جامعه باشیم و این تنها مختص به کشور ما نیست و یک پدیده جهانی است.
بندپی گفت: در نظرسنجی که از طرف دانشگاه علوم پزشکی تهران از مردم صورت گرفت و نتایج آن استخراج شد و مبتنی بر این بود که بزرگترین آسیب اجتماعی را چه می دانید بیش از 90 درصد اعتیاد را بزرگترین معضل اجتماعی می دانستند. اعتیاد است که هویت فرد و مسئولیت پذیری فرد را در جامعه از بین می برد و اختلالات روحی و روانی را تشدید می کند. هم افزایی بسیار افزاینده ای در رشد آسیب های اجتماعی مانند طلاق، کودک بدسرپرست و کودک بی سرپرست و جرم های بزرگ و کوچک در این جامعه ناشی از اعتیاد می باشد.
بندپی در مورد وضعیت اعتیاد در کشور گفت: 4 و نیم درصد افراد 15 تا 64 سال دارای مصرف مواد مخدر هستند.
وی با بیان اینکه رشد مواد صنعتی و روانگردان فاجعه بار است، گفت: مصرف همزمان چندین مواد همزمان در جامعه رو به رشد است.
رییس سازمان بهزیستی کشور گفت: نکته بسیار مهم افزایش و شتاب اعتیاد به زنان در جامعه است. در جامعه سنی 15 تا 29 سال به ازای هر 6.6 مرد یک زن معتاد است و در جامعه سنی 30 تا 40 سال به ازای 15.7 مرد یک زن در جامعه معتاد است و در جامعه سنی 45 تا 60 سال و از هر 16.6 مرد یک زن معتاد است که ما همزمان شاهد اعتیاد در کودکان نیز هستیم. ما باید بپذیریم که اعتیاد یک مسئله اجتماعی است و یک سیاست و رویکرد اجتماعمدارانه و استفاده از ظرفیت های اجتماعمحورانه یکی از راهکارهاست.
وی با بیان اینکه یافتههای علمی و تحقیقات و پژوهشهای ما خیلی از مشکلات ما را رفع نمی کند، گفت: ما باید انرژی خود را در مسیری قرار دهیم که اعتیاد را به صورت عملی کاهش داده و از انباشت اطلاعات بلااستفاده پرهیز کنید.
نظر شما