به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، مهناز کاشی، رئیس دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور امروز(22 شهریور) در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: سازمان بهزیستی وظیفه تسهیل گری شغل برای مددجویان تحت پوشش را دارد.
وی با اشاره به اینکه توانمندسازی سازمان در حوزه های اجتماعی، توانبخشی و پیشگیری انجام می شود، تصریح کرد: جامعه هدف سازمان در این زمینه شامل زنان سرپرست خانوار، زنان بدسرپرست، فرزندان سرپرست خانوار در حوزه اجتماعی، ارائه خدمات پیشگیری به معتادان بهبود یافته و بیماران اچ آی وی در حوزه پیشگیری و معلولان ذهنی، جسمی و حرکتی در حوزه توانبخشی است.
این مقام مسوول با انتقاد از اینکه بودجه های تخصیص یافته به سازمان متناسب با نیازهای سازمان نیست، گفت: از اینرو از مشارکت های مردمی و خیرین برای پیشبرد اهداف سازمان و توانمندسازی مددجویان بهره مند می شویم.
کاشی با یتاکید بر اینکه برای تسهیل گری اشتغال مددجویان از برخی مشوق های بیمه ای، یارانه ارتقاء کارایی معلولان و مشوق های حمایتی در قالب تسهیلات و وام های اشتغالزایی و کارآفرینی بهره مند می شویم، گفت: مرحله نخست در این پروسه شناسایی نیازهای اولیه فرد، تشکیل دوره های آموزشی متناسب با نوع معلولیت و شغل مورد نظر، ارزیابی مجدد و سپس معرفی به شغل مورد نظر است.
رئیس دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور با بیان ایکه در فرایند خوداشتغالی سهم بیمه خویش فرما به مدت 5 سال و 23 درصد از حداقل حقوق سالیانه توسط بهزیستی پرداخت می شود، خاطرنشان کرد: در خصوص مشوق های کارفرمایی هم به کارفرما تسهیلاتی پرداخت می شود.
وی افزود: درصورتی که کارفرمایان از معلولان بهزیستی به عنوان نیروی کار خود استفاده کند بهزیستی به مدت 5 سال سهم بیمه کارفرما را به میزان 23 درصد از حداقل حقوق سالانه پرداخت می کند.
این مقام مسوول به ارائه 10 تا 50 درصد حداقل حقوق قانون کار سالانه به ازاء به کار گیری معلولان شدید در طرح یارانه ارتقاء به کارفرمایان خبر داد و گفت: تسهیلات اشتغال به کارفرمایانی که معلولان را به کاربگیرند به میزان 100 میلیون تومان اختصاص می یابد.
کاشی یکی دیگر از مشوق های تسهیل گری شغل را صندوق توسعه ملی خواند و گفت: در این طرح که در مناطق محروم و روستایی قابل اجراست به طرح های کشاورزی و صنعتی که توجیه اقتصادی داشته باشند از 200 میلیون تومان تا 5 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت می شود.
به گفته وی، بهزیستی متعد شده است تا سالانه 45 هزار نفر را از چرخه حمایت اقتصادی خود خارج کند و این درحالی است که 55 درصد از این افراد شامل جامعه معلولان می شود.
رئیس دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: سال گذشته 240 نفر از جامعه معلولان به استخدام دستگاه های دولتی درآمدند و امید می رود با تصویب لایحه قانون جامع حمایت از معلولان دستگاه های دولتی نسبت به تعهد 3 درصدی خود در استخدام جامعه هدف بهزیستی بیشتر پایبند باشند.
نظر شما