به گزارش خبرنگار شبستان، مریم جدلی، رییس هیئتمدیره انجمن فرهنگی زنان ناشر عصر دیروز در هماندیشی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهالی چاپ و نشر گفت: خوشحالیم که آقای دکتر صالحی بر منصب وزارت نشستند زیرا ایشان به خوبی با حوزه نشر آشنا هستند. یکی از موفقیتهای دکتر صالحی اعتماد و حمایت ناشران است. امیدواریم برنامه ریزی منسجم در وزارت ارشاد برقرار شود که به صورت کوتاهمدت و بلندمدت باشد و ما هم از این برنامه ها باخبر باشیم. استفاده از افراد متخصص در حوزه نشر مسئله ضروری است، ما مشاور خانم در وزارت ارشاد نداشتیم و نتوانستیم از مشاور خوب خانم در این حوزه استفاده کنیم.
جدلی اظهار داشت: یکی از مواردی که مانع ناشران می شود که کتاب خوب چاپ نکنند قیمت کاغذ است. اگر ماده اولیه که سرمایه اولیه ماست به سهولت و با قیمت مناسب به دست ما برسد راحتتر می توانیم کتاب چاپ کنیم، سالیان سال است که می گویند تسهیلات بانکی به ناشران تعلق می گیرد اما اینطور نیست. در حال حاضر ویترین های کنار خیابان ها هر روز زیادتر می شود و این به ضرر کتابفروشی هاست. کمبود مراکز آموزشی را در حوزه نشر شاهد هستیم. فقدان یک سیستم توزیع موفق و آشنا نبودن برخی مولفان و مترجمان با حضور نشر از دیگر معضلات است. کمک به ارزان شدن کتاب، افزایش تبلیغ کتاب و تغییر نگاه مردم می تواند این موانع را تا حدودی رفع کند.
بر اساس این گزارش، سیدمحمود حسینی، نایب رییس شرکت های ناشران آشنا در این هماندیشی تصریح کرد: وضعیت کتاب و کتابخوانی در جامعه مطلوب نیست امیدواریم در دوره ای که فرماندهی وزارت ارشاد بر عهده دکتر صالحی است فکری به حال سرانه مطالعه شود. مشکلات زیادی در مورد کتاب و توزیع کتاب داریم. موسسات موازی با ارشاد بودجههای کلان دارند که کتاب ناشران را می گیرند و در شهرستان ها با تخفیف 70 درصد به فروش می رسانند، این باعث بدنامی ناشران و نابودی کتابفروشی ها در شهرستان ها می شود.
حسینی خاطرنشان کرد: در خصوص تقویت ناشران موسسات و کتابفروشی ها شهرستان ها وضعیتی که برای تقویت ویترین کتابفروشی ها فراهم شد، جواب نمی دهد و تقاضا دارم فکری در این خصوص شود. خریداری تازه های کتاب از ناشران می تواند به تولید کتاب مفید و خوب بینجامد.
نظر شما