به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، مجید رجبی معمار در مراسم افتتاح نمایشگاه اسناد اکبر رادی ضمن خیرمقدم به بازدیدکنندگان از این نمایشگاه گفت: اکبر رادی یکی از چهره های به نام نمایشنامه ایران است و خوشحالم که در خانه هنرمندان شاهد برپایی نخستین نمایشگاه اسناد تصویری آثار او هستیم.
او در بخش دیگران سخنان خود خانه هنرمندان را خانه اصلی همه هنرمندان عنوان کرد و ابراز خوشحالی کرد که در این مکان هر روز شاهد برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری متنوعی هستیم.
مهدی شفیعی، مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی نیز در سخنان کوتاهی گفت: بی شک پشت سر هر مرد موفقی بانوی ارزشمندی ایستاده است. همسر اکبر رادی نیز یکی از همین بانوان ارزشمند کشورمان است که با پیگیری هایش توانست بنیاد اکبر رادی را راه اندازی کند.
او افزود: تئاتر ما با وجود استادان بزرگی چون اکبر رادی که آثار ارزشمندی خلق کردند قابلیت جهانی شدن دارد امیدواریم که ما نیز در مرکز هنرهای نمایشی تا جایی که امکانات در اختیار داریم از هنرمندان تئاتری حمایت کنیم.
محمود دولت آبادی نیز سخنانی کوتاه گفت: اکبر رادی هنرمند نجیبی بود و معنای نجیب برای همه ما پارسی زبان ها روشن است. شاید بسیاری تصور کنند که همه هنرمندان نجیب هستند اما متاسفانه ما در میان هنرمندان ارازلی را داریم که لباس هنر تن کرده اند.
او افزود: چند روز پیش با جوانی برخوردم که در رشت کلاس نمایشنامه نویسی می رفت وقتی منابع تدریس در کلاس آن ها را مطالعه می کردم متوجه شدم که این کلاس با نقد و بررسی آثار پیشکسوتان به پایان می رسید. متاسفانه جای تاسف دارد که در این 30 سال اخیر هیچ نمایشنامه نویس مهم دیگری نداریم.
دولت آبادی ادامه داد: در 30 سال اخیر چندین بار من در دانشگاه های کشور نمایشنامه نویسی درس داده ام اما هر بار به دلیل وضعیت بدی که در نمایشنامه نویسی ما حاکم است تدریس را نیمه کاره رها کرده ام. در این سال ها تعداد سالن های نمایش با رشد خوبی روبرو بوده به طوری که بارها من را برای تماشای نمایش به سالن های کوچکی در زیرزمین ها هم دعوت کرده اند اما نباید فراموش کنیم که سالن های تئاتر شهر در مقاطع بسیار طولانی در تصرف برخی نام ها بوده که هیچ اثر قابل اعتنایی هم روی صحنه نبرده اند.
بهزاد صدیقی یکی از اعضای هیات مدیره بنیاد صدیقی نیز در سخنانی کوتاه گفت: چون زاد روز 87 سالگی اکبر رادی همزمان با ایام محرم بود، تصمیم گرفتیم این نمایشگاه را زودتر برپا کنیم، در این نمایشگاه مجموعه کوچکی از اسناد تصویری آثار اکبر رادی را به نمایش گذاشتیم.
حمید بانو عنقا همسر اکبر رادی نیز در سخنانی گفت: خوشحالم که در زمان حیاتم شاهد شکوفایی اهداف بنیاد اکبر رادی هستم، امیدوارم که منتقدان بنیاد به جای نقدهای نابه جا ما را دلگرم کنند. بنیاد اکبر رادی قصد دارد که از تمام هنرمندان جوان حمایت کند.
او افزود: تاکنون بیش از 99 درصد نمایشنامه های اکبر رادی بارها روی صحنه رفته اند و یکی از اهداف بنیاد اکبر رادی روی صحنه رفتن آثار او توسط هنرمندان نسل های مختلف است.
ابراهیم حسینی دبیر نمایشگاه نیز در سخنان کوتاهی گفت: نمایشگاه اسناد تصویری رادی نخستین تجربه ما بود و امیداریم در سال های آتی این نمایشگاه تداوم داشته باشد. در برپایی این نمایشگاه در آثاری که گردآوری کرده ایم هیچ دخل و تصرفی نکرده ایم و عکس هایی را انتخاب کرده ایم که جنبه مستند داشته باشند.
نخستین دوره نمایشگاه اسناد تصویری آثار اکبر رادی تا 29 شهریور در نگارخانه تابستان خانه هنرمندان ایران دایر است.
نظر شما