«قدرت ارتباطات» پرفروش‌ترین کتاب پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات شد

خبرگزاری شبستان: یک مترجم معتقد است، دیدگاه‌های کاستلز اعم از واقع گرایی، آزادی‌خواهی و نظریه نظام جهانی در کتاب قدرت ارتباطات لحاظ شده است.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر حسین بصیریان جهرمی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه امروز در نقد و بررسی کتاب قدرت ارتباطات اثر مانوئل کاستلز به عنوان مترجم این اثر گفت: مانوئل کاستلز در ایران به جهت آثار گذشته نیاز به معرفی ندارد. کاستلز جامعه شناس اسپانیایی و نویسنده سه‌گانه مهم عصر اطلاعات است. علاقه به ترجمه آثار ایشان برایم ایجاد شد و ترجمه این اثر را به پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات پیشنهاد دادم. در سال 1393 پژوهشگاه چاپ نخست آن را به عهده گرفت.

 

دکتر بصیریان جهرمی ادامه داد: کتاب قدرت ارتباطات کاستلز به سرعت به عنوان پرفروش‌ترین کتاب پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات مطرح شد و به کوشش آقای کوثری در انتشارات علمی و فرهنگی به چاپ دوم رسید. کتاب قدرت ارتباطات پنج فصل دارد که عناوین آن عبارتند از قدرت جامعه شبکه ای ارتباطات در عصر دیجیتال، شبکه های ذهن قدرت، برنامه ریزی شبکه های ارتباطی و برنامه ریزی مجدد شبکه های ارتباطی.

 

وی اظهار داشت: در فصل اول قدرت در شبکه ها، دولت و قدرت در عصر جهانی، قدرت و پادقدرت در جامعه شبکه ای و مفهوم قدرت مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. کاستلز قدرت را یک رابطه می داند که کنشگر اجتماعی را قادر می سازد به گونه ای ناهمسنگ بر تصمیمات سایر بازیگران یا کنشگران اجتماعی اثر بگذارد. دیدگاه های کاستلز یعنی واقع گرایی، آزادی خواهی و نظریه نظام جهانی در کتاب قدرت ارتباطات مطرح شده است. در فصل دوم کتاب قدرت ارتباطات با مفهوم قدرت شبکه ها مواجه می شویم.مباحث فصل سوم کتاب مبتنی بر تحقیقات علم اعصاب است.

 

جلسه نقد و بررسی کتاب قدرت ارتباطات اثر مانوئل کاستلز امروز، سه‌شنبه ۲۱ شهریورماه در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با حضور هادی خانیکی، حسین‌علی افخمی، مسعود کوثری و حسین بصیریان جهرمی برگزار شد.

 

گفتنی است، کتاب قدرت ارتباطات مهم‌ترین اثر پژوهشی مانوئل کاستلز است که نشان می‌دهد روابط قدرت چگونه‌ پایه‌های همه جوامع را بنیان می‌نهد و نهادهای حاکم بر زندگی ما را تحت کنترل خود درمی‌آورد. او در این کتاب بر نقش شبکه‌های ارتباطی در قدرت‌سازی در جامعه به‌ ویژه قدرت سیاسی تأکید می‌کند. کتاب قدرت ارتباطات در سال 1392 توسط دکتر حسین بصیریان جهرمی و با نظارت دکتر حسام الدین آشنا در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ترجمه و از سوی انتشارات این پژوهشگاه منتشر شد. در سال 1396 نیز طی تفاهمنامه همکاری مشترک میان پژوهشگاه و انتشارات علمی و فرهنگی، این کتاب از سوی انتشارات علمی و فرهنگی برای نوبت دوم منتشر شده است.

 

کد خبر 655207

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha