رضا نافع، روانشناس و مشاور خانواده در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی شبستان در خصوص کمبود اعتماد به نفس گفت: پژوهشها نشان میدهند اعتماد به نفس میتواند در میزان رضایت از رابطه زوجها تاثیرگذار باشد. زمانی که نسبت به خودتان احساس بدی دارید دایما سعی میکنید در رابطه تایید و امنیت طلب کنید.
وی در ادامه بیان کرد: تایید شدن و احساس امنیت خوب است اما نه زمانی که شما آن را با ترس و پافشاری زیادی بخواهید. این مسئله هم به شما آسیب می زند و هم طرف مقابل را خسته می کند.
نافع با بیان اینکه کمبود اعتماد به نفس تصور شما را از شریک زندگی تان تغییر می دهد، تصریح کرد: این احتمال وجود دارد که به خاطر ضعف در باورهای خود احساس کنید از سوی دیگری تهدید می شود. همیشه نگران هستید که او ترک تان کند، دوست تان نداشته باشد و رابطه های موازی را شروع کند.
این مشاور خانواده در ادامه خاطرنشان کرد: در بدترین حالت دچار شک و تردیدهای بیمارگونه میشوید و طرف مقابل را آزار میدهید. در این وضعیت حساسیتهای رابطه بیشتر میشود و شما کاری میکنید که شریک زندگیتان هم به اندازه شما در این رابطه احساس امنیت نکند.
این روانشناس با بیان اینکه به خاطر کمبود اعتماد به نفس شما همیشه مضطرب و نگران هستید، اظهار کرد: به خاطر هر مسئله سادهای در زندگیتان وحشتزده میشوید، خود را لایق زندگی نمیدانید، از آن لذت نمیبرید و باور نمیکنید که یک نفر دوستانتان دارد، ممکن است جلوی آینه بایستید و از ظاهرتان شرمنده شوید و یا خود را به خاطر افکار یا احساساتتان سرزنش کنید.
وی با بیان اینکه یکی از راه های درمان انواع ترس ها و هراسها از جمله خجالت كشيدن اين است كه خود را در معرض موقعيت هاي هراس آور قرار دهيد.گفت: براي مثال اگر شما در هنگام روبرو شدن با يك جمعيت زياد، احساس اضطراب و ترس کنید و چهره شما سرخ مي شود، احتمالا بعد از آن حادثه سعي می کنید كه وارد محیط های پرجمعيت نشويد. اما اين رويكرد درماني تاكيد مي كند كه اين دسته از افراد با ترس ها و هراس هاي خود مواجهه شوند و از آن فرار نكنند.
این روان شناس تصریح کرد: برای افزایش اعتماد به نفس فهرستي از همه ويژگي هاي خوب خود تهيه كنيد . اين كار به شما كمك مي كند تا با عوامل تضعيف كننده مبارزه كنيد .
نظر شما