به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، اسدالله معطوفی، محقق وپژوهشگر گرگانی، شب گذشته(20 شهریور) در مراسم آیین بزرگداشت هفته گرگان گفت: کتاب تاریخ معاصر گرگان اطلاعات زنده و موثقی از روزنامه اطلاعات است و این کتاب از قدیمی ترین منابع در آن استفاده شده، آماده چاپ است.
وی با اشاره به اینکه در سال های ۱۳۱۴، ۱۳۱۶ و ۱۳۲۰ تلاش شد تا نام استرآباد را به گرگان تغییر دهند، افزود: استرآباد قدیم دارای چهار دروازه اصلی و یک دروازه فرعی بود.
معطوفی اظهارداشت: اولین شناسنامه در استرآباد در سال ۱۳۰۵ به نام علی اکبر رهبر صادر شد که بعد از مدت ها به عنوان شهردار گرگان شناخته شد.
وی با بیان اینکه اولین کلاس های اکابر در گرگان در سال ۱۳۱۵ دایر شد، تصریح کرد: این کلاس در ۹ شهریور در گرگان دایر شد که اکثر آنها کسبه خیابان چهارراه میدان بودند.
محقق و پژوهشگر گرگانی با اشاره به اینکه پست استرآباد در سال 1317 راه اندازی شد، گفت: ساخت خیابان میدان شهرداری تا چهارراه میدان، شالیکوبی تا شهرداری در سال ۱۳۱۸ مورد توجه قرار گرفت و از سال ۱۳۱۱ تا ۱۳۱۸بنای کاخ دادگستری فعلی، شهرداری، دارایی، بانک ملی، پادگان، بیمارستان پنج آذر تمام شد.
وی افزود: در سال ۱۳۲۹ چنارهای بسیاری از منطقه ناهارخوران بر اثر طوفان شدید به همراه آتش سوزی از بین رفت.
معطوفی با بیان اینکه در سال ۱۳۳۸ کلنگ راه آهن بندرترکمن گرگان توسط نخست وزیر و شهردار گرگان وقت زده شد، اظهار داشت: در سال 1354 هیئتی از سوی دانشگاه آمریکا به ایران آمد و گرگان را برای ساخت دانشگاه هزار هکتاری مکان گزینی کردند و با توجه به اینکه در این جلسه امیر هوشنگ محتشم شهردار گرگان و بخشدار وقت سنگ تمام گذاشتند اما مجوز برای ساخت آن داده نشد.
نظر شما