۱۴ هزار تن پسته خشک در استان سمنان تولید می‌شود

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، با بیان جایگاه ویژه تولید محصول پسته در استان گفت: ۱۴ هزار تن پسته خشک در استان سمنان تولید می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان ، سید حسن میرعماد در جلسه هماهنگی برنامه‌های جشنواره ملی پسته ایران اظهار داشت: چهارمین جشنواره ملی پسته ایران به میزبانی دامغان برگزار می‌شود.

 

وی با بیان اینکه این جشنواره از 22 شهریورماه به مدت دو روز برگزار می‌شود اذعان کرد: دامغان یکی از شهرهای محوری در تولید محصول پسته ایران در بخش کشاورزی است.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان تصریح کرد: بالغ‌بر 14 هزار تن پسته خشک در استان سمنان و شهرستان دامغان تولید می‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه گردش مالی محصول پسته در بخش اقتصاد استان سمنان بالای 600 میلیارد تومان است افزود: تولید این محصول نقش ویژه‌ای در ارتقا سطح اقتصادی استان سمنان و شهرستان دامغان ایفا می‌کند.

 

میرعماد با تأکید بر لزوم توسعه کشت این محصول خاطرنشان کرد: بالغ‌بر 15 پروژه در قالب طرح جامع پسته در استان سمنان اجرا می‌شود.

 

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نیز در این نشست اظهار داشت: هم‌اکنون بالغ‌بر 113 واحد فرآوری سنتی، نیمه مکانیزه و مکانیزه پسته در سراسر استان سمنان در حال فعالیت است.

 

لطف‌الله رضایی با بیان اینکه راه‌اندازی صنایع تکمیلی و تبدیلی محصول پسته در استان سمنان در دستور کار است افزود: 10 درصد از این صنایع به واحدهای فراوری پسته افزوده می‌شود.

 

رضایی با اشاره به جایگاه ویژه پسته در بخش کشاورزی استان سمنان خاطرنشان کرد: پسته‌های تولیدشده در استان سمنان به سبب شرایط آب و هوایی سازگار با این پسته از ارزش کیفی بالایی برخوردار است.

 

پیش‌بینی برداشت ۳۵۳ تن خرما از باغات استان سمنان در سال جاری

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه توسعه کشت خرما در دستور کار این سازمان است پیش‌بینی می‌شود امسال ۳۵۳ تن خرما از باغات استان سمنان برداشت شود.

 

رضایی با اشاره به کشت محصول خرما در برخی از نقاط این استان اظهار داشت: خرما یکی از مقدس‌ترین و قدیمی‌ترین درختان است که از نواحی جنوب غربی آسیا منشأ گرفته و کشت آن در مناطق گرمسیر جهان رونق دارد.

 

وی با بیان اینکه 116 هکتار از باغات استان سمنان به کشت خرما اختصاص دارد افزود: درمجموع این باغات 67 هکتار آن بارور است.

 

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: این محصول به‌طور عمده در منطقه طرود شهرستان شاهرود و معلمان دامغان کشت می‌شود.

 

رضایی با اذعان به اینکه عملکرد تولید خرما در هر هکتار پنج تن است تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال 353 تن خرما از باغات استان سمنان برداشت شود.

 

وی افزود: به علت وجود بازار خوب داخلی خرما نقش اساسی در اقتصاد خانوارهای مناطق مذکور دارد و استفاده از تمام ظرفیت موجود جهت توسعه محصول از سیاست‌های مهم این سازمان است.

 

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نیز در این نشست با اشاره به کشت محصول خرما در منطقه طرود شاهرود گفت: خرمای سازگار با آب‌وهوای طرود از نوع کبکاب بوده و عمدتاً مصرف تازه خوری دارد.

 

مهدی قرائیان با اشاره به‌ضرورت توجه به بازار مصرف این محصول گفت: ازآنجاکه این محصول در استان سمنان بازار مناسبی دارد کشت ارقام جدید این محصول نظیر رقم «پیارم و مجول» رو به افزایش است.

 

وی با اشاره به توسعه کشت این محصول در باغات استان سمنان خاطرنشان کرد: امسال طرح توسعه کشت خرما در حدود 20 هکتار از باغات این استان اجرا شد که از این میزان 15 هکتار مربوط به کشت جدید بود که در منطقه طرود انجام‌شده است.

 

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به حمایت‌های این سازمان برای توسعه نخلستان‌های تولید خرما گفت: در این راستا 200 میلیون ریال یارانه خرید نهال خرما به باغداران پرداخت شد.

 

طرود در 130 کیلومتری شاهرود و معلمان در 100 کیلومتری دامغان واقع‌شده که دارای آب‌وهوای خشک و گرم است.

 

کد خبر 655027

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha