به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان حوزه رسانه، محمد خدادی، مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران امروز 20 شهریور در سخنانی در همایش فعالان سواد مجازی سراسر کشور با اشاره به سختیها، مشکلات و کمبود امکانات در زمینه ارسال خبر در گذشته گفت: امروز شبکههای اجتماعی حرف اول را می زنند و آینده رسانه در موبایل است و روزی می رسد که همه رسانهها در درون موبایل جمع می شوند. دریافت، پردازش و ارسال خبرمان باید با موبایل باشد. ما در خبرگزاری ایرنا نرم افزارهایی تهیه کرده ایم تا همه خبرنگاران برای ارسال، پردازش خبر از آن استفاده کنند.
وی افزود: امروز خبرگزاریها و رسانههای رسمی داخل شبکههای اجتماعی شدند. در رسانههای سنتی گذشته انحصار اطلاعات داشتیم جز خبرگزاری ایرنا و صدا و سیما کسی خبری نداشت و اخبار ساعت 8 صبح و 2 ظهر رادیو تیک خبرها بود و روزنامه هایی که صبح می آمدند هم همینطور. می خواهم بگویم انحصار در خدمت رسانه بود و از اطلاعات به مخاطب می رسیدیم اما امروز از مخاطب به اطلاعات می رسیم.
خدادی بیان کرد: رسانه های نو سرعت شان با گذشته قابل مقایسه نیست و سطح مخاطبانشان گسترده است، زمان و مکان ندارند و در هر شرایطی همراه مخاطب هستند برخلاف رسانه های سنتی. امروز همه ابزارهای ارتباطی گذشته در تلفن همراه جمع شده اند.
وی با بیان اینکه امروزه مردم در شبکه های اجتماعی جای خود را باز کرده اند، گفت: امروز مردم برای گفتن حرف دارند و حرفشان شنیده می شود. امروز هر کس زنده است به دو چیز احتیاج دارد، اکسیژن و اطلاعات و حتی اکسیژن را نیز با اطلاعات می تواند به دست بیاورد بنابراین اطلاعات برای زندگی کردن مهم است.
مدیرعامل خبرگزاری ایرنا با توضیح اینکه معنای زندگی یعنی ارتباط افزود: بزرگترین تنبیه بشر در هر جرمی قطع ارتباط است. ارتباط موثر بر بستر اطلاعات شکل می گیرد و اطلاعات است که فرد را به ارتباطات مناسب می رساند. در کشورهای توسعه یافته میزان استفاده از ابزارهای ارتباطی بالاست و کشورهایی که دسترسی به اطلاعات برایشان مهم است توسعه پایدار دارند.
وی با نقد این موضوع که در ایران بیشتر نظر تولید می کنیم تا خبر، گفت: برداشت سطحی از هر موضوعی می شود نظر و آنجا که می خواهیم خبری را بدهیم باید برایش وقت بگذاریم. امروز در جامعه ما همه موفق شده ایم نظر بدهیم و صاحب نظر زیاد داریم و این برایمان بلا است. امروز بحران اصلی در شبکه های اجتماعی بحران تولید اطلاعات است. اگر نگرانی ها حل نشود اقبال به شبکه های اجتماعی به خطری بزرگ در این حوزه تبدیل می شود. اجازه بدهیم نهضت محتوا در شبکه های اجتماعی راه بیفتد و همیشه منبع خبر را جستجو کنیم.
خدادی گفت: امروز اقبال مردم به رسانههای داخلی بالا نیست و به رسانههای بیگانه روی می آورند چون ما اطلاعات خام و ناقص تولید می کنیم.
وی تاکید کرد: مختصات زبان رسانه ها باید بر اساس ساده نویسی، کوتاهی و گویایی باشد و مهندسی مخاطب در این حوزه به شدت مهم است. امروز شبکه های اجتماعی جریان بزرگی را راه انداخته اند و ما نیز اگر رفتار منطقی داشته باشیم می توانیم در درون این جریان حرکت کنیم و تولید محتوا قدرت اصلی ما در این حوزه است.
وی در آخر تاکید کرد: ما امروز دانش رسانه داریم اما مهارت رسانه ای بسیار کم است.
نظر شما