به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان دقایقی پیش آستانه را به مقصد تهران ترک کرد تا به ماموریت یک روزه خود در تلاش برای جلب توجه مسلمانان جهان به وضعیت نابسامان مسلمانان روهینگیا پایان دهد.
بنابراین گزارش، رییس جمهوری اسلامی ایران روز شنبه به دعوت رسمی رییس جمهور قزاقستان و برای شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در حوزه علم و فناوری، تهران را به مقصد آستانه ترک کرد.
روحانی پیش از ترک تهران با بیان اینکه در حاشیه این اجلاس جلسه ای در رابطه با بررسی اوضاع میانمار میان سران برگزار می شود، اظهار داشت: امروز در میانمار یک فاجعه بزرگ انسانی و یک پاکسازی قومی و ایدئولوژیک در حال وقوع است و صدها هزار مسلمان در این منطقه آواره شده اند و دنیای اسلام نمی تواند در مقابل این اقدامات سکوت کند.
وی با انتقاد از سکوت و کوتاهی سازمان ها و مجامع بین المللی در برابر این جنایات در میانمار خاطرنشان کرد: باید فشارها علیه دولت و ارتش این کشور افزایش یافته و سازمان های بین المللی تحرک داشته باشند و همسایگان این کشور نظیر چین و بنگلادش نیز باید در این راستا و رسیدگی به آوارگان همکاری و کمک کنند.
در اولین گام از این سفر، رئیس جمهور به دیدار و گفت و گو با همتای ترک خود پرداخت. در این دیدار روحانی با اشاره به وضعیت غمبار مسلمانان میانمار تاکید کرد: در میانمار فاجعه ای بزرگ در حال رخ دادن است و توقف سریع خشونتها و جنایت علیه مسلمانان روهینگیا و رسیدگی فوری به وضعیت آسیب دیدگان و پناهندگان باید هدف جمعی سران کشورهای اسلامی باشد.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه کمک های انساندوستانه ایران بزودی برای مسلمانان آسیب دیده میانمار ارسال می شود، گفت: همفکری و همکاری کشورهای اسلامی و به ویژه ایران و ترکیه در این زمینه می تواند بسیار مهم و تاثیرگذار باشد.
وی افزود: ایران و ترکیه و دیگر کشورهای اسلامی باید در کنار کمکهای انسانی به مسلمانان در میانمار، به دنبال ایجاد فشار بین المللی بر دولت میانمار برای توقف خشونتها علیه مسلمانان باشند. امیدوارم نشست فردا درباره میانمار پیام بسیار روشن و قوی به کسانی بدهد که در میانمار علیه مسلمانان اعمال خشونت می کنند.
رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه نیز با ارائه توضیحاتی درباره کمکهای کشورش به مسلمانان در میانمار اظهار داشت: بسیار امیدوارم در اجلاس فردا بیانیه ای در زمینه میانمار صادر کنیم. می توانیم با ایران در این زمینه اقدامات مشترکی داشته باشیم و باید به مسئولان میانمار برای توقف فوری خشونت ها هشدار جدی دهیم.
روحانی علاوه براین، در دیدار با روسای جمهوری ونزوئلا، آذربایجان، قزاقستان و ازبکستان بر ضرورت توجه جدی جهان اسلام به وضعیت آسیب دیدگان مسلمان و آوارگان منطقه روهینگیا میانمار تاکید کرد.
اما با آغاز نشست ویژه سران کشورهای اسلامی رئیس جمهور کشورمان هم مانند دیگر اعضا به سخنرانی پرداخت و در این سخنرانی گفت: ادامه جنایات صهیونیست ها علیه مردم فلسطین، جنایات افراطیون در میانمار علیه مسلمانان روهینگیا، فجایع انسانی گروههای افراطی در سوریه و عراق، تداوم اقدامات نظامی علیه مردم یمن، نیاز به همبستگی و اتحاد امت اسلامی را از هر زمان دیگر بیشتر کرده است.
این در حالی است که سران شرکت کننده در نشست علم و فناوری سازمان همکاریهای اسلامی در نشستی فوق العاده وضعیت مسلمانان آسیب دیده و آوارگان میانمار را بررسی و طی بیانیه ای بر ضرورت پایان بخشیدن به خشونتها، ارسال کمکهای انسان دوستانه و همچنین رسیدگی به وضعیت آسیب دیدگان و آوارگان میانماری تاکید کردند.
بیانیه سران کشورهای اسلامی حاضر در اجلاس علم و فناوری سازمان همکاری های اسلامی، ضمن ابراز نگرانی شدید از جنایت و خشونت علیه مسلمانان منطقه روهینگیا در میانمار، خواستار توقف فوری حمله به مسلمانان در این منطقه شده است.
نظر شما