لزوم ایجاد کارگروه های تخصصی از سوی مسئولان برگزار کننده مسابقات قرآن

خبرگزاری شبستان: یک پیشکسوت قرآنی با بیان اینکه مسابقات از جهت سخت افزاری و نرم افزاری پیشرفت چندانی نکرده است، گفت: مسئولان مسابقات خود را ملزم بدانند در جزیی ترین مسائل کارگروه های تخصصی با حضور اساتید فن و متخصصین برگزار کنند.

مجید زکی لو، یکی از اساتید قرآن کریم در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به ارزیابی سطح کیفی و کمی مسابقات قرآن کریم گفت: به اعتقاد بنده ریشه تمام نابسامانی ها در روند برگزاری مسابقات حفظ و قرائت را در سازمان اوقاف باید جستجو کرد.

وی با بیان اینکه عدم آشنایی و عدم قرآنی بودن مسئولان برگزار کننده مسابقات باعث بروز مشکلاتی خواهد شد، خاطرنشان کرد: سازمان اوقاف به جهت اعتبارات کلانی که از موقوفات به دست می آورد چندین سال است که سکان برگزاری مسابقات را بر عهده گرفته است.

زکی لو اظهار کرد: اغلب مسئولانی که تا کنون متصدی برگزاری مسابقات بوده اند با وجود اینکه شایستگی های فردی، شخصی و اعتقادی داشته اند اما از نظر فنی و تخصصی در عرصه حفظ و قرائت قرآن کریم کمتر از تخصص برخوردار بوده اند.

این استاد قرآن با بیان اینکه بیشتر قابلیت های فردی علت برعهده گرفتن مسابقات بوده است، تصریح کرد: هیچ کدام از متصدیان از احسن وجه از متخصصین و اساتید این فن استفاده نکرده اند و این باعث شده است که مسابقات به صورت سلیقه ای و ناشیانه هم در عرصه استانی، کشوری و بین المللی برگزار شده است.

وی با بیان اینکه جامعه قرآنی و اساتید و مدرسان به جهت تجربیات خود از این از هم گسیختگی و نابسامانی در رنج و عذاب هستند، ادامه داد: مسئولان برگزار کننده مسابقات حتی در پذیرایی ها بسیار ناشیانه عمل می کنند و گویی که یک تشکل مردمی پیش پا افتاده این مسابقات را برگزار می کند.

زکی لو با بیان اینکه مسابقات از جهت سخت افزاری و نرم افزاری پیشرفت چندانی نکرده است، افزود: مجموعه این عوامل که بعضا با رفتارهای خلاف اخلاق و عرف و با توهین همراه بوده باعث دافعه متسابقین شده است.

این داور بین المللی با اشاره به پیشنهاداتی در این خصوص گفت: پیشنهاد من این است با توجه به اینکه در جامعه قرآنی که قحط الرجال نداریم، مسئولان مسابقات از افراد شایسته از لحاظ تلاوت و حفظ و مدیران مراکز قرآنی استفاده کنند و خود را ملزم بدانند که در جزیی ترین مسائل مربوط به مسابقات کارگروه های تخصصی با حضور اساتید فن و متخصصین برگزار کنند.

وی با بیان اینکه از من دوبار نیز دعوت کردند و ما نظرات خود را بازگو کردیم، تاکید کرد: استفاده از مشاورات و نظرات کارشناسان در نحوه برگزاری مسابقات در کارگروه های تخصصی ضروری به نظر می رسد.

زکی لو خاطرنشان کرد: در گزینش افراد از برخی از کشورها در مسابقات بین المللی شاهد هستیم افرادی شرکت می کنند که در روخوانی و روان خوانی قرآن کریم نیز مشکل دارند چرا باید از بیت المال استفاده شود برای چنین متسابقین، این نشان می دهد که مسئولان در این مورد کوتاهی می کنند.

این استاد قرآن کریم ادامه داد: قاریان خوبی در کشورهایی مانند تانزانیا، کنیا و آفریقای جنوبی وجود دارد ولی قاریان ممتاز آنان به ایران اعزام نمی شوند که این مساله آسیب های جدی به روند مسابقات وارد می کند علاوه بر هدررفت بودجه نتایج مطلوب نیز به دست نمی آید.

وی با اشاره به وجود برخی از رفتارهای نامناسب در مسابقات اظهار کرد: به طور مثال چند نفر از شاگردان من در مسابقات سال گذشته زیباکنار به دلیل برخی از عوامل به راحتی از گردونه مسابقات خارج شدند در حالی که قاریان بسیار خوبی بودند.

زکی لو با بیان اینکه به نظر می رسد برگزاری چنین مسابقاتی نه تنها سودی ندارد که بعضا شاهدیم مضر هم می باشد، تصریح کرد: در برخی از مسابقات شاهدیم که افراد به دنبال قرائت نمادین هستند.

این استاد پیشکسوت قرآنی با بیان اینکه باید به نسبت اهداف اصلی مسابقات، فضاسازی و سازوکار اندیشیده شود، ادامه داد: اگر مسئولان برگزاری مسابقات خود قرآنی باشند بسیاری از معضلات برطرف می شود.

وی با بیان اینکه نباید از انتقاد بترسیم بلکه باید از انتقادات سازنده استفاده کنیم، افزود: بهتر است از افراد شرکت کننده در مسابقات در یک فرم نظرسنجی، نظرخواهی صورت گیرد و تمامی نظرها در طول سال در یک کارگروه تخصصی مدیریت شود تا به قوام و بلوغ اجرایی برسیم و مسابقات جذاب تر و هیجانی تر و نورانی تر برگزار شود.

کد خبر 654602

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha