به گزارش خبرگزاری شبستان، فاطمه قربان، معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش امروز در جشنواره کشوری الگوهای مناسب یاددهی- یادگیری مربیان برگزیده پیشدبستانی با اشاره به اهمیت این دوره در نظام تعلیم و تربیت گفت: امروز در دنیا برای دانشگاه برنامهریزی نمیکنند، بلکه برای دبستان و پیشدبستانی برنامهریزی میکنند.
وی با اشاره به بیانات امام خمینی (ره) افزود: امام راحل در بدو پیروزی انقلاب فرمودند: «به دبستان برسید که دانشگاه دیر است»، این موضوع در سه دهه قبل عنوان شد و امروز نیز اهمیت پیشدبستانی برای هیچکس پوشیده نیست.
معاون وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: دوره پیشدبستانی تا پایان برنامه پنجم توسعه باید به پوشش صد در صدی در کشور برسد، این موضوع در حالی است که در سال 89-90 پوشش 95 درصدی را در کل کشور به خود اختصاص داده است.
قربان با بیان اینکه پوشش باکیفیت از پوشش کمی اثر بیشتری دارد، تصریح کرد: شکلگیری شخصیت آدمی در دوره پیشدبستانی است، به همین جهت در قرآن کریم تربیت از بدو انعقاد نطفه مدنظر قرار گرفته است.
وی ادامه داد: هر برنامهای که برای نوآموزان پیشدبستانی پایه ریزی شود، همانند بذری در ذهن و دل او کاشتهایم که در آینده رشد میکند، این موضوع تذکر و تأییدی دوباره بر اهمیت این دوره است.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به رویکرد قرآنی در دوره پیشدبستانی گفت: هدف از خلقت آفرینش تعلیم و تربیت است و اساس آفرینش تعلیم و تربیت و در نهایت هدف این نظام گسترده آموزش و پرورش رسیدن انسان به کمال و قرب الهی است. اگر در تعلیم و تربیت هدفی جز این را پیگیری کنیم به سعادت و کمال نمیرسیم، شاید در یک بعد رشد کنیم و در مقطعی مؤثر باشیم، اما به سعادت واقعی نمیرسیم.
قربان با اشاره به اینکه رویکرد قرآنی تنها رویکردی است که انسان را به کمال و قرب الهی میرساند، تأکید کرد: در این دوره میخواهیم انسانی تربیت کنیم که در زندگی فردی و اجتماعی انسانی موفق، کارآمد و اثربخش باشد و تأثیر مثبت بر دیگران بگذارد نه از هر آنچه میبیند تأثیر بگیرد. دستیابی به این رویکرد با ورود به محتوای قرآنی محقق میشود.
قربان اظهار کرد: نوآموز پیشدبستانی حلال و حرام دین خود را در رفتار مربی میبیند، رفتار مربی پیشدبستانی بهترین الگو برای نوآموز است و نقش تربیتی برای او دارد.
وی خاطرنشان کرد: در این دوره به دنبال آموزش اجباری قرآن نیستیم، بلکه به دنبال نهادینه کردن ارزشهای قرآنی و اسلامی در نوآموز هستیم که با نوع رفتار مربی و معلم شکل میگیرد.
وی با بیان اینکه در دوره پیشدبستانی نباید اجازه دهیم غیر اجباری بودن پیشدبستانی آن را به تبدیل به تهدید کند، تأکید کرد: مدیر و مربی که تهدیدها را تبدیل به فرصت کند مدیر و مربی کارآمد است. اگر برنامهریزی کنیم در دوره ابتدایی و پیشدبستانی تهدیدها به فرصت تبدیل میشود. غیر دولتی بودن پیشدبستانی نباید به تهدیدی برای این دوره تبدیل شود.
قربان ادامه داد: اگر برنامهها در دوره پیشدبستانی باکیفیت باشند، نوآموز و خود خانوادهها را با علاقه بیشتری جذب این دوره میکند. اتفاقا غیر اجباری بودن پیشدبستانی فرصت تولید محتوا بر اساس راهنمای پیشدبستانی و با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی هر استان است، بدین ترتیب تولید محتوا هر سال مورد بازنگری قرار میگیرد و مشکلات آن در هر دوره اصلاح میشود.
وی با بیان اینکه برخورداری دوره پیشدبستانی از مربیان جوان و شاداب یکی از امتیازات ویژه این دوره است، گفت: وجود همین مربیان است که کلاسی بانشاط و شاداب برای این نوآموزان رقم میخورد. پوشش 50 درصدی این دوره توسط آموزش و پرورش است که با احتساب سایر سازمانها به پوشش 70 درصدی میرسد، غیر دولتی و غیر اجباری بودن دوره پیشدبستانی نه تنها تهدید نیست، بلکه فرصتی بزرگ برای نظام آموزش و پرورش است.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ایجاد امنیت شغلی برای مربیان این دوره خاطرنشان کرد: امنیت شغلی برای مربیان پیشدبستانی با دستورالعملی که امسال تدوین شده است، زیر نظر وزیر آموزش و پرورش ابلاغ شد و بحمدالله به خوبی دیده شده تا در همه جای کشور رصد کنیم و بدون در نظر گرفتن تعداد نوآموز و محل خدمت بر اساس قانون کار، حق و حقوق خود را دریافت کند و بیمه آنها نیز مدنظر قرار گیرد.
وی گفت: اولین وظیفه معاونت ابتدایی صدور مجوز برای مراکز پیشدبستانی است که در صدور مجوز باید توجه کنیم انتظاری که از مؤسسه مدرسه رسمی غیر دولتی داریم به لحاظ امکانات و تجهیزات در اولین گام نباشد تا افراد بتوانند در این دوره سرمایهگذاری کنند و در گامهای بعدی استانداردها را مطالبه کنیم.
قربان اظهار کرد: تولید محتوای پیشدبستانی بر اساس رویکرد قرآنی یک اصل مهم در دوره پیشدبستانی و دبستانی است، چرا که شخصیت نوآموز در این دوره شکل میگیرد و بهترین الگوی شخصیت قرآن و اسلام است. در تولید محتوا بر اساس محتوای قرآنی، اهداف یازدهگانه سازمان پژوهش باید مدنظر قرار گیرد تا فرآیند جامعهپذیری و رشد و تعالی کودک به نفع مطلوب شکل گیرد.
وی گفت: نظارت بر عملکرد پیشدبستانی و تأیید صلاحیت مربیان پیشدبستانی و همچنین نظارت بر عملکرد مدیر مرکز از دیگر وظایف این معاونت است.
گفتنی است؛ جشنواره کشوری الگوهای مناسب یاددهی- یادگیری مربیان برگزیده آموزش و پرورش شنبه (19شهریور) در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما