به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خبرگزاری آناتولی، تجمع کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی، کشتار بی رحمانه اقلیت مسلمان روهینگیا به دست نیروهای امنیتی، ارتش و بوداییان میانمار را محکوم کردند و خواستار پایان دادن به کشتار مسلمانان این کشور شدند.
در عین حال، «هیتر نوئرت» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه ای ضمن ابراز نگرانی از وضعیت 270 هزار مسلمان روهینگیا که بعد از به آتش کشیده شدن روستاها و حملات ارتش و بوداییان افراطی از روز 25 اوت به بعد به بنگلادش پناه برده اند، از همکاری با متحدان خود برای رساندن کمک های انسانی به این آوارگان خبر داد.
نوئرت همچنین بر ادامه همکاری آمریکا با کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان و صلیب سرخ جهانی تاکید کرد.
با این حال وی در خصوص نقض حقوق انسانی در میانمار اشاره صریحی به موضوع نکرد.
مقام های آمریکایی می گویند، برای حل این بحران با «آنگ سان سوچی» رهبر حزب حاکم میانمار در حال مذاکره هستند.
مردم روهینگیا در ایالت «راخین» میانمار ساکن هستند. راخین یکی از محروم ترین ایالت های میانمار است و اغلب مسلمانان روهینگیا در اردوگاه ها زندگی می کنند و بدون اجازه دولت مرکزی اجازه خروج از استان راخین و سفر را ندارند.
به عقیده تاریخ دانان و گروه های فعال روهینگیا، آنان از قرن ۱۲ میلادی در مناطق فعلی در میانمار ساکن شده اند.
اغلب مسلمانان روهینگیا اما حدود صد سال پیش بین سال های ۱۸۲۴ تا ۱۹۴۸ در زمان حاکمیت انگلیس بر منطقه از هند و بنگلادش به کشوری که اکنون میانمار شناخته می شود برای کار مهاجرت کردند. در آن زمان میانمار استانی از هند محسوب می شد که تحت سیطره انگلیس بود و مهاجرت روهینگیا هم مهاجرتی داخلی محسوب می شد.
نظر شما