حجت الاسلام علیرضا برهانی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه مساجد اثرگذارترین پایگاه برای ترویج پیام غدیر هستند، گفت: آن چیزی که مذهب شیعه و تسنن آن را قبول دارند، ماجرای غدیر و ولایت امیر المومنین(ع) است و برخلاف آن چیزی که گفته می شود، ماجرای غدیر، نقطه اشتراک امت رسول الله است.
وی افزود: ماجرای بعثت، غدیر، محرم و اربعین نشانه هایی از خط سیر شیعه است، تا مسیر و هدف را گم نکنیم،بنابراین پیام این وقایع باید در مراکزی همانند مساجد و از سوی خطبا و علما به گونه ای تبلیغ و فرهنگسازی شوند که برای مردم فرهنگ عمومی شود.
این کارشناس در حوزه دین گفت: خداوند روز غدیر را روز نجات بشریت در گروی سرسپاری به ولایت قرار داد و در آیه سوم سوره مائده فرمود:«الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الإِسْلامَ دیناً، امروز، دین شما را کامل و نعمت خود را بر شما تمام کردم و اسلام را دینتان قرار دادم»، و میبینیم که تمام امورات حضرت از مسجد پیگیری می شد، یعنی حضرت در مسجد به دنیا میآیند، در مسجد حکومت میکند و در مسجد به شهادت میرسند.
این کارشناس در حوزه دین اظهار کرد: امروز علما، روحانیون و ائمه جماعات وظیفه خطیری بر عهده دارند که ماجرای غدیر و حقانیت ولایت را برای همه اثبات و تبیین کنند و بیشتر از اینکه در این زمینه به بیان روایات بپردازند، باید با ادله های قرآنی مردم را آگاه سازی کنند. به نظرم این آمادگی در مساجد باید فراهم شود تا در عصر کنونی ماجرای اربعین که باطن غدیر و یک رویداد بی نظیر است، به همگان تبیین کنند و لوازم و ابزار آن را در مساجد فراهم کنند، در واقع اکنون اگر می خواهیم جوانان غدیری رشد و تربیت یابند، باید قلوب را برای اجتماع اربعین آماده سازی کنیم.
امام مسجد ولی عصر(عج)خاوران اظهار کرد: اگر چه بعد از غدیر، مسلمانان نقض پیمان با امام علی(ع) کردند، اما می بینیم که خداوند در اربعین همه امت ها اعم از اهل سنت، شیعه، اهل کتاب و همه فرق را در یک جا گرد هم می آورد و همه در اربعین در مدار ولایت قرار می گیرند و می بینیم که ماجرای که قرار بود در غدیر اتفاق بیافتد، در اربعین رخ داد به طوری که شاهدیم که بیش از 27 میلیون نفر در اجتماع اربعین حسینی شرکت می کنند که آمار این اجتماع از شرکت کنندگان حج هم بسیار بالاتر است.
وی با اشاره به جایگاه و قدرت اثرگذاری مساجد در جامعه خاطر نشان کرد: همان گونه که در صدر اسلام مساجد، محل عبادت، مرکز تصمیم گیری ها، کرسیهای تدریس و تبیین امور حیاتی جامعه مسلمین، محل وعظ و خطابه، مرکز ترویج معارف اسلام و کرسی قضاوت و محل رسیدگی به مشکلات مردم بود، امروز هم همان کارکردهای مساجد در صدر اسلام باید به ذهن ها متبادر شود و مدافعان حریم اسلام و ولایت از مساجد تربیت شوند.
برهانی بر لزوم همراه بودن مساجد با نیازهای روز تاکید کرد و گفت: مساجد، این قابلیت را دارند که تمام نیازهای روز یک جوان را تأمین کنند، بنابراین باید اساس چشمانداز انقلاب اسلامی همه نیازها و راه رسیدن به آن را فراهم کنند، به اعتقاد من امروز مساجد باید پایگاههای مهدویت شیعه برای تربیت یاوران حضرت مهدی(عج) باشند و مرکزی برای مقابله با شبهات مطرح شده از سوی دشمنان شوند.
این پژوهشگر در حوزه دین با تاکید بر احیاء و تبدیل شدن غدیر به فرهنگ عمومی در جامعه اذعان کرد: این مهم نیازمند عزم جدی و احساس مسؤلیت از جانب همه مردم به ویژه اهل منبر است و در کنار این، فعالیت تبلیغی، تبیین اهداف و برنامه غدیر هم یک امر ضروری است، امروز توجه به موضوع غدیر خم باید در برنامه های فرهنگی و مذهبی مساجد مورد اهتمام ویژه قرار گیرد.
نظر شما