به گزارش خبرنگار تلویزیون خبرگزاری شبستان اعزامی به سنندج، دکتر علی دارابی در کمیسیون صدای این دوره از جشنواره با تبریک اعیاد قربان و غدیر و سالروز میلاد پیشوای دهم شیعیان امام هادی(ع) اظهار کرد: از همه تلاشگران حوزه صدا در معاونت استانها و مراکز صدا و سیما تقدیر و تشکر میکنیم.
وی افزود: طی یک سال اخیر اتفاقات خوبی را در رادیوهای استانی شاهد بودهایم که از آن جمله میتوان به راهاندازی رادیونما در همه کشور اشاره کرد هر چند با نقطه مطلوب در این زمینه فاصله داریم.
معاون امور استانهای رسانه ملی با بیان اینکه راه اندازی «رادیو انتخابات» و «رادیو انقلاب» از ابتکارات خوب سال گذشته بود گفت: نخستین همایش معاونان صدای استانها نیز در یاسوج برگزار شد که اقدام مناسب و ارزندهای بود.
وی ادامه داد: این همایش با هدف هماهنگی، همافزایی و جهشی برای بهتر شدن صدای مراکز استانها برگزار شد.
دارابی با اشاره به رشد سه درصدی مخاطبان رادیوهای استانی طی سال گذشته خاطرنشان کرد: تولیدات صدای مراکز استانها در جشنوارههای مختلف هم درخشش خوبی داشتند.
معاون امور استانهای سازمان صدا و سیما بایستههای رادیوهای استانی را مورد توجه قرار داد و افزود: در همایش معاونان صدای استانها، 10 مورد از این بایستهها و 10 راهبرد مطرح شدند.
وی به برخی از این موارد اشاره کرد و گفت: حفظ مخاطبان قدیمی و جذب مخاطب جدید، مدیریت حرفهای کنداکتور، توجه به مناسبتها به خصوص در تعطیلات، شبکهمحوری، رقابت سالم میان مراکز و پرهیز از تقلید از رادیوهای سراسری و تعاملی بودن برنامهها بعضی از بایستههای صدای مراکز استانها به شمار میروند.
استفاده از زبان محلی در رادیوهای استانی محسوس باشد
دارابی با تأکید بر اینکه استفاده از زبان محلی در رادیوهای استانی باید ملموس و محسوس باشد تصریح کرد: موسیقی نقش مهمی در رادیو و جذب مخاطب دارد، صدای مراکز استانها باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنند چرا که بسیاری از حرفها را میتوان در قالب موسیقی مطرح کرد.
معاون امور استانهای رسانه ملی با بیان اینکه رادیوهای استانی باید کارکردهای حوزه مأموریتی خود را توجیه کنند گفت: به عبارت دیگر رادیوهای استانی باید وظایف و حیطه فعالیت خود را بشناسند و در همان محدوده به تولید و پخش برنامه بپردازند نه اینکه سعی کنند جای رادیوهای سراسری بنشینند.
وی خواستار دسترسی سهل و آسان صاحبنظران و نخبگان به رادیوهای استانی شد و افزود: صدا و سیمای مراکز استانی باید اخبار، مصاحبهها و گزارشهای مربوط به مقامات و مسئولان دولتی و اجرایی را منعکس کنند اما اینطور نباشد که به تریبون مقامات تبدیل شوند چرا که این مسئله نه وظیفه قانونی رسانه ملی است و نه با رسالت و شأن صدا و سیما همخوانی دارد.
دارابی با بیان اینکه رادیو باید به ابزاری تعاملی میان مردم و مسئولان و رسانه ملی تبدیل شود خاطرنشان کرد: صدای مراکز باید عملا معرف و مبلغ این مسئله باشند نه اینکه صرفا سخن از آن به میان بیاورند.
معاون امور استانهای سازمان صدا و سیما اضافه کرد: فرمت، شکل و قالب برنامههای رادیویی باید کوتاه باشد، برنامههای طولانی چند ساعته موجب آزار مخاطب میشود و سبب دوری آنها از این رسانه خواهد شد.
وی با بیان اینکه تولیدات نمایشی باید مبتنی بر قصهها، سنن، آداب و میراث بومی هر استان باشند گفت: علاوه بر این رادیوهای استانی باید داشتهها و مزیتهای هر خطه از کشورمان را برجسته کنند به طوری که قشر جوان در استانهای مختلف، با شنیدن و اطلاع یافتن از آنها، احساس غرور داشته باشند در واقع نباید برنامهها به گونهای باشند که کسی احساس تحقیر کند.
دارابی افزود: میتوان فراخوانهایی اعلام کرد که هر کس تولیدی در حوزه رادیو داشته آن را به صدای مراکز استانها بسپارد و در صورت مناسب بودن، پخش شود و حتی جایزهای هم به برگزیدگان اعطا گردد، این کار سبب جذب مخاطب و افزایش وجهه تعاملی رادیو میشود.
معاون امور استانهای صدا و سیما با بیان اینکه باید میان حامیان مالی برنامهها و سازمانهای مردمنهاد تفاوت قائل شد ادامه داد: لازم است از فعالیتهای مردمی حمایت کرد تا کارشان دیده شود.
وی خاطرنشان کرد: بخشی از آنتن رادیوهای سراسری باید به وسیله تولیدات صدای مراکز استانها تأمین شود نه اینکه رادیوهای استانی، به تکرار آنچه در شبکههای سراسری میگذرد رو بیاورند.
دارابی پخش مذاکرات شوراهای اسلامی شهر و روستا، جلسات نمایندگان مردم در مجلس و مواردی از این دست را از جمله ظرفیتهای رادیوهای استانی دانست و گفت: این کار باید با هماهنگی نهادهای مربوطه صورت بگیرد و نقش مهمی در اطلاعرسانی عمومی نیز دارد.
وی با اشاره به ضرورت روی آوردن به تولیدات چند رسانهای در شرایط کنونی گفت: صوت، تصویر و متن پیوندی معنادار با هم دارند و این مسئله باید در رادیو به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.
دارابی توجه به فضای مجازی را مورد تأکید قرار داد و افزود: صدای مراکز باید از هیأتهای اندیشهورز و اتاق فکر یا شورای راهبردی استفاده کنند همچنین مشارکت نخبگان در تولید برنامهها و برنامهریزیهای کلان، فرصتی طلایی برای رسانه ملی است.
معاون امور استانهای صدا و سیما ادامه داد: خرد جمعی باید مبنای کار رسانه باشد و ساختاری نظاممند برای این منظور و بر اساس دستورالعمل ابلاغی ایجاد شود.
وی با اشاره به لزوم پرداختن به تاریخ شفاهی هر استان در رادیوهای استانی گفت: توجه به تاریخ شفاهی انقلاب که در جشنواره نوزدهم نیز مورد تاکید قرار گرفت، باید به صورت جدی دنبال شود به ویژه اینکه در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هم قرار داریم.
دارابی تصریح کرد: باید ساز و کاری به منظور رقابت رادیو با سایر رسانهها همچون تلویزیون و فضای مجازی در استان ها ایجاد شود و طرحهای مختلفی برای این منظور ارائه داد.
معاون امور استانهای صدا و سیما افزود: میتوان فراخوانی برای استفاده از طرحهای خلاقانه و ابتکاری ارائه داد و ایدههای نو را دریافت کرد و جوایزی هم برای آنها در نظر گرفت.
نظر شما