به گزارش خبرنگار تلویزیون خبرگزاری شبستان، دکتر علی دارابی در کمیسیون فضای مجازی این جشنواره ضمن قدردانی از تلاشهای صورت گرفته در حوزه فضای مجازی سازمان و مراکز استانی اظهار کرد: انتظارات از این حوزه بسیار زیاد است زیرا شرایط امروز این را اقتضاء میکند.
وی افزود: شبکههای اجتماعی و رسانههای مجازی در حقیقت دیگر فقط یک ابزار مجازی نیستند بلکه در متن قرار گرفتهاند.
معاون امور استانهای رسانه ملی با بیان اینکه امروز این فضاها به عنوان یک ابررسانه در حال جلوهگری و نقشآفرینی هستند گفت: امروز به واسطه ابزارهای کوچک همچون تلفن همراه اما بر بستر اینترنت، دنیایی بزرگ در اختیار هر فرد قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در حقیقت یک تلفن همراه هوشمند نقش یک ابزار بزرگ خبررسانی و چندرسانهای را دارد و روز به روز هم قیمت آنها کاهش مییابد و در دسترستر میشوند همچنین کاربری نرمافزارهای تلفن همراه نیز آسانتر شده و مجموعه این ابزارها به سمتی میرند که بشر را از سایر رسانهها بی نیاز کنند.
دارابی با اشاره به انتخابات سال 1376 که رسانههای مکتوب و مطبوعات بر صدا و سیما غلبه کردند خاطرنشان کرد: در اسفند 1394 هم شاهد غلبه شبکههای اجتماعی بر صدا و سیما بودیم ولی امسال که انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد رسانه ملی با حفظ مرجعیت خود پیروز میدان شد که این مسئله نشان میدهد اگر رسانه، دارای برنامه باشد میتواند همچنان مرجعیت خود را حفظ کند.
معاون امور استانهای صدا و سیما با اشاره به بایستههای مراکز در حوزه فضای مجازی عنوان کرد: لازم است این موارد توسط معاونت فضای مجازی استانها احصاء و ابلاغ شوند.
وی با تأکید بر وقوف به اهمیت کار فضای مجازی از سوی کارکنان این حوزه گفت: لازم است آموزشها به صورت مستمر باشند تا همواره به روز و مبتنی بر نیازهای کنونی فعالیت کنیم البته ذکر این نکته هم ضروری است که قرار نیست حوزه فضای مجازی رأسا کار جدیدی انجام دهد بلکه باید هماهنگ با بخشهای صدا، سیما، خبر و موسیقی استانها تولیدات مختلفی در قالبهای چند رسانهای برای انتشار در فضاهای مجازی داشته باشد.
دارابی با بیان اینکه تهیه پیوستهای فضای مجازی برای تولیدات مراکز ضروری است افزود: در واقع هر تهیهکننده و برنامهساز و همچنین مدیران باید از همان ابتدا بدانند که چه تولیداتی برای فضای مجازی خواهند داشت و چه تدبیری برای این مسئله اندیشیده شده است.
معاون امور استانهای صدا و سیما آرشیو را گنجینهای پایانناپذیر برای استفاده در حوزههای گوناگون از جمله فضای مجازی دانست و تصریح کرد: باید مانند غواصی که اعماق دریا را میکاود، در آرشیو به جستجو بپردازید و کارهای خوب قبلی را از طریق بازتولید بر اساس نیازهای روز در فضای مجازی به اشتراک بگذارید.
وی با تکید بر پرهیز از رویکرد «همه چیز و هیچ چیز» گفت: همه تولیدات باید دارای گفتمان، رویکرد و منظومه فکری باشند، باید دانست آنچه در فضای مجازی منتشر میشود ناظر به کدام یک از خلأ های موجود است و چه پرسشهایی را پاسخ خواهد داد.
دارابی ادامه داد: برای تولیدات خوب، جذاب و حرفهای میتوان از مشارکت جریانهای غیر دولتی و سمنها استفاده کرد.
معاون امور استانهای رسانه ملی با بیان اینکه حوزه فضای مجازی مراکز باید قدرت اول این حوزه در سطح استانها باشند گفت: تا جشنواره بعدی، همه مراکز باید جایگاه لازم را در این زمینه احراز کنند و تولیداتی در خور داشته باشد زیرا این مسئله جزو راهبردهای اصلی معاونت امور استانهاست.
وی تصریح کرد: هماهنگی، همدلی، تفاهم و وحدت باید سرلوحه کار حوزه فضای مجازی قرار بگیرد و این مسائل نیز با ابلاغیهها و بخشنامهها محقق نمیشود بلکه باید برادری و رفاقت را جایگزین کرد اما لازم است در قبال مسئولیتها، پاسخگو باشیم.
دارابی با بیان اینکه ردیف مستقل بودجهای برای فضای مجازی در سال 96 در نظر گرفته شده است گفت: البته لازم است در مراکز از منابع استانی هم استفاده شود و با همراهی معاونت فضای مجازی، طرحی نو برای این منظور در انداخت.
معاون امور استانهای صدا و سیما خاطرنشان کرد: موسیقی، شعر، قطعات کوتاه نمایشی، طنز، مشاعره، لباسها و جشنهای محلی و قومی، آداب و رسوم محلی و مواردی از این دست در هر استان، محتوایی قابل ملاحظه براای فضای مجازی هستند.
در انتهای جلسه کمیسیون فضای مجازی، از استانهای برگزیده در این حوزه تقدیر شد.
نظر شما