غدیر، امتداد نبوت و ظهور، امتداد غدیر است/ انحراف در غدیر، فاطمیه و عاشورا را رقم زد

خبرگزاری شبستان: این نعمت ولایت و امامت است که با واقعه غدیر گره خورده، ولایتی که امتداد آن ظهور حضرت ولی عصر (عجل الله و تعالی فرجه الشریف) و تشکیل حکومت صالحان و دولت کریمه بر روی زمین است.

خبرگزاری شبستان- گرگان: غدیر نه فقط یک مکان و زمان بلکه جاری در تمام اعصار و مکان هاست. غدیر در امتداد رسالت و نبوت معنا پیدا کرده است. آنجایی که پیامبر اسلام (صلی الله و علیه و آله وسلم) 1427 سال قبل رسالتش را تکمیل و حجت خدا را بر مردم تمام می کند. این نعمت ولایت و امامت است که با واقعه غدیر گره خورده، ولایتی که امتداد آن ظهور حضرت ولی عصر (عجل الله و تعالی فرجه الشریف) و تشکیل حکومت صالحان و دولت کریمه بر روی زمین است.

 

غدیر فقط یک سرزمین نیست، بلکه یک تفکر است

غدیر یک سرزمین نیست، غدیر یک تفکر است که با گذشت قرن ها هنوز هم زنده و پویاست. غدیر نه یک برکه و آبگیر بلکه اقیانوس بی انتها و فنا ناپذیر است. آری غدیر تمام تاریخ و تمام زمان هاست.

 

سال دهم هجرت بود، نبی مکرم اسلام فراخوان حضور مسلمانان در حج آن سال را اعلام کرده بود، مسلمانان زیادی از گوشه و کنار به مکه رفتند تا فضیلت حاجی شدن در کنار خاتم پیامبران و حبیب خداوند را از دست ندهند. در راه برگشت وقتی کاروان پیامبر به سرزمین غدیرخم رسید، ولوله ای در دل پیامبر به پا شد، خداوند به خاتم رسولان فرمان داد تا حجت او را بر بندگانش تمام کند. چی شده بود؟ پیامبر دستور بازگشت آنانی که جلوتر رفته بودند را داد و منتظر رسیدن کاروان های دیگر شد. انگار خبری مهم در راه است. پیامبر پس از اقامه نماز، بر فراز انبوهی از جهاز شتران رفت و خداوند بزرگ را سپاس گفت. سپس از مردم خواست درباره چگونگی ابلاغ رسالت وی گواهی دهند. آنان فریاد برآوردند: «شهادت می دهیم که تو پیام حق را ابلاغ کردی، نصیحت کردی و جهاد نمودی. خداوند تو را پاداش نیکو دهد». آن گاه پیامبر گرامی اسلام (صلی الله و علیه و آله وسلم) نگاهی به اطرافش کرد انگار دنبال کسی می گشت، علی را در کنارش یافت، دستش را گرفت و به آسمان بلند کرد و با صدای رسا فرمود: «من کنت مولا فهذا علی مولاه.» سه بار این جمله را تکرار و بر یاوران و پذیرندگان ولایت او دعا کرد.

غدیر، محصور در تاریخ و جغرافیای خاصی نیست

اینجا بود که خداوند حجت را بر بندگانش تمام و اسلام را کامل کرد؛ یعنی اسلام بی ولایت امیرالمومنین (علیه السلام) ابتر است. اسلام منهای علی، اسلام نیست بدعت است و چه زیبا خداوند متعال پیوندی عمیق و ناگسستنی بین نبوت و امامت ایجاد کرده است. برای همین است که غدیر را نمی توان محصور در تاریخ و جغرافیای خاصی دانست؛ غدیر مانند چشمه ای جوشان و رودی جاری است.

 

غدیر یعنی ولایت و کسانی که به غدیر معتقدند باید ولایتمدار باشند. زیرا رستگاری دنیا و آخرت در گرو تبعیت از ولایت و امامت است. خداوند نوری را در خاندان علی (علیه السلام) قرار داده است که هیچ کسی نمی تواند آن را خاموش کند. هرچند عده ای غدیر را تحریف و از امر خداوند و وصیت رسولش نافرمانی کردند؛ هم اینها بودند که فاطمیه و عاشورا را رقم زدند؛ اما هنوز غدیر زنده است زیرا هنوز قلب های شیعیان به عشق علی می تپد و زبان هایشان نیز مدح و ذکر علی می گوید.

 

و امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز است که غدیر بازخوانی شود، زیرا تاریخ مدام در حال تکرار است. خطر انحراف غدیر هنوز هم وجود دارد و باید مسئله امامت و ولایت را برای جامعه تبیین کرد.

تمسک به اهل بیت (علیهم السلام) تبلور غدیر است

در این باره مدیر بنیاد بین المللی غدیر در استان گلستان به خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: نگاه اجمالی به تاریخ نشان می دهد که به دلیل انحرافی که در جریان غدیر و مسئله امامت ایجاد شد، اسلام و مسلمانان لطمه های زیادی خورد.

 

حجت الاسلام سیدمحسن طاهری به حدیث ثقلین که از احادیث متواتر و مورد قبول بزرگان اهل سنت هم هست، اشاره می کند و می گوید: پیامبر اکرم (صلی الله و علیه و آله) در این حدیث که مورد اتفاق فریقین است، می فرماید اگر می خواهید بعد از من گمراه نشوید، تنها راه تمسک به قرآن و اهل بیت است.

 

وی تأکید می کند: تمسک به اهل بیت (علیهم السلام) تبلور غدیر است. برای همین بود که نبی مکرم اسلام غدیر را برای همه تبیین کرد و از حاضران خواست که شرح این واقعه را به غایبان برسانند. اما وقایعی بعد از رحلت پیامبر رخ داد که به تدریج زمینه را برای نفوذ دشمنان نظام اسلامی فراهم کرد. نتیجه اش روی کارآمدن افرادی مانند معاویه و یزید بود که به دنبال انحراف در اساس اسلام بودند. این انحراف آنقدر عمیق بود که حتی یزید جسارت پیدا کرد تا برای اینکه مهر تائیدی به همه فسادها و جنایت هایش بزند، امام حسین ( علیه السلام) را مجبور به بیعت کرد. شهادت امام حسین (علیه السلام) و حادثه عظیم عاشورا نتیجه بی توجهی به مسئله غدیر است.

 

باید در سایه غدیر و ولایت به اتحاد رسید

مسئول حوزه علمیه امام صادق (علیه السلام) با بیان اینکه فهم دقیق از مسئله غدیر موجب عزت مسلمانان خواهد شد، خاطرنشان می کند: اگر امروز می خواهیم اسلام و مسلمین به عزتی که خداوند برای آنها درنظر گرفته است برسند، باید در سایه غدیر و ولایت به اتحاد برسیم. این بدان معناست که هرچه محور ولایت تقویت شود و مسلمانان وحدت بیشتری داشته باشند، به اقتدار و عظمت دست خواهند یافت.

 

غیبت، دلیل عدم معرفت به مسئله امامت است

وی معتقد است مهمترین فلسفه غیبت امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به دلیل عدم معرفت نسبت به مسئله امامت و ولایت بوده، موضوعی که غدیر با آن گره خورده است. اهل بیت (علیهم السلام) در بین مردم زمان خویش مظلوم بودند و یکی پس از دیگری مظلومانه تر به شهادت رسیدند. خداوند نیز آخرین حجتش بر روی زمین و خاتم امامان را غائب قرار داد تا مردم قدر گوهر گرانبهایی که بین آنان بود را بدانند.

این استاد حوزه تأکید می کند: تنها راه به اتمام رسیدن غیبت، بازگشت مسلمانان به مسئله غدیر و امامت است. اینکه عده ای می گویند چون ظلم فراگیر شده است پس امام باید بیاید، فلسفه اصلی و درستی نیست، بلکه باید زمینه های آن که توجه به مسئله امامت است، در جامعه فراهم شود.

 

هرچند با پیروزی انقلاب و استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی مردم به تدریج به معرفت نسبت به این مسئله رسیدند. ولایتمداران و غدیریان باید تلاش کنند تا سرباز خوبی برای امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) باشند. امروز شاهد هستیم در زمان غیبت امام عصر، با کوچکترین اشاره نائب امام، جوانان در داخل و خارج مرزها و در عرصه های مختلف آتش به اختیار عمل می کنند. امروز باید زمینه را برای آمدن وارث و پرچدار غیر فراهم کرد.

 

کد خبر 654104

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha