حجت الاسلام یحیی جهانگیری سهروردی، مدیرکل ارتباطات علمی و بین المللی دانشگاه مذاهب اسلامی در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان به مناسبت فرا رسیدن عید غدیر، اظهار کرد: یکی از شرایط و نشانه هایی که برای ظهور مطرح می شود، این است که بشر به اضطرار برسد.
وی ادامه داد: وقتی تمام روزنه ها بسته شود بشر به اضطرار می رسد و زمانی که این وضعیت برایش رخ داد باید دنبال راه یا پرتو نوری بگردد که او را از تاریکی نجات دهد. البته ما نمی خواهیم بگوییم که دوره کنونی که در آن قرار داریم حتما دوره ظهور است چون نباید دوره زمانی تعیین کنیم، ولی معتقدیم که می شود بخشی از این نشانه های ظهور را در دنیا دید.
جهانگیری سهرودی تصریح کرد: بشر از دنیایی که از انواع «ایسم ها» پر شده، خسته است؛ گاه مدرنیسم، گاه پست مدرنیسم، گاه سوسیالیسم، لیبرالیسم و .... مکاتبی که هر روز زایش دارند و در فردایی دیگر ناکارآمدی خود را نشان می دهند. بشر از این ایسم در حوزه های مختلف فرهنگ و اقتصاد خسته شده است، در واقع خستگی از این ایسم ها عُسری است که پشت سرش یُسری وجود دارد، روزنه امیدی که از جنس ظهور در دل ها خواهد آمد اما اینکه چه زمانی خواهد بود، دست ما نیست و از آن مطلع نیستیم.
مدیرکل ارتباطات علمی و بین المللی دانشگاه مذاهب اسلامی افزود: اینکه ظهور چه زمانی اتفاق می افتد ما مطلع نیستیم و دست خداوند است اما معتقدیم که امام فقط برای آن نیست که سامان امور اخروی ما را انجام دهد، امام فردی است که دنیای ما را به سامان می رساند تا آخرت مان به سامان برسد.
وی با اشاره به فرازی از زیارت عاشورا گفت: در بخشی از زیارت عاشورا آمده است: «اَللّهُمَّ اجْعَلْ مَحْیاىَ مَحْیا مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ مَماتى مَماتَ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، (خدایا قرار ده زندگیم را زندگى محمد و آل محمد و مرگم را مرگ محمد و آل محمد) از این فراز می توان این نتیجه را گرفت، که وقتی زیست من به عنوان یک مسلمان محمدی باشد، مرگ ام نیز محمدی خواهد بود پس امام برای آن است که در زندگی ما نفش آفرینی کند و آن گونه که خود می زیستند ما را نیز به آن سو ببرند. لذا معتقدم که زندگی ما با پرتو امام سامان گرفته است. «بِيُمْنِهِ رُزِقَ الْوَرَي وَ بِوُجُودِهِ ثَبَتَتِ الْاَرْضُ وَ السَّمَاءُ.»؛ ( به یمن وجود آن بزرگواران موجودات روزی می خورند و آسمان و زمین ثابت و برقرار است).
وی در بخش دیگری از مباحث خود در مورد جایگاه ولایت در مدیریت جهانی گفت: ما حضور ولایت در مدیریت جهانی را به این معنا نمی دانیم که همه شیعه شوند یا دنیا آموزه های شیعه را بپذیرد. معتقدیم که مدیریت با آن ساختارهایی که مبتنی بر مکتب های فاقد ارزش های الهی است روزی زمین می خورد و صدای شکست شان را می شنویم. معتقدیم رنگ اخلاق که در مدیریت الهی وجود دارد یک ارزش است که باید در مدیریت جهانی خود را نشان دهد.
جهانگیری سهروردی اظهار کرد: وقتی بخواهیم این آموزه ها را به دنیا منتقل کنیم باید بتوانیم با زبان غیرمذهبی و غیر رنگ گرفته صحبت کنیم، با زبانی انسانی باید مطرح کنیم، به زبانی که مردم هر منطقه درک کنند، برای ملموس شدن بحث مثالی می زنم، چند سال قبل دارویی را به بیمارستان در آفریقا فرستادیم و تاریخ انقضای آن سال 1385 درج شده بود، همه گفته بودند که تاریخ این دارو گذشته است و علت آن بود که آنجا سال میلادی را ملاک قرار می دهند و ما بدون توجه به این مساله بود که دارو را فرستادیم. غرض از این مثال طرح این مساله بود که اگر بخواهیم مفاهیم دینی را به دنیا بگوییم باید بدانیم که در چه متن و فضایی به آنها ارایه کنیم و چه مفاهیمی را آنان می فهمند.
مدیرکل ارتباطات علمی و بین المللی دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: اساسا غدیر برای امروز است، غدیر را در موزه نگذاریم، نباید فقط اکتفا شود که توضیح دهیم در غدیر چه اتفاقی افتاد، بلکه باید بررسی کنیم که در دنیای امروز چه قدر خود را با غدیر همسو کرده ایم و چه قدر در مدیریت ها گفتمان غدیر حاکم است.
نظر شما