به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، سرلشگر محمد باقری، رییس ستاد کل نیروهای مسلح در همایش دفاع حقوقی گفت: موضوع حقوق در موضوع دفاع نقش تعیینکننده ای دارد. این امر در سطح کلان کشورها ریشه در نحوه اداره جوامع و نگرش به نهادهای مدنی را دارد.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به ریشه مسایل حقوقی در ادیان الهی و نگاه ویژه اسلام در این موضوع تصریح کرد: به غیر از ادیان الهی همچون دین اسلام کشورهای قدیمی و متمدن همچون ایران نیز از مبانی حقوقی قویای برخوردار هستند اما آنچه که امروز به عنوان حقوق بین الملل و داخلی کشورها یاد می شود به دوران پس از جنگ های اروپا بازمی گردد که مبانی حاکم فعلی کشورها را شکل داده است.
سرلشگر باقری با بیان اینکه این حقوق طی قرون گذشته تکمیل شده و نتیجه آن در قرن بیستم و پس از جنگهای جهانی با تاسیس سازمان ملل متحد و تبیین قوانین بوده است، تصریح کرد: از جمله این قوانین می توان به حقوق دفاعی اشاره کرد. آنچه که امروز به عنوان مبانی حقوق بین الملل و حقوق داخلی کشورها مطرح شده است خواست برخی از کشورها از جمله جمهوری اسلامی نیست بلکه مطابق خواست و فرهنگ قدرت های جهانی که پس از جنگ جهانی دوم با سازمان ملل متحد و محاکم بین المللی آنها یکپارچه شده است که نشانههای آن را می توان در قوانین مصوبشان دید.
وی اظهار کرد: ما در کنار مواجهه با تهدیدات سخت نظامی و تهدیداتی که توسط استکبار و به وسیله کشورهای سرسپرده در منطقه انجام می شود با تهدیدات نیمه سخت امنیتی در مرزها و تهدیدات نرم مواجه هستیم که در مقابله با همه اینها باید حقوق مان را استیفا کنیم.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه مدتی است در خلیج فارس دستگاه های رسانه ای استکبار بلوا به پا می کنند، تصریح کرد: این رسانه ها بلوا می کنند که شناورهای ایرانی تا چند صد متری ناوهای آمریکا رفته و با انجام اقدامات غیرحرفه ای موجبات احتمال درگیری را فراهم کرده اند اما جالب توجه است ناوهای نظامی یک قدرت و یا کشور از چند هزار مایل دورتر به خلیج فارس آمده اند و در آنجا دکان باز کرده اند و برای خودشان حقوق خاصی قایل اند.
وی افزود: آنها می گویند شناورهای ما دارای مرز و حریم است و اگر کسی می خواهد از چند مایلی شناور ما عبور کند باید هماهنگی انجام دهد.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح اظهار کرد: این رفتار آمریکایی ها ریشه در ظلم مضاعف آنها دارد. حقوق بین المللی دریاها برای آب های سرزمینی و آزاد و همچنین دولت های ساحلی قواعدی را وضع کرده و ما برای همین موازین قانونی در حال گشت زنی در خلیج فارس هستیم.
وی گفت: این خیلی تلخ و مضحک است که کسی بیاید و بگوید اگر شما می خواهید در خلیج فارس گشت بزنید یا تمرین نظامی کنید، باید با ناو بیگانه هماهنگ باشید.
سرلشگر باقری اظهار کرد: حال اگر حرکتی از سمت تروریست های تکفیری در این منطقه علیه ایران اتفاق بیفتد چه کسی پاسخگو است آیا در قاموس ملت ما می گنجد و از ناوهای بیگانه کمک بخواهد؟
رییس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: بر اساس حقوق پروازی مشخص شده در پیمان شیکاگو اعلام شده است که هر کشوری حق دارد منطقه دفاع هوایی خود را مشخص کند، ما هم بر این اساس مناطق دفاع هوایی خودمان را مشخص کرده و به ایکائو اعلام کردیم و نقشه این مناطق از طریق این سازمان در اختیار سایر کشورها قرار دارد.
وی گفت: حال اگر هواپیماهای آمریکا به منطقه دفاع ما ورود کنند این یک تجاوز مسلم هوایی یا به قول بعضی تخلف هوایی است. در چنین شرایطی پدافند هوایی ما به آن هواپیما اخطار می دهد و ما شاهد هستیم که دوباره رسانه های استکباری بلوا می کنند که جمهوری اسلامی به هواپیماهای آمریکایی اخطار داده است، این کوچکترین پاسخ به تخلفات آشکاری است که مدعیان حقوق بین الملل انجام می دهند.
وی در مورد موضوع برجام با بیان اینکه در مورد برجام گفتند این موضوع ربطی به بخش دفاع ندارد، اظهار کرد: در داستان برجام اظهار کردند برجام ربطی به دفاع ندارد و اگر موشکی برای حمل کلاهک هسته ای طراحی شده باشد، غیرمجاز است.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: اما در سال های اخیر غربیها ادعا میکنند هر موشکی که برد بالایی داشته باشد و یا سر سنگین قدرتمندی داشته باشد ممنوعیت طراحی ساخت دارد. ما با موضوعاتی از این قبیل مواجهایم و از همکاران حقوقی انتظار داریم با کار پژوهشی مطلوب دست مدیران و رزمندگان را بگیرند.
وی گفت: آنچه که امروز مورد تایید حقوق بین الملل و به تعبیری حقوق داخلی کشورهاست در چند قرن اخیر تدوین شده است و این حقوق بخصوص پس از جنگ جهانی دوم و با تشکیل سازمان ملل شکل گرفته است.
وی اظهار کرد: اما اصولا آنچه که به عنوان حقوق بین الملل شکل گرفته مطابق با خواست و نیاز جوامع جهان سومی نبوده بلکه مطابق با خواست قدرت های بزرگ جهانی است که بر سازمان ملل حاکم هستند.
سرلشکر باقری با بیان اینکه آنچه در قواعد بین المللی حاکم شده خواست تنها چند قدرت بزرگ جهانی است و این اولین ظلمی است که به کشورهایی از نوع ما وارد شده است، اظهار کرد: احترام به تمامیت ارضی کشورها و عدم دخالت در امور داخلی آنها جزو اصول اساسی ماست. ما در منطقه ای بسر می بریم که شاهد رعایت نشدن قوانین بین المللی در مورد برخی ملت هاست و آنچه که در عراق و سوریه و سایر کشورها اتفاق افتاد، بودیم که این اتفاقات از ناحیه نقض قوانین مورد احترام و توافق همه جهان است.
سرلشگر باقری با بیان اینکه تجاوز عراق به ایران نمونه روشنی از این امر است، تصریح کرد: در آن دوران نیز شاهد بودیم که تجاوز عراق به کشور ما نه تنها مورد محکومیت قرار نگرفت بلکه به طرف متجاوز سلاحهای شیمیایی و هستهای دادند و این کشور را به سلاح های شیمیایی و هسته ای تجهیز کردند که هم اکنون نیز ما با آثار و مشکلات آن روبرو هستیم.
سرلشگر باقری اظهار کرد: ما با ظلمی مضاعف مواجه هستیم که در بخش دفاع با حساسیت های فراوان باید بتوانیم حقوق خود را استیفا کنیم، در چنین شرایطی جمهوری اسلامی رای دفاع از مرزهای قانونی و شفاف خودش را مدنظر قرار دارد و برای دستیابی به امنیت کامل نیاز به متخصصان حقوقی دارد.
نظر شما