به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، علی ناصری، فرماندار بیرجند شب گذشته (13 شهریور) در مراسم دومین جشنواره صنعت چاپ خراسان جنوبی که به مناسب یازدهم شهریور روز ملی صنعت چاپ برگزار شد، با تبریک روز ملی صنعت چاپ، گفت: خدمات این صنعت می تواند تحولاتی را در استان ایجاد کند.
وی تاکید کرد: امیدواریم بتوانیم کمک کنیم تا مشکلات و مسائل در مسیر توسعه این صنعت ارزشمند قرار دارد را مرتفع کنیم و سیاست های دولت در مباحث فرهنگ و هنر نشان داده که به دنبال توسعه و رشد است.
مصطفی شفائی سرپرست اداره امور فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی هم در این مراسم اظهار کرد: چاپ پیش از آنکه صنعت باشد فرهنگ است چرا که اشاعه و ترویج حوزه فرهنگ از تلاش های شبانه روزی در صنعت چاپ نشات می گیرد.
وی با اشاره به اهمیت صنعت چاپ، افزود: تغذیه فکر مردم یک جامعه مدیون تلاشگران عرصه چاپ و نشر است.
سرپرست اداره امور فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در حال حاضر 52 باب چاپخانه با انواع مختلف چاپی و پنج لیتوگرافی در استان مشغول به فعالیت هستند، گفت: ظرفیت این چاپخانه ها هم اکنون 74 ورق است.
شفائی در خصوص پراکندگی جغرافیایی چاپخانه های استان ادامه داد: در حال حاضر 24 باب چاپخانه در بیرجند، یک باب در بشرویه ، یک باب در سربیشه، 2 باب در سرایان، 9 باب در فردوس، 4 باب در قاین، 9 باب در طبس 9 و 2 باب چاپخانه در نهبندان فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه 7 باب از چاپخانههای خراسان جنوبی از نوع سنتی است، بیان کرد: همچنین 11 باب افست، 9 باب سیلک، یک باب چاپ فلکسو و روتوگراور، 23 باب دیجیتال و یک باب چاپخانه خاص هستند.
سرپرست اداره امور فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی یادآور شد: اکنون چاپخانه های استان با تجهیزات و امکانات به روز با کیفیت محصولات چاپی بالا، همتراز و همسطح با سایر استان ها بخصوص در بخش چاپ کتاب است.
گفتنی است در این مراسم با حضور فرماندار بیرجند و مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی از 3 چاپخانه نمونه (چاپ بعثت، چاپ خانی، چاپ براتی)، یک پیشکسوت صنعت چاپ استان (حسن رضا حسین آبادی از چاپ زرین)، یک متخصص چاپ (احمد حیدری) و دو تولیدکننده نمونه محصولات چاپی و بسته بندی (چاپ مهرنگ و چاپ احراری) با اهدای جوایز و لوح سپاس تقدیر شد.
نظر شما