ترویج غدیر،ترویج وحدت اسلامی است

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام‌ والمسلمین رفیعی با بیان اینکه برگزاری جشن‌های شادی در عید غدیر مورد تأیید مراجع عظام است، گفت: ترویج غدیر در حقیقت ترویج وحدت اسلامی است و این روز باید به روش‌های مختلف تکریم شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین رفیعی، استاد حوزه  و دانشگاه عصر امروز (13 شهریور) در نشست خبری جشن‌های مردمی عید غدیر که در خبرگزاری فارس قم برگزار شد، عنوان کرد: قوام و استواری هر دینی به استمرار آن است و هر کاری که استمرار نداشه باشد به اهداف خود نمی رسد.

 

فرضیه تعیین جانشین خاص پس از پیامبر اسلام(ص)، فرضیه اسلامی است

 

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) برای احیای دین اسلام سختی‌های زیادی کشیدند، اظهار داشت: نسبت به جانشین پس از پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله) سه فرضیه می‌توان مطرح کرد که فرضیه اول فرضیه سکوت است یعنی پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) این مسئله را مسکوت گذاشتند.

 

وی تصریح کرد: پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله) برای مسائلی مانند شانه زدن، رنگ لباس، آداب غذا و غیره مطالبی بیان فرمودند، بنابراین با قبول احادیثی درباره موضوعات ساده زندگی، این فرضیه رد می‌شود.

 

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی افزود: دومین فرضیه این است که این مسئله را به شورا و گروهی واگذار کردند که باید اثبات شود، در حالیکه در روایات چنین مسئله ای بیان نشده است؛ تعیین جانشین خاص سومین فرضیه است که ما پیرو این فرضیه هستیم.

 

وی تصریح کرد: فرضیه تعیین جانشین خاص، فرضیه اسلامی است و تنها به شیعیان اختصاص ندارد؛ این فرضیه دلایل فراوانی دارد که نمی توان آن را انکار کرد.

 

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه یادآور شد: فرضیه تعیین جانشین خاص توسط شیعیان و اهل سنت در جاهای متعدد و الفاظ متعدد بیان شده است که رسمیت و نماد آن در غدیر آمده است که حضرت رسول فرمودند: «من کنت مولاه فهذا علی مولاه».

 

واقعه غدیر باید تکریم شود/ تکریم علمی واقعه غدیر باید همچون گذشته ادامه داشته باشد

 

وی با بیان اینکه واقعه غدیر را می‌توان به سه گونه تکریم کرد، تصریح کرد: تکریم علمی یکی از گونه‌های تکریم غدیر است که علما در گذشته این کار را انجام می‌دادند و امروز نیز باید این تکریم علمی ادامه داشته باشد.

 

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی افزود: بزرگان ما از جمله علامه امینی، میرحامد حسین و قاضی شوشتری تمام عمر خود را برای ترویج غدیر صرف کردند، امروز نیز باید جلسات و گفتمان‌های علمی برای بزرگداشت و اثبات علمی غدیر برگزار شود.

 

وی به باب سیزدهم جلد 29 بحارالأنوار اشاره کرد و ادامه داد: روایات موجود در این باب نشان می‌دهد که غدیر و مناظرات علمی غدیر در زمان اهل بیت(علیهم السلام) هم مطرح بوده و امامان معصوم(علیهم السلام) با آیات قرآن کریم و روایات متعدد آن را اثبات کرده اند که در کتب متعدد آمده است.

 

ترویج غدیر، ترویج وحدت اسلامی است

 

استاد حوزه و دانشگاه بر لزوم آموزش حوزه علمیه به طلاب و جلسات پرسش و پاسخ در حوزه غدیر تأکید کرد و گفت: برخی تصور می‌کنند که ترویج غدیر باعث اختلاف می‌شود، در حالیکه ترویج غدیر، ترویج وحدت اسلامی است.

 

وی تصریح کرد: مقصود از ترویج غدیر این است که ما بر محور محبت، دوستی و مرجعیت امام علی(علیه السلام) و تقویت عقاید شیعه کار کنیم.

 

بزرگان دین در گذشته راهپیمایی‌های شادی در عید غدیر برگزار می‌کردند

 

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی بیان داشت: پس از پیامبرگرامی اسلام(صلی الله علیه و آله) دو تفکر «امامت و خلافت» و «غدیر و سقیفه» مطرح شده است که ما طرفدار امامت و غدیر هستیم و جوانان خود را باید با این تفکرات آشنا کنیم.

 

وی عنوان کرد: هر فعالیت باید با تبلیغ و کارهای شعاری آمیخته شود تا بر جامعه اثرگذار باشد، علمایی چون شیخ صدوق و آل بویه در زمان خود در قرن چهارم کاروان هاو راهپیمایی‌های شادی راه می‌انداختند، امروز هم باید در ماه ذی الحجه و ایام غدیر، جنبه ترویج غدیر را با جنبه‌های شادی داشته باشیم.

 

برگزاری جشن‌های مردمی در عید غدیر مورد تأیید مراجع عظام است

 

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه یادآور شد: ما خدمت برخی مرجع تقلید رسیدیم و موضوع برگزاری جشن‌های شادی در عید غدیر  را مطرح کردیم که مورد تأیید مراجع عظام قرار گرفت و درصدد هستیم این موضوع را در خدمت مقام معظم رهبری(مدظله العالی) عنوان کنیم.

 

وی با بیان اینکه ما باید هویت شیعی را پررنگ نشان دهیم، تصریح کرد: ما شیعیان بر چهار واقعه بعثت، غدیر، عاشورا و ظهور اعتقاد داریم؛ بعثت جرقه زده شد و در غدیر محکم شد و در عاشورا با خون امام حسین (علیه السلام) آبیاری شد و در ظهور، میوه آن را می‌چینیم.

 

ظهور امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) ثمره بعثت، غدیر و عاشورا است

 

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی تأکید کرد: ظهور امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) ثمره بعثت، غدیر و عاشورا است که یک حکومت واحد جهانی تشکیل می‌شود و وعده ای است که محقق می‌شود.

 

وی اظهار داشت: اگر یکی از حقله‌های چهارگانه بعثت، غدیر، عاشورا و ظهور کمرنگ باشد، لطمه می‌خورد، بعثت و عاشورا محکم هستند و در رأس برنامه‌ها قرار دارند، اما در مناسبت غدیر مبارزات و ظلم‌هایی صورت گرفته است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

امسال عید غدیر در سراسر کشور باید مورد توجه قرار گیرد

 

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره حدیث «شیعتنا یفرحون لفرحنا»، تصریح کرد: در کشور ما آنقدر که کتاب در مصائب و عزاداری نوشته شده است، درباره مناسبت‌های شادی شیعیان نوشته نشده است.

 

وی با تصریح بر اینکه امسال غدیر در سراسر کشور باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: امسال در کشور باید نهضت و حماسه ای در غدیر ایجاد شود تا شائبه انکار درآن به وجود نیاید.

 

پیشنهاداتی برای ترویج عید غدیر

 

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) هر سال در عید غدیر مراسم می‌گیرند، یادآور شد: ما برای سالروز عید غدیر خم پایگاه روایی داریم و اطعام، لباس نو، تبسم کردن، عیدی دادن و غیره از جمله مواردی است که در روز عید غدیر خم توصیه شده است که ما باید این موارد را در جامعه ترویج کنیم.

 

وی به بیان پیشنهاداتی در روز عید غدیر پرداخت و افزود: یکی از پیشنهادات این است که دولت در عید غدیر به کارکنان عیدی دهد، همچنین آزادی زندانی‌ها و بخشش‌ها باعث ترویج عید غدیر می‌شود.

 

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه بر لزوم اعزام مبلغ در ایام غدیریه(۱۰ تا ۲۵ ذی الحجه) تأکید کرد و ادامه داد: برگزاری کنگره علمی غدیر از جمله مواردی است که مراکز شیعه شناسی قم می‌توانند متولی برگزاری آن شوند.

 

وی، مطالعات علمی در حوزه غدیر را به جوانان توصیه کرد و گفت: کتاب‌هایی همچون شب‌های پیشاور، غدیرشناسی نوشته «علی اصغررضوانی» و کتاب نجم الدین طبسی درباره غدیر از جمله کتب پیشنهادی برای جوانان است.

 

مسئله غدیر در خارج از کشور مغفول و مهجور است/شهرک غدیر در شهر مقدس قم ایجاد شود

 

حجت الاسلام و المسلمین رفیعی با بیان اینکه مسئله غدیر در خارج از کشور مغفول و مهجور است، تأکید کرد: منابع، سخنرانی‌ها و جلسات ما باید با پشتوانه‌های علمی غدیر برای مردم مطرح شود.

 

وی بر لزوم ایجاد شهرک غدیر در شهر مقدس قم تأکید و عنوان کرد: این شهرک می‌تواند مانند شهرک دفاع مقدس به صورت دائمی ایجاد شود و وقایع تاریخی از بعثت تا غدیر را به مردم نشان دهد که ایجاد چنین شهرکی به طور یقین تأثیر جهانی خواهد داشت.

کد خبر 653736

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha