حجت الاسلام محمدرضا نصوری، مدیر ارتباطات و تبلیغ مرکز تخصصی مهدویت در بخش دوم سخنان خود درباره ارتباط «جوانان و ولایت»، اظهار کرد: وظایف عام وظایفی است که همه منتظران دارند و جوان نیز جزء منتظران است. مانند بحث «معرفت به امام» که جوانان باید آن را بسیار جدی بگیرند. امام نباید به عنوان بخشی از زندگی یک جوان مطرح باشد یعنی اینگونه نباشد که فقط سر سفره عقد نامی از امام زمان علیه السلام و قرآن آورده شود. زندگیای می تواند توأم با قرآن و عترت(ع) باشد که از نظر عملی نشان دهد که فرد چقدر نسبت به بایدها و نبایدهای قرآن و عترت(ع) التزام دارد؟
وی افزود: یعنی التزام عملی جوان به فرامین قرآن و اهل بیت(ع)، «معرفت» او را نشان می دهد. بنابراین یک وظیفه عام جوان «معرفت به امام» است. وظیفه دوم بحث «محبت» است؛ به این معنا که فرد نشان دهد که امام را دوست دارد. امام مهدی علیه السلام ما را دوست دارد ما هم ایشان را دوست داریم اما برای نشان دادن این دوست داشتن باید ببینیم که ایشان از چه چیزهایی نگران و ناراحت می شوند و از آنها پرهیز کنیم. طبعا «گناه» موجب ناراحتی حضرت(عج) می شود؛ پس باید پرهیز از گناه را سرلوحه کارهای خود قرار دهیم. اگر واقعا نسبت به امام(عج) محبت داریم باید از گناه پرهیز و به عقلانیت توجه کنیم.
نصوری ادامه داد: وظیفه سوم در رابطه با وظایف عام جوانان «اطاعت پذیری» است. دوران غیبت دوران تمرین اطاعت از ولی خداست. حالا این تمرین را چگونه باید انجام داد؟ بسیار آسان است. ببینیم چقدر از نایب امام اطاعت می کنیم؟ هرچه نسبت به نائب امام و ولی فقیه اطاعت پذیری داریم به همان میزان نیز از شخص امام علیه السلام اطاعت خواهیم کرد.
وی در بیان مصادق عینی این مسئله گفت: مصداق تاریخی این مسئله به وضوح برای ما وجود دارد کسانی که در واقعه عاشورا از نائب امام حسین علیه السلام، حضرت مسلم بن عقیل اطاعت نکردند، از شخص امام حسین (ع) نیز اطاعت نکردند. اما آنها که دلباخته مسلم شدند دلباخته شخص امام(ع) نیز شدند. پس روحیه اطاعت پذیری یعنی عملا انتظارات امام(ع) را برآورده کردن.
مدیر ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت تصریح کرد: البته اطاعت پذیری یک وظیفه همگانی است ولی جوان به شکل خاص باید روحیه اطاعت پذیری داشته باشد. چون جوان خواهان استقلال است؛ به دنبال نوآوری و رشد است؛ اما در عین حال باید روحیه اطاعت از امام را نیز در خود پرورش دهد.
«فعالیت» و «در تکاپو بودن» در عرصه انتظار یکی دیگر از وظایفی است که حجت الاسلام نصوری ضمن اشاره به آنها گفت: اینکه بنشینیم و مدام بگوییم «یابن الحسن(ع) روحی فداک» کاری از پیش نمی برد و دردی را درمان نمی کند. باید در عمل آن را نشان داد. جوان باید در فضای فعالیت های خود امام عصر(عج) را ببیند.
وی ادامه داد: برخی وظایف نیز، «وظایف خاص» جوانان است؛ از جمله «عزم جدی در رفع موانع غیبت»؛ جوان به واقع باید به دنبال این باشد که امام مهدی عجل الله تعالی فرجه چرا غایب است؟ عوامل این غیبت را شناسایی و یک به یک برای رفع آنها تلاش کند. این مهم، نیاز به یک عزم جدّی دارد که جوان دارای چنین عزمی است. نگاه جوان باید تغییر کند.
حجت الاسلان نصوری تاکید کرد: جوان نباید یک نگاه دم دستی و در سطح منطقه ای داشته باشد بلکه باید افق نگاهش جهانی باشد. همانگونه که یک ورزشکار جوان نگاهش به میدان ها و مدال های جهانی است و همت بلند دارد. همانگونه که یک ورزشکار برای رسیدن به مقام جهانی، هر روز آمادگی بدنی خود را حفظ می کند و رقبای خود را رصد می کند جوان نیز باید ببیند جامعه در هر روز دچار چه تغییر و تحولی می شود؟ و چه بسترهایی در رابطه با ظهور فراهم می آید؟
کارشناس مهدوی با بیان این که «توجه به معنویت» نیز از وظایق خاص جوانان است، گفت: جوان در پازل زمینه سازی ظهور، باید به «معنویت و عدالت» با نگاه و رویکرد توسعه طلبانه بنگرد نه اینکه به وضع موجود راضی باشد. جوان نباید وضع موجود را بدون حضور امام(عج) بپذیرد بلکه باید خواهان حضور امام باشد. توجه به «وفاداری نسبت به امام» نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. شخص حضرت حجت(عج) در این رابطه می فرمایند: «بیوفایی نسبت به عهد و پیمان باعث شده تا غیبت ما طولانی شود» این نشان می دهد که نسبت به امام عصر(ع) بی توجهی وجود دارد و برخی وظایف خود را به خوبی انجام نمی دهند. جوان می تواند با وفاداری به امام مهدی(عج) از طریق پرهیز از گناهان، توجه به انجام واجبات و ... خود را رشد داده و به این عهد و پیمان وفادار باقی بماند.
حجت الاسلام نصوری تصریح کرد: از دیگر وظایف ویژه جوانان در این عرصه «توجه به نعمتهای خدا» است. توجه به نعمت ها یعنی امام عصر(عج) را به عنوان یک نعمت الهی دیدن و برای محرومیت مردم از حضور امام(عج)، غمگین بودن. جوان باید در این عرصه در جهت دعوت به عمل صالح تلاش کند؛ چرا که عمل صالح باعث خوشنودی امام می شود و رضایت آن حضرت(عج) را به دنبال دارد. «اتحاد و همدلی» نیز نباید مورد غفلت قرار گیرد. ما باید یاد بگیریم که همدیگر را تحمل کنیم. وحدت و همدلی داشته باشیم، رمز موفقیت غرب در پیشرفت های مادی همین اتحاد و همدلی است. اما چرا ما چنین روحیه ای نداریم؟
وی در پایان خاطرنشان کرد: اموری چون حسادت، سوءظن و سایر گناهان فکری و ذهنی نیز باید از فکر و اندیشه جوان پاک شود. در این میان توجه به دعا، توجه به ایمان، قرآن، امر به معروف و نهی از منکر نیز از جوان مورد انتظار است؛ یعنی جوان باید از حالت بی تفاوتی خارج شود. هنگامی که همه این موارد در کنار هم قرار می گیرد می بینیم که جوان نقش اصلی و اساسی را برای بسترسازی در امر ظهور بر عهده دارد.
نظر شما