حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی، مسوول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان و مشاور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان با اشاره به هفته ولایت ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر گفت: در هر جامعه ای تلاش عالمان دینی فرهنگ ساز و جهاد نفس آنان سبب تداوم ارزش های فرهنگی و اصلاح ساختار فرهنگی بوده است که حرکت انبیا و اولیا الهی نمونه ای بارز و شاهدی بر این مدعاست.
وی با بیان اینکه فعالیت های فرهنگی و فرهنگ ساز الگو گرفته از مذکرین الهی است، افزود: اکنون وقت آن رسیده تا اسماعیل ها و ابراهیم ها راهی قربانگاه شوند و محمد ها لب به خطابه گشایند تا راه از کج راهه باز شناخته شود.
حجت الاسلام معتمدی با اشاره به سیر تحول تاریخی و فرهنگی در ایران تصریح کرد: زمانی که تکیه ما بر فرهنگ غنی اسلامی و درون مایه های عالمانه ملی باشد شناخت راه از بیراه امکان پذیر خواهد بود و نظام فرهنگی آن نیازمند بازنگری و باز مهندسی در حوزه فرهنگ و توسعه آن می باشد.
مسوول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان ادامه داد: انسجام و سازگاری فرهنگی دو رکن اساسی برای حصول توسعه فرهنگی است، که گفتمان و فهم مشترک نهادهای فرهنگی بر اساس راهبردهای قانونی و توصیه های شورای فرهنگ عمومی در هر استان و در سطح کشوری این انسجام فرهنگی را ممکن می سازد.
وی با اشاره به تعاریف مختلف فرهنگ عمومی گفت: از نظر مقام معظم رهبری «فرهنگ عمومی دو بخش ظاهری و غیر مادی دارد که یکی تاثیر خاصی بر روی ذهنیات و خلقیات و منش و تربیت افراد دارد و دیگری بصورت نامحسوس بر همه چیز اثر می گذارد» و این یعنی فرهنگ عمومی در همه بخش های زندگی شخصی و اجتماعی موثر است.
این مقام مسوول با اشاره به لزوم هماهنگی و فعالیت مشترک نهادهای مختلف از جمله فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش و در کنار آن هماهنگی صدا و سیما و مدیریت و مجموعه حوزه های علمیه و دیگر متولیان فرهنگی را لازم دانست و تصریح کرد: بایستی به جای نزاع فرهنگی، مرزهای فرهنگی مشخص شده و گفتگوی فرهنگی شکل گیرد.
حجت الاسلام معتمدی گفت: بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(ره) فرهنگ جامعه را به عنوان بالاترین عامل حیات می دانستند و همواره بر نقش محوری و اساسی آن تاکید می کردند، چنانکه ساختار هویتی جامعه را نشات گرفته از فرهنگ آن دانسته و اصلاح جامعه را از طریق اصلاح فرهنگ آن میسر می دانست.
وی افزود: بزرگترین متولی فرهنگ در کشور در سطح وزارتخانه و استانی فرهنگ و ارشاد اسلامی است که در کنار سایر فعالیت های خود در مسیر فرهنگ رسالت اصلی اش در شورای فرهنگ عمومی متجلی می شود، حضور نهادهای مختلف در این شورا سبب کسب نتایج بهتر و تسریع در روند اجرای آن هاست.
مشاور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با اشاره به اصل تداوم و بقا فرهنگ در جامعه تصریح کرد: این مهم از طریق انتقال فرهنگ یا به اصطلاح جامعه شناسان فرهنگ پذیری انجام می پذیرد؛ بنابراین فرهنگ پذیری به عنوان یک جریان مهم راه و رسم شهروندی و زندگی را به نسل جدید انتقال می دهد اما یک نکته تامل برانگیز نقد و بررسی مبانی فرهنگی از سوی نسل جدید است زیرا باید بپذیریم که نسل جدید خواه مدافع از هر جریان فکری و اجتماعی، هیچ چیزی را بی چون و چرا نمی پذیرد و به ارزیابی فرهنگی می پردازد و تنها مقوله پاسخگو اصلاح فرهنگ است که سعی شده در شورای فرهنگ عمومی به این مهم پرداخته شود.
حجت الاسلام معتمدی گفت: بر خلاف گذشته در شرایط کنونی آنچه میتواند منشأ و پایه تمام تحولات بشری باشد «فرهنگ» است.
وی در پایان اظهار داشت: کلان شهر اصفهان همواره در حوزه فرهنگ و هنر و ارتقا و اصلاح فرهنگ عمومی در کل کشور پیشتاز بوده و این امر سبب ترغیب شهرهای مهم جهان برای ارتباط دوسویه و خواهر خواندگی با این شهر شده، از سویی دیگر حضور توریست از سرتاسر جهان در این شهر حساسیت کار در حوزه فرهنگ عمومی را چندین برابر کرده است و بر خلاف گذشته در شرایط کنونی آنچه میتواند منشأ و پایه تمام تحولات بشری باشد «فرهنگ» است.
نظر شما