استفاده ۱۱۰ درصدی ایران از آب های تجدید پذیر/ بیش از ۸۰ درصد مشکل ایران در حوزه آب است

خبرگزاری شبستان: رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ۸۰ درصد مشکل ایران مربوط به آب می شود، گفت: بیش از ۷۰ درصد مشکلات محیط زیست کشور ایران در حوزه آب است و اگر بخواهیم با همین روند ادامه دهیم تا چند سال آینده هیچ آبی نخواهیم داشت.

به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان، عیسی کلانتری، رییس سازمان حفاظت محیط زیست و معاون رییس‌جمهور در نخستین نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به موضوع تولید محصولات تراریخته و ارزیابی آنها گفت: وزارت بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی یزد مأموریت داده بود تا در مورد محصولات تراریخته تحقیق کند.

 

وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی یزد باید در مورد سلامت برنج تراریخته اظهارنظر می کرد، خاطرنشان کرد: پس از بررسی و ارزیابی سه سال و نیمه هفته گذشته رسما نتایج تحقیقات و بررسی‌ها اعلام شد و بر اساس گزارش رسمی وزارت بهداشت برنج تراریخته از نظر سلامت مشکلی ندارد.

 

کلانتری با بیان اینکه محیط زیست طبیعی و انسانی باید توسط مردم مدیریت شود، تصریح کرد: آموزش و فرهنگسازی در حوزه محیط زیست در ایران ضروری است.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه 80 درصد مشکل ایران مربوط به آب می شود، تاکید کرد: بررسی ها نشان می دهد بیش از 70 درصد مشکلات محیط زیست کشور ایران در حوزه آب است و اگر بخواهیم با همین روند ادامه دهیم تا چند سال آینده هیچ آبی نخواهیم داشت.

 

کلانتری با بیان اینکه نباید موضوع آب را قربانی یوزپلنگ کنیم، تصریح کرد: موضوع آب یک مسئله مهم و اساسی است و به عنوان تهدیدی برای کشور محسوب می‌شود هرچند حفظ گونه جانوری یوزپلنگ هم مهم است.

 

معاون رییس‌جمهور در خصوص محصولات تراریخته نیز گفت: اهمیت محصولات تراریخته در مقایسه با آب کمتر است بنابراین نباید مسایل اصلی را قربانی مسایل فرعی بکنیم.

 

رییس سازمان محیط زیست با بیان اینکه 75 درصد آب‌های شیرین فسیلی را از دست داده‌ایم، تاکید کرد: مسایل محیط زیست مناطق مختلف کشور با هم فرق می‌کند.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر شهرهای شمالی کشور با مشکل پسماند مواجه هستند و این در حالی است که در سایر مناطق موضوع پسماند در اولویت چهارم و پنجم قرار دارد و در برخی استان‌ها نیز موضوع آب مسئله اول آنها محسوب می‌شود.

 

وی با اشاره به وقوع پدیده گرد و غبار در استان‌های جنوبی کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر خوزستان از گرما و گرد و غبار رنج می برد در حالی که مشکل اصلی خراسان رضوی موضوع آب است.

 

وی با بیان اینکه لآلودگی هوا به ویژه در فصل سرد سال مشکل اصلی تهران محسوب می‌شود، ادامه داد: ممکن است آب مشکل اول تهران نباشد اما مشکل اصلی کشور در حال حاضر موضوع آب است.

 

وی در ادامه حفظ حقوق نسل‌های آینده را یکی از اصول چهارگانه توسعه پایدار عنوان کرد و افزود: نسل آینده از ذخایر ژنتیک، حیات وحش، جنگل‌ها، طبیعت و غیره صاحب حق می‌باشد بنابراین اگر سیاست توسعه متوازن را به درستی انجام دهیم در کنار توسعه پایدار محیط زیست نیز حفظ خواهد شد.

 

کلانتری توسعه پایدار و متوازن را سیاست اصلی سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد و افزود: تلاش کرده ایم تا با ایجاد برخی تغییرات تشکیلاتی محیط زیست مانعی در توسعه کشور محسوب نشود.

 

وی با اشاره به نقش رسانه‌ها گفت: دوستداران واقعی محیط زیست خبرنگاران هستند و غیرت و تعصب خبرنگاران این حوزه قابل تقدیر است.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ادغام سازمان حفاظت محیط زیست با سازمان جنگل‌ها گفت: طبق تفاهم‌ بین‌المللی 12 تا 17 درصد وسعت هر کشوری باید در قالب مناطق چهارگانه محیط زیست مدیریت شود.

 

وی با بیان اینکه توسعه متوازن سیاست اصلی است، تاکید کرد: اگر تمام کشور اصل توسعه متوازن را بپذیرند دیگر فرقی نمی کند تقسیم‌بندی دستگاه‌ها به چه شکلی انجام شود.

 

معاون رییس‌جمهور تاکید کرد: اگر توسعه پایدار و سیاست توسعه متوازن در همه دستگاه‌های اجرایی وجود داشته باشد و همه نیز به آن معتقد باشند دیگر مشکلی پیش نخواهد آمد.

 

کلانتری با بیان اینکه اگر همه نهادها تابع سیاست‌های توسعه پایدار باشند هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد، تصریح کرد: امروز بیش از 80 درصد مشکلات کشور از نبود آب است.

 

وی تاکید کرد: طبق عرف بین‌الملل حق نداریم بیش از 40 درصد آب‌های تجدید‌پذیر را استفاده کنیم و این در حالی است که ایران 110 درصد از آب‌های تجدیدپذیرش را استفاده می‌کند.

 

معاون رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: بر اساس بررسی‌ها ایران در حال حاضر باید 35.5 میلیارد متر مکعب آب مصرف کند و این در حالی است که 97 میلیارد متر مکعب آب مصرف می‌کنیم.

 

کلانتری آب را اولویت اول کشور در حوزه محیط زیست عنوان کرد و گفت: باید جامعه را را از پتانسیل‌های موجود در حوزه تولیدات کشور آگاه کنیم.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به تغییر مدیریت شهری تهران گفت: با انتخاب شهردار جدید تهران قطعا هماهنگی‌ها با محیط زیست افزایش خواهد یافت.

 

وی درباره برنامه‌های سازمان حفاظت محیط زیست در کاهش آلودگی هوای تهران اذعان داشت: در حال حاضر آلودگی هوا مشکل بزرگ کلانشهرها به ویژه تهران است.

 

وی با بیان اینکه صنعت خودرو، موتورسیکلت و نیروگاه‌ها بخش مهمی از منابع آلایندگی هوای تهران را تشکیل می‌دهند، خاطرنشان کرد: بیش از 51 درصد آلودگی هوای تهران ناشی از کامیون‌هایی است که شبانه وارد تهران می‌شوند.

 

کلانتری با بیان اینکه پالایشگاه‌ها نیز بخشی از آلاینده‌های هوا می‌باشند، گفت: حدود 20 درصد آلودگی زمستانه شهر تهران مربوط به نیروگاه‌ شهید رجایی است چرا که در فصل زمستان به علت افزایش مصرف گاز دو ماه از سال این نیروگاه از سوخت مازاد استفاده می‌کند که این خود منشا آلاینده زیادی برای تهران است.

 

معاون رییس جمهوری درباره سوخت نیروگاه شهید رجایی یادآور شدک با آقای زنگنه - وزیر نفت- صحبت و رایزنی شده است و ایشان قول داده تا در فصل زمستان گاز نیروگاه شهیدرجایی قطع نشود.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در سازمان به اندازه کافی متخصص نداریم، تاکید کرد: برای حل این موضوع با کمک سازمان برنامه و بودجه بخشی از وظایف حاکمیتی سازمان حفاظت محیط زیست به دانشگاه‌های بزرگ واگذار می‌شود تا به عنوان ناظر بر روند تولید خودرو و موتورسیکلت نظارت داشته باشند.

 

کلانتری با بیان اینکه داخل سازمان حفاظت محیط زیست توان علمی لازم وجود ندارد و از عوامل بیرونی هم کمک نگرفته‌ایم، تصریح کرد: موضوع محیط زیست صفر و صد نیست و باید به این نکته در حفاظت از محیط زیست توجه داشته باشیم.

 

کلانتری با بیان اینکه می‌خواهیم 80 میلیون طرفدار و دوستدار محیط زیست در کشور داشته باشیم، اذعان داشت: باید محیط زیست را با دولت، مجلس و مردم آشتی بدهیم و نقش رسانه‌ها در تحقق این امر بسیار مهم است.

 

کلانتری با بیان اینکه محیط زیست نیازمند کمک 80 میلیون ایرانی است، خاطرنشان کرد: اگر مشکل آب کشور حل نشود دیگر محیط زیستی نخواهیم داشت.

 

رییس سازمان محیط زیست با بیان اینکه حیات وحش حیات اهل و حیات سبز محتاج آن است که آب داشته باشیم، تاکید کرد: 70 درصد انرژی سازمان را بر روی موضوع آب خواهیم گذاشت.

 

وی با بیان اینکه وزارت نیرو را به حال خود رها کرده‌ایم، تصریح کرد: در حال حاضر سد نازلو در دریاچه ارومیه با 67 درصد پیشرفت و 300 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری را متوقف کرده ایم. همچنین سیمینه رود با بیش از 80 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیز متوقف شده است.

 

کلانتری با بیان اینکه با سدسازی در شمال کشور موافق هستم، اذعان داشت: باید شناسایی بکنیم و ببینیم در چه مناطقی از کشور سدسازی مناسب است و در چه مناطقی نباید سدسازی انجام شود.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص جنگل‌های هیرکانی گفت: 2 میلیون و 300 هزار هکتار جنگل به یک میلیون و 200 هزار هکتار تبدیل شده است و در واقع یک میلیون و 100 هزار هکتار جنگل ویرانه در شمال کشور داریم.

 

کلانتری با بیان اینکه نسبت سطح برگ جنگل به سطح زمین در شمال کشور برای ما مهم است، عنوان کرد: می‌توانیم به ازای یک هکتار 10 هکتار جنگل بکاریم.

 

وی با بیان اینکه همه تخصص‌ها باید در خدمت محیط زیست کشور باشد تا توسعه پایدار محقق شود، اذعان داشت: اگر فقر در کشور حاکم باشد محیط زیستی باقی نمی‌ماند.

 

معاون رییس‌جمهور یادآور شد: در زمان آقای چیت‌چیان وزیر وقت نیرو 11.8 میلیارد مترمکعب حقآبه تالاب‌ها و رودخانه‌ها تامین شد.

 

وی درخصوص برنامه‌های سازمان حفاظت محیط زیست برای پدیده گرد و غبار گفت: در حال حاضر ۲۷ کانون گرد و غبار وجود دارد که  چهار کانون داخلی و ۲۳ کانون خارج از ایران یعنی در عراق و سوریه قرار دارد.

 

  کلانتری با بیان اینکه کانون های داخلی به اندازه ۲۳کانون خارجی گرد و غبار ایجاد می کنند، افزود: بخشی از کانون های گرد و غبار بر اثر خشک شدن تالاب‌های خوزستان ایجاد شده است و برخی کانون ها نیز  از نواحی رملی و اراضی شخم‌خرده‌ای که چک نمی‌شوند ایجاد می شود.

 

وی با اشاره به اختصاص ۱۹۰ میلیارد تومان اعتبار برای مقابله با گرد و غبار، تصریح کرد: برخی کانون‌های گرد و غبار عراق در تصرف داعش قرار داشت که با آزادسازی این مناطق انتظار می‌رود دولت عراق اقدامات جدی برای مهار کانون‌های گرد و غبار بکند.

 

کلانتری با اشاره به ایجاد یک مرکز تحقیقاتی و آموزشی با مشارکت ایران و عراق، گفت: سازمان جنگل‌ها در خصوص بیابان‌زدایی و مقابله با گرد و غبار تخصص زیادی دارد بنابراین با تامین امکانات و رعایت حق‌آبه‌های زیست محیطی قابلیت مهار کانون‌ها به گرد و غبار ایجاد می شود.

 

 

 

 

 

کد خبر 653622

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha