به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، نشست خبری پنجمین جشنواره بین المللی «امام علی(ع) پژوهی» صبح دوشنبه، 13 شهریور در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.
بنابر این گزارش، در این نشست دکتر محمود جنیدی جعفری با بیان اینکه این جشنواره در عصری برگزار میشود که دنیای معاصر به واسطه برخی از تحولات، نگاه غیرانسانی نسبت به مسلمانان یافته است، اظهار کرد: تحولات جامعه جهانی به گونهای در اختیار رسانههای جمعی جهانی قرار گرفته که بسیاری از انسانهای علاقهمند به انسان و انسانیت از این مفهوم مغفول ماندهاند.
وی افزود: از این رو یکی از اهدافی که مراکز علمی و پژوهشی وظیفه خود میدانند، این است که در دنیایی که مسئله اقلیتها، حقوق انسان و انسانیت، نسلکشیهای متعدد و امثال این موارد زیر سوال رفته و صحبتی از حقوق و کرامت انسانی نمیشود، تبیین و شناخت حقوق انسانی و انسانیت را که مبنای زندگی پیامبر اسلام (ص) و شخص امام علی (ع) است، شناسایی کرده و مورد توجه قرار دهند.
وی ادامه داد: نهج البلاغه به منزله یک رسانه ارزشمند است و تلاش حضرت امیر(ع) گفتمان سازیِ سبک زندگی اسلامی و اخلاقی است. نهج البلاغه برگرفته از همین مباحث و سبک زندگی اسلامی است. مرکز تحقیقات امام علی(ع) درصدد تبیین این مباحث برآمده و امسال پنجمین دوره جشنواره را برگزار می کند.
جنیدی جعفری تصریح کرد: امسال در اردیبهشت ماه فراخوان آثار شامل کتاب، مقالات، رساله، طرح های پژوهشی ارایه شد که در این راستا دویست و پنجاه اثر به دبیرخانه رسید که از آن میان مجمع عالی داوران که هر کدام از متخصصان امام علی(ع) پژوهی بودند نظرات نهایی را اعلام و در کمیته تخصصی داوران، دوازده اثر به عنوان اثر برگزیده و پنج اثر در حوزه خارج از کشور مورد توجه قرار گرفت.
دبیر علمی پنجمین جشنواره بین المللی امام علی پژوهی با اشاره به شعار این دوره از جشنواره با عنوان «گفتمان امام علی(ع) پژوهی: تجربه دیروز، آرمان امروز، نیاز فردا»، اظهار کرد: آثاری که در جشنواره مورد پذیرش واقع شد در پنج سال گذشته مورد تحقیق و پژوهش قرار گرفته بودند.
این پژوهشگر با اشاره به برگزیدگان دوره های قبل جشنواره اظهار کرد: در این دوره از مقام آیت الله امینی و همچنین مرحوم سید جعفر شهیدی، دکتر مصطفی دلشاد تهرانی، آیت الله دین پرور و دکتر مهدی گلشنی به عنوان امام علی(ع) پژوهان تقدیر می شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امسال از کشورهای آمریکا، آفریقای جنوبی، پاکستان، هندوستان، عمان، سنگال، افغانستان، عراق، آذربایجان، روسیه مقالاتی به دبیرخانه رسید.
نظر شما