«جلوس علما در مساجد» سنت فراموش شده «عید غدیر»

خبرگزاری شبستان: علمای سادات در گذشته به مناسبت روز عید غدیر، در مساجد حضور می‌یافتند، سنتی که امروزه جای خود را به حضور بسیاری از آنان در منازل یا حسینیه‌ها داده است.

خبرگزاری شبستان: عید غدیر در میان شیعیان به عید ولایت و امامت و روز معرفی جانشینان پیامبر اسلام (ص) است، روزی که در آن، پروردگار از طریق حضرت محمد (ص) یک به یک نام ائمه اطهار (ع) را برای مردم بازگو کرد تا همه بشناسند پیشوایان خود را تا پایان تاریخ، در این روز یکی از رسوم آنانی که خود را پیروان آن پیشوایان می‌دانند این بوده و هست که به دیدار نوادگان آن حضرات می‌روند، کسانی که به آنان «سادات» گفته می‌شود و به همین خاطر یکی از اسامی این عید در ایران، «عید سیدها» است.

 

یکی از مواردی که بسیاری از افراد در روز عید غدیر به آن اهتمام داشته‌اند دیدار با علما و روحانیون سادات است که در گذشته این سنت، در مساجد انجام می‌شد و امروزه در برخی از منازل و حسینیه‌های منتسب به آنان برگزار می‌شود.

 

خبرنگار ما برای اطلاع از محل جلوس علمای سادات تهران و شهر ری با تعدادی از آنان تماس گرفت که شنیده‌های وی حکایت از این دارد که به جزء موارد استثنائی، اکثریت علما در روز عید غدیر در منازل یا حسینیه‌های منتسب به خود، پذیرای مردم هستند.

 

در ادامه اسامی و محل جلوس این افراد می‌آید:

 

نام امام جماعت

نام مسجد

نشانی مسجد

محل و نشانی جلوس

آیت‌الله سیدرضا حسینی مازندرانی

امام حسین (ع)

شهر ری، خیابان امام حسین (ع)، کوچه صاحب‌الزمانی

مسجد امام حسین (ع)

آیت‌الله سیدمحمدحسین میرسجادی

امام سجاد (ع)

تهران، خیابان ری جنوبی، خیابان انبار گندم

منزل: خیابان ری جنوبی، قبل از میدان قیام، کوچه رنجبران

آیت‌الله سیدعلی انگجی

مسجد ملک

تهران، بازار، خیابان پانزده خرداد، بازار عباس‌آباد (بزازها) کوچه حمام چال، گذر لوطی صالح

منزل

آیت‌الله سیدعلی مقدم قوچانی

مسجد علوی

تهران، خیابان پیروزی، محله صد دستگاه، کوچه غنیان

منزل: تهران، خیابان پیروزی، محله صد دستگاه، کوچه غنیان

آیت الله سیدفتاح هاشمی تبریزی

جامع شهرک قدس

شهرک قدس، میدان صنعت، خیابان شهید فیض

مسجد جامع شهرک قدس

آیت‌الله سیدابوالحسن حسینی

چهارسوق

تهران، بازار، چهارسوق

منزل

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدکاظم احتشام حسینی

امام زمان (عج)

تهران، خیابان ری، خیابان دردار، نرسیده به بوستان زیبا

حسینیه احتشام حسینی: خیابان ری، خیابان شیرازی، کوچه افتخاریان

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمود مجد

باقرالعلوم (ع)

تهران، خیابان قزوین، سر پل امامزاده معصوم، مقابل گرمابه لاله

منزل

 

 

همانطور که جدول بالا نشان می دهد، تنها دو نفر از ائمه جماعات در مساجد، پذیرای مردم هستند، خبرنگار ما دلایل حضور نیافتن سایر ائمه جماعات در مساجد در روز عید غدیر را که جویا شد، چنین پاسخ‌هایی شنید که «امکان پذیرایی مناسب از مردم در مساجد، مهیا نیست به ویژه که روز عید است و خادم نیز مشغول دید و بازدید است» «من باید پذیرای مهمانان ویژه خودم به ویژه فرزندان اقوام باشم که حضور در مسجد، امکان پذیرایی کامل از این افراد را می‌گیرد» «فاصله منزل من با مسجد، زیاد است» «مسجد در منطقه بازار و تجاری واقع شده است و اکثریت تجار و کسبه در ایام تعطیل، در محل کارشان حاضر نمی‌شوند».

 

بررسی دلایل بالا بر عهده شما... اما شاید بتوان ادعا کرد که یکی از بهترین فرصت‌ها برای تقویت جایگاه مساجد در باور مردم به ویژه کودکانی که احتمالا صبح روز عید غدیر همراه پدران و مادران‌شان به دید و بازدید روز عید غدیر می‌روند این باشد که درهای مساجد برای حضور علما بویژه آنانی که سادات نیز هستند باز باشد تا مردم برای دیدار آنان به مساجد که خانه‌های اسلام هستند، بیایند.

 

خبرگزاری شبستان آماده اطلاع رسانی درباره سایر ائمه جماعاتی است که جلوس و دیدارشان با مردم در روز عید غدیر، در مساجد انجام می‌شود.

 

 

 

کد خبر 653593

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha