به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام سیدرضا فاطمی، معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان، امروز(13 شهریور) در نشست خبری دهه امامت و ولایت با اشاره به خطبه های رسول اکرم قبل از عید غدیر گفت: آن حضرت خطبه ای در منا درباره امنیت اجتماعی و...و خطبه ای در مسجد خیف در اجتماع مسلمین درباره اخلاص عمل و دلسوزی برای امام مسلمین و...ایراد کردند.
وی با اشاره به ابلاغ الهی به پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله مبنی بر معرفی امام علی علیه السلامد به عنوان وصی آن رسول، تصریح کرد: میراث 6 هزار ساله انبیا به امیرالمؤمنین سپرده شد و این ودایع از آن حضرت به ائمه بعدی سپرده می شد و هم اکنون در دست حضرت ولی عصر عجل الله تعالی است.
حجت الاسلام فاطمی با اشاره به اینکه در روز عید غدیر و به دستور جبرییل، لقب «امیرالمؤمنین» از جانب پروردگار به امام علی علیه السلام اعطاء شد؛ افزود: غدیر-آبگینه- های زیادی در آن منطقه بود اما پیامبرصلی الله علیه وآله، مردم را در غدیر خم به این دلیل جمع کرد که آنجا، مکانی تمرکز حجاج بود که در این نقطه از هم جدا و به سمت سرزمین های مختلف حرکت می کردند.
وی احیای فرهنگ و مسئله غدیر در دل و ذهن مردم با تداعی خاطره این مکان و مناسب بودن مکان از این حیث که حجاج سه روز بمانند و بیعت کنند را از دیگر دلایل انتخاب غدیر خم دانست و تصریح کرد: غدیر، بزرگترین همایش تاریخی اسلام بود و طبق منابع شیعه بیش از 120 هزار نفر در آن روز حضور داشتند و پیامبر در عید غدیر دو اقدام عملی انجام دادند؛ بلند کردن دست و معرفی امیرالمؤمنین و بیعت گرفتن با قلبها و زبانها از مردم؛
این مسئول با اشاره به اینکه اوقاف در این دهه برنامه های متنوعی در امامزادگان و بقاع دارد و روزشمار دهه ولایت را برای 9 تا 18 ذیحجه نامگذاری کرده است؛ افزود: برگزاری دعای عرفه در نزدیک 50 امامزاده، نماز عید قربان در بیش از 10 امامزاده، محافل انس با قرآن در تعداد بیش از 20 بقعه و امامزاده، سخنرانی های بصیرتی و ولایتی و... از این جمله است.
وی به اعزام تعداد 21 روحانی از دفتر اعزام مبلغ قم به بقاع متبرکه شهرستان های کرمان، بم و بافت اشاره کرد و با بیان اینکه نشست های صنفی با موضوع وقف و تجلیل از خیرین، قرائت زیارت جامعه کبیره در امامزادگان نیز برگزار می شود؛ بیان داشت: سه موقوفه قدیمی لطفعلی خان، ظهیرالدوله و تکیه مدیرالملک با نیت غدیر وجود دارد که باید بیش از اینها باشد.
حجت الاسلام فاطمی همچنین از همایش بانوان ولایی در حدود 34 امامزاده و بقعه متبرکه استان، مراسم ویژه شب و روز عید غدیر در 80 بقعه و امامزاده، راه اندازی کاروان های شادی-شادی بر مبنای دین اسلام و سنت نبوی و سیره علوی- با حرکت دسته جمعی مردم به سمت آستان امامزادگان، شعر خوانی آیینی در بیش از 30 بقعه، برپایی نمایشگاه و ایستگاه صلواتی نیز خبر داد.
وی ادامه داد: جشن عید غدیر در امامزاده محمد کرمان، امامزاده حسین جوپار، تکیه عباسعلی نیز برگزار می شود و از آنجا که اوقاف، عضو بنیاد بین المللی غدیر است در برنامه متمرکز مرکز استان که در شب عید غدیر در مصلی امام علی علیه السلام برگزار می شود نیز مشارکت دارد.
این مسئول با اشاره به اینکه خطبه خوانی غدیر، مسابقه امتداد غدیر، تجلیل از سادات و هییت امنا و خادم بقاع که از سادات هستند، قرائت نامه میثاق نامه ولایی، مراسم عقد اخوت از دیگر برنامه های پیش بینی شده است؛ اظهار داشت: در میثاق نامه هر کس به هر طریق می تواند متعهد به ولایت مداری می شوند؛ با توجه به اینکه هجمه تبلیغات فرهنگی غرب به سمت ولایت است لذا آنها که در جبهه ولایت کار می کنند باید در بحث ولایت مداری آگاه سازی و اطلاع رسانی کنند.
وی با یادآوری این مطلب که در غدیر خم مردم با امام علی علیه السلام بیعت می کرند و ما امروز باید با حضرت ولی عصر عجل الله تعالی پیمان ببندیم؛ تبلیغ فضایل و جایگاه امامت و ولایت را مورد تأکید قرار داد و با اشاره به اینکه تعظیم شعائر و ایجاد فضای شادی در عیدالله الاکبر از اهداف مهم برنامه های اوقاف است؛ گفت: باید مسئله غدیر تبیین و به شبهات رایج در این باره، پاسخ داده شود.
معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه بر تکریم امامزادگان به عنوان بزرگترین سادات هر شهر و منطقه نیز تأکید کرد.
نظر شما