به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد دهقانی فیروزآبادی امروز (11 شهریور) در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص مراکز مشاوره و ارائه خدمات مراقبتهای پرستاری در منزل اظهار داشت: این خدمات در راستای نظام سلامت در بیمارستان ها و مراکز مختلف درمانی ارائه می شود.
وی در ادامه بیان کرد: در گذشته وقتی یک بیمار از بیمارستان ترخیص می گردید چارچوب مشخصی برای ارئه خدمات مراقتبی به بیماران در منازل وجود نداشت و افراد بسیاری دارای بیماری های مزمنی هستند که باید در خانه باشند و نیاز به افرادی دارند که به مراقبت از آنان بپردازند و این مراکز برای خدمات به بیماران در منزل ایجاد شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با توجه به اینکه مراکز مشاوره و ارائه خدمات مراقبتهای پرستاری در منزل برای سالمندان و دیگر اقشار یکی از خدمات مهم نظام سلامت است، گفت: در گذشته افرادی در جامعه بودند که به ارائه خدمات مراقبتی در منازل می پرداختند امام حیطه اختیارات آنان نامشخص بود.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اینکه سال گذشته نحوه تاسیس این مراکز و خدمات و تعرفه های آن مشخص و در تیر ماه 95 به دانشگاه های عوم پزشکی کشور ابلاغ شد، افزود: مراکز مشاوره و ارائه خدمات مراقبتهای پرستاری در منزل بایستی برای تامین خدمات افراد دارای صلاحیت و درخواستی خود را مطرح کنند و بعد از صدور مواقفقت زمانی برای تامین تجهیزات، مکان و نیروی انسانی دارند.
وی با توجه به اینکه پزشکان می توانند در بیمارستان ها نسبت به اطلاع رسانی و آگاه سازی این مراکز اقدام کنند، ادامه داد: به صورت خصوصی همه افراد نیازمند به مراقبت های پرستاری می تواند با مراجعه به این مراکز خدمات را دریافت کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اهداف اجرای این طرح گفت: اهداف این طرح شامل حفظ سلامت مددجوان، کاهش هزینه های درمانی، جلوگیری از بستری مجدد بیماران و ایجاد آرامش روانی برای خانواده ها است.
دهقانی فیروزآبادی به عرصه فعالیت مراکز مشاوره و ارائه خدمات مراقبتهای پرستاری در منزل اشاره کرد و افزود: این مراکز به ارائه خدماتی در زمینه پیشگیری از بیماریها، آموزش به بیماران و خانواده هایشان، خدمات پژوهشی خواهند پرداخت.
وی با تایکید بر اینکه مراکز مشاوره و ارائه خدمات مراقبتهای پرستاری در منزل باید با یک پزشک عمومی ارتباط داشته باشند، ادامه داد: در صورت نیاز با پزشکان متخصص نیز قرارداد داشته باشند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه از زمان ابلاغ این طرح به دانشگاه ها تاکنون 5 شرکت در خراسان جنوبی مجوز لازم برای تاسیس این مراکز دریافت کرده اند، گفت: 4 شرکت در بیرجند و 1 شرکت در طبس مشغول ارائه خدمات به بیماران در راستای این طرح هستند.
دهقانی فیروزآبادی در پایان خاطرنشان کرد: افراد معرفی شده برای فعالیت در این مراکز باید صلاحیت حرفه ای آنان توسط وزارت بهداشت تایید شود و گواهی نامه سلامت حرفه ای را دریافت کرده باشند.
نظر شما