وزارت علوم پنبه ای در گوش دارد/در تمام دنیا مدرسه و دانشگاه هنرهای آیینی و سنتی دارند

خبرگزاری شبستان:داوود فتحعلی بیگی گفت: سال هاست درخواست می کنیم رشته آیین های نمایشی در دانشگاه ها گذاشته شود اما پنداری وزارت علوم پنبه ای در گوشش است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری دومین جشنواره پرده‌خوانی و نقالی غدیر امروز 11 شهریور در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد.

 

داود فتحعلی بیگی، دبیر علمی این جشنواره در سخنانی در این نشست گفت: از سال ها پیش برای برگزاری چنین جشنواره ای با موضوع و مضمون زندگی و اندیشه های امام علی (ع)علاقه و اصرار داشتیم ، این جشنواره در ابتدای راه است و با این وجود خیلی ها نسبت به هنر نقالی و پرده خوانی ابراز علاقه کرده اند. امروز شاهد حضور نوجوانان،  جوانان و کهنسالان هستیم و امیدواریم رفته رفته نسبت به سیره علوی در قلمرو هنر توجه ویژه ای شود.

 

وی افزود: معتقدم اگر امام علی (ع)را بشناسیم پیامبر(ص) را نیز خواهیم شناخت. وقتی سیره و اندیشه امام علی(ع) را مطالعه می کنیم متوجه می شویم سیره و اندیشه رسول اکرم (ص) چه بوده است زیرا چنین شخصی در دامان او پرورش یافته است.

 

فتحعلی بیگی همچنین در ادامه با بیان اینکه سال هاست درخواست می کنیم رشته آیین های نمایشی در دانشگاه ها گذاشته شود شود، افزود: همیشه گفته ایم و خودمان شنیده ایم و پنداری وزارت علوم پنبه ای در گوشش است، حتی از طریق دانشگاه سوره رشته ای تعریف و پیشنهاد شد اما در نهایت هیچ اتفاقی نیفتاد.

 

وی توضیح داد: وقتی به گذشته برمی گردیم می بینیم آن زمان نقال ها در گذرها و قهوه‌ خانه ها معرکه هایشان را برگزار می کردند ، امروزه متاسفانه جایگاه های سنتی نقالی  و پایگاه های مخصوص این کار از بین رفته است. قهوه خانه‌ ها به قلیان سرا یا محلی برای غذا خوردن تبدیل شده اند و در واقع هیچ محل مخصوصی  برای پرده خوانی نداریم.در حالی که ما نیز باید مثل بسیاری از کشورها برای عرضه به روز هنرهای سنتی خود مکان ویژه ای داشته باشیم.

 

دبیر علمی دومین جشنواره پرده خوانی و نقالی غدیر گفت: این همه فرهنگسرا و سرای محله داریم اما هیچکس به داشتن مرکزی برای اجرای نمایش های آیینی فکر نکرده است. ما در جشنواره نقال 5 ساله داریم و این نشاندهنده وجود این ظرفیت در خانه های ایرانی هاست. نقالی در تربیت شخصی کودکان نیز تاثیر دارد، به آنها اعتماد به نفس می دهد، ضمن اینکه گونه ای از نمایش پیشین و تاثیرگذار ما را یاد می گیرند.

 

فتحعلی بیگی اظهار کرد: قصه و قصه خوانی پدیده ای است که بشر هنوز به آن توجه دارد و ما نیز باید متوجه این موضوع باشیم. این جشنواره در ابتدای راه است و ممکن است در سال های آتی تعداد شرکت کننده ها بیشتر از قبل شود. امیدواریم وزارت علوم برای ابداع رشته ای در زمینه هنرهای نمایشی آیینی و سنتی به صرافت بیفتد. در همه جای دنیا برای آموزش هنرهای سنتی خود مدرسه و دانشگاه مخصوص دارند، اما ما هنوز مشغول نقل سینه به سینه هستیم، در دوره ای این شیوه جواب می داد اما امروزه شرایط عوض شده است و حداقل به یک سالن چندمنظوره برای اجرای گونه های مختلف نمایش های آیینی و سنتی نیاز داریم.

 

وی بیان کرد: هنر نقاشی قهوه خانه ای رو به انقراض است و اگر بخواهید پرده های نقاشی پیدا کنید بسیار گران قیمت است ، امروزه عده ای از تکنولوژی استفاده کرده و نقاشی های قدیم را به صورت بنر چاپ می کنند.

 

کد خبر 653084

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha