به گزارش خبرنگار شبستان ، محمد رضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم اختتامییه کتاب دین که شب گذشته در سالن سوره حوزه هنری برگزار شده بود با تأکید بر لزوم تبلیغ بیشتر چنین جشنوارههایی، گفت: برای تبلیغ بهتر این جشنوارهها باید همهی کسانی که در این زمینه تلاش میکنند، در اینگونه کارها مشارکت کنند. ما در دیگر صحنههای فرهنگی گاهی برنامههایی داریم که با اینگونه تبلیغها به یک رونق کاملا فراگیر، ملی و بینالمللی دست پیدا میکنند.
وی افزود: حیف است که این نگاه و توجه بر یک محدودهی کم یا غیرفراگیر قرار گیرد. باید روی اینگونه موضوعها برنامهریزی جدی شود.
وی موفقیت در این حوزه را موفقیت علم دانست و گفت: طراحی این نوع مسابقهها صرفا برای تجلیل نیست، بلکه در اینگونه موارد کرامت و نورانیت علم واقعی مورد توجه قرار میگیرد.
مخبر دزفولی با تأکید بر لزوم انجام پژوهشهای دینی، عنوان کرد: اگر ما به این مقوله در کشور بپردازیم و آن را در میان دانشمندان، علما، جوانان و نخبگان بپرورانیم و رشد دهیم، در آن زمان میتوانیم ادعا کنیم که ما در حال وارد شدن به دوران تمدنسازی هستیم.
او با تأکید بر این نکته که شخصیتهای برجستهی ایرانی مانند بوعلی سینا و ابوریحان بیرونی حاصل یک تلاش سه قرنی در تمدن ایران هستند، گفت: سازوکارها و طراحیها شکل گرفت تا در قرنهای بعدی، تمدنهای عظیم و علوم گوناگونی شکوفا شوند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنانش، برگزاری جشنوارهی کتاب «دین و پژوهشهای برتر» را تکریم و کرامت بخشیدن به علم دانست و افزود: بنیان چنین کارهایی باید مقدمات تمدنسازی باشد. 30 سال برای برپایی یک تمدن کم است، اما 300 سال هم زیاد است.
وی بخش مرکزی تمدنسازی را تکریم علم و پرورش دانشمندان و اهمیت دادن به کارهای پژوهشی در زمینهی علومی که افراد را به سمت معرفتالله سوق دهد، دانست و گفت: با این نگاه، نوع طراحیها کاملا تغییر میکند و موفقیتهای جدیدی پیش رو قرار میگیرد.
وی ایجاد یک جریان نهضت معکوس و میدان دادن به افراد برای وارد شدن به صحنههای علوم انسانی را دو جریان در زمینهی تمدنسازی دانست و ادامه داد: از چند سال پیش، طراحی جریان نهضت معکوس را آغاز کردیم؛ ولی هنوز جایش مشخص نشده است و باید دین برای عناصر فرهیخته به یک فرهنگ تبدیل شود.
مخبر دزفولی ادامه داد: اگر افق تغییر کند، برنامههایی که تدوین میشود، یک پرده و نگاه جدید را در این زمینه وارد میکند. اگر با این رویکرد به موضوع کتاب دین و پژوهشهای دینی نگاه کنیم، حتما کارکردها، مأموریتها و مشارکت پذیرفتنهای ما هم تغییر میکند.
وی خاطر نشان کرد: سهم کتاب دین در عناوین کتابهایی که در سال منتشر میشوند، حدود 65هزار عنوان و عدد مجلات آنها حدود 200میلیون است. این در حالی است که سهم کتاب دین در این میان بسیار کم است، پس باید برای آن تلاش مضاعفی داشته باشیم.
نویسندگان و فعالان حوزهی دین ادامهدهندگان راه انبیا و مبلغان آیین آسمانی هستند
در ادامه موسوی هوایی دبیر جشنوارهی «کتاب دین و پژوهشهای برتر» نیز در سخنانی، نویسندگان و فعالان حوزهی دین را که برای نشر آثار و احکام علمی اسلام کوشش میکنند، ادامهدهندگان راه انبیا و مبلغان آیین آسمانی دانست و گفت: یکی از عوامل بارز موفقیتها، نوشتهها و آثار باقیمانده از گذشتگان است. برای تداوم این موفقیتها که زمینهساز رشد و توسعه هستند، باید نسل جوان را هرچه بیشتر با فرهیختگان آشنا کرد.
وی ادامه داد: ارزیابی دقیق علمی آثار در این جشنواره برای یافتن آثار برجسته، تلاش وقفهناپذیری است که هر دو سال یکبار از سوی سازمان تبلیغات اسلامی انجام میشود. در این کار، علاوه بر معرفی چهرههای شاخص دینی، فعالیتهای پژوهشی سالهای گذشته با هدف یافتن نقاط ضعف و مثبت نیز انجام میشود.
وی با اشاره به طی شدن چهار مرحله برای دست یافتن به آثار برتر در این حوزه، این چهار مرحله را شامل مرحلهی مقدماتی، فراخوان، داوری و اعلام نتایج دانست و تصریح کرد: از مجموع آثار منتشرشده، 10هزار و 700 عنوان در گروههای هفتگانه در سالهای 1388 و 1389 ارزیابی شدند که از این میان، 216 عنوان به مرحلهی داوری رسیدند و برای کسب امتیاز برتر معرفی شدند و سرانجام برگزیدگان کنونی مورد تقدیر قرار گرفتند.
پایان پیام/
نظر شما