«علیرضا افخمی» نویسنده و کارگردان سریال «پرستاران» در پاسخ به پرسش خبرنگار تلویزیون شبستان درباره اینکه چرا در بخش هایی از سریال از سبک زندگی سالم یا صحنه های ورزشی بهره نگرفتید با توجه به اینکه قرار بود این سریال موضوعات مربوط به حوزه سلامت را نشان دهد و تاثیرپذیری مخاطب از رسانه ملی بالاست، گفت: سینما و تلویزیون بر خلاف نظر برخی مدیران و صاحبنظران، معجره نمی کند و تاثیر عجیب و غریبی روی مخاطب ندارد که ما بخواهیم مواردی نظیر این موضوع را در آثارمان بگنجانیم. البته بد نیست که هرازگاهی در آثارمان سبک زندگی سالم را ترویج کنیم و از یک بازیگر در راستای این موضوع بهره بگیریم اما نباید در بیان آن، اغراق کنیم چراکه نمی توانیم این موضوع را شعارگونه و گل درشت مطرح کنیم.
وی همچنین بیان کرد: از طرفی من وقتی فیلمنامه را می نویسم بیشتر درگیر مسائل دراماتیک و دیگر مسائل مهم داستان می شوم و زمان کمتری برای مسائل جزئی تر نظیر گنجاندن سکانس ورزش و نرمش دارم. در «پرستاران» نیز ماجرا را از بیمارستان شروع کردم و به آن شاخ و برگ دادم و بعد به شرح جزئیات زندگی پرستاران رسیدم.
افخمی که معتقد است کار سفارشی انجام نداده است، از نامگذاری سریال نیز ابراز ناخشنودی کرد و توضیح داد: از همان ابتدا چون قرار نبود ابعاد پزشکی و بهداشتی را در سریال پررنگ کنیم، نسبت به نامگذاری سریال اعتراض کردم اما آقای ایازی، معاون اجتماعی وزیر بهداشت نپذیرفت. البته من بیشتر از این می ترسیدم که سریال ما با سریالی با همین نام که استرالیایی است مقایسه شود که همین طور هم شد؛ اما این در حالی است که دو سریال ممکن است نام مشابه داشته باشند اما در دو فضای متفاوت کار شوند. همچنین امکاناتی که در سریال خارجی پرستاران به کار گرفته شده، قابل مقایسه با نسخه ایرانی نیست.
وی در توضیح اینکه سریال پرستاران سفارشی نبوده است، گفت: اصولاً کار سفارشی قبول نمی کنم و به همین دلیل قبل از پذیرفتن کار، شروطی گذاشتم که اتفاقاً مورد پذیرش مدیران وزارت بهداشت قرار گرفت. اولین شرطم این بود که مطالبات پرستاران را تصویر کنیم و این موضوع با طرح تحول سلامت که بیشتر طرفدار پزشکان است تا پرستاران، مغایرت داشت که اتفاقا آقای «قاضی زاده هاشمی» وزیر بهداشت و «محمدهادی ایازی» نیز مخالفتی نداشتند و شرط من را پذیرفتند. شرط دیگرم این بود که زیاد به حوزه پرستاری و مباحث بهداشتی و درمانی نپردازم و به زندگی شخصی پرستاران نیز در سریال توجه شود چراکه اصولاً کار خسته کننده می شد اما همین پرداختن به موضوعات حاشیه ای سبب شد که انتقاداتی به وزارت بهداشت مطرح شود، چراکه در این طرح، کانون پزشکان بیش از کانون پرستاران در آن موثر است و اتفاقا این انتقاد به صورت مستقیم در سریالی مطرح شد که سازنده خود وزارت بهداشت است و حتی آنها از ما نخواستند که این بخش را ممیزی و حذف کنیم.
نویسنده و کارگردان سریال «پرستاران» در پایان علت دو فصل شدن این سریال را عدم پایبندی به قولهایی در بستر تحقیقاتی پروژه و ارائه لوکیشن بیمارستان بود که وزارت بهداشت باید بستر تحقیقاتی کار را فراهم می کرد، دانست و گفت: صداوسیما نیز اصرار داشت که پخش سریال به بهمن ماه برسد و لازمه این پخش، این بود که من کارگردانی را کنار بگذارم و به نویسندگی بپردازم. پس از آن، از شهرام شاه حسینی که سلیقه او را در ساخت فیلم قبول دارم تقاضا کردم که کار را ادامه دهد. اصولاً قرار نبود سریال «پرستاران» در دو فاز و با دو کارگردان روی آنتن برود که یکی از لطمات بزرگ به این سریال همین دو فصل شدن سریال بود.
نظر شما