حجت الاسلام محمد لاکانی، استاد حوزه علمیه رشت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت با گرامیداشت سالروز شهادت امام باقر (علیه السلام)، گفت: زندگی ایشان دارای ویژگیهای اخلاقی و ممتازی بوده است.
وی عبادت و ارتباط امام باقر (علیه السلام) با خداوند را از ویژگیهای ممتاز زندگی امام پنجم دانست و افزود: ایشان در عبادت و یاد خدا مانند پدر بزرگوارشان امام سجاد (علیه السلام) بود.
این کارشناس دینی خاطرنشان ساخت: امام صادق (علیه السلام) در این باره میفرماید، پدرم همواره به یاد خدا بود و در هنگام راه رفتن، کار و سخن گفتن با مردم ذکر خداوند را میگفت.
وی در ادامه اذعان کرد: تلاش امام باقر (علیه السلام) برای امرار و معاش میتواند برای همه ما به ویژه نسل جوان الگوی مناسبی باشد.
لاکانی اعلام کرد: شخصی از اهالی مدینه نقل میکند، زمانی که هوا بسیار گرم بود به اطراف مدینه رفتم و محمد بن علی را که فردی تنومند بود در حالی که به شدت عرق میریخت مشاهده کردم که به کار و تلاش مشغول بود.
وی اضافه کرد: راوی میگوید، پرسیدم اگر مرگ در این حالت فرا برسد چه میکنی. گفت، به خداوند سوگند اگر مرگ در این لحظه فرا برسد من در حالی هستم که به طاعت خدا مشغول هستم.
این استاد حوزه علمیه رشت اظهار داشت: امام باقر (علیه السلام) کار و تلاش برای امرار و معاش و تامین زندگی را عبادت و طاعت خداوند میداند.
وی جود و بخشش را از دیگر ابعاد سیره امام باقر (علیه السلام) خواند و خاطرنشان کرد: ایشان با داشتن عائله سنگین و برخورداری از یک زندگی ساده و متوسط در بذل و بخشش در عصر خود از همگان پیشتاز بود.
این کارشناس دینی یادآور شد: امام صادق (علیه السلام) در این رابطه میفرماید، ثروت پدرم از همه افراد خاندانش کمتر و مخارجش بیشتر بود و با این حال همواره اموالش را صدقه میداد و بذل و بخشش میکرد.
وی علم و دانش فراوان را از مهمترین ابعاد زندگی امام باقر (علیه السلام) عنوان و اظهار کرد: آوازه وسعت علوم امام پنجم شیعیان در اقطار جهان اسلام فراگیر شده بود.
لاکانی با بیان اینکه در همه نقاط دنیای اسلام آن روز به علم امام باقر (علیه السلام) اذعان داشتند و این موضوع انتشار پیدا کرده بود، گفت: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله وسلم) به ایشان لقب باقرالعلوم یعنی شکافنده علوم داده بود.
وی اضافه کرد: محمد بن مسلم از یاران امام باقر (علیه السلام) میگوید هرگز به ذهنم سوالی خطور نکرد مگر اینکه از امام پرسیدم و جواب گرفتم و پاسخ سوالات من از حضرت بالغ بر 30 هزار حدیث شد.
این استاد حوزه علمیه رشت اظهار داشت: آحاد جامعه به ویژه نسل جوان باید از امام باقر (علیه السلام) این شخصیت جامع و برگزیده الهی الگو بگیرد.
وی همچنین گفت: گاهی اوقات الگوهایی برای نسل جوان ما مطرح میشوند که قابل اعتنا و تکیه نیستند. امام باقر (علیه السلام) و ائمه معصومین، این الگوهای درخشان و شفاف میتوانند زندگی ما را متحول کرده و به راه سعادت و نیک بختی هدایت کنند.
لاکانی تصریح کرد: اگر انسان خودش را به امام باقر (علیه السلام) نزدیک کند و از زندگی نورانی ایشان و از دریای دانش ایشان درس بگیرد به درجات بلند معنوی نائل میشود.
این استاد حوزه علمیه رشت، بهره گیری از سیره و منش امام باقر (علیه السلام) را حتی برای آبادانی دنیای انسان نیز موثر دانست و گفت: جوانان به جای پیروی از الگوهای غربی و کسانی که ارزش الگو بودن ندارند از امام باقر (علیه السلام) و ائمه استفاده کنند تا به سعادت برسند.
نظر شما