۲۰ شهریور؛ آغاز صدور روادید برای زائران اربعین/ثبت نام ۸۷۰۰ نفر تاکنون

خبرگزاری شبستان: ذوالفقاری با اشاره به اینکه صدور روادید زائران اربعین از ۲۰ شهریور انجام می شود، گفت: تاکنون ۸ هزار و ۷۰۰ نفر در سامانه سما ثبت نام کرده اند.

 

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، حسین ذوالفقاری، رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی در نشست خبری بعدازظهر امروز یکشنبه 5 شهریور با حضور خبرنگاران گفت: نکته ای که زائران ما باید به آن توجه کنند بحث ارزشها و باورهای مردم عراق است چرا که مردم عراق سالهای سال است که میزبان زائران هستند و حضور ما در عراق صرفاً به عنوان خدمت رسانی به زائران در راستای کمک به دولت عراق است و میزبان اصلی مراسم اربعین خود دولت عراق است.

 

وی بیان داشت: ما فقط تلاش می کنیم نذوراتی را که در قالب درمان، بهداشت و اسکان زائران مردم دارند به کمک دولت عراق به دست زائران برسد و حضورمان در عراق فقط در راستای کمک به دولت عراق است و حتی قرار است امسال موکب های مشترکی را با دولت عراق برای اسکان زائران داشته باشیم.

 

وی با تاکید بر اینکه در مساله اربعین مردم برای ما محور اصلی هستند، گفت: برخی تصور می کنند حتماً سفر اربعین باید به شکلی دولتی و رایگان باشد که چنین چیزی در برنامه ما نیست و آن چیزی که ما انجام می دهیم این است که نذورات مردم را ساماندهی می کنیم و در واقع ستاد اربعین به دنبال ساماندهی و کمک مردمی است.

 

وی تاکید کرد: ما حتی امسال به دنبال این بودیم که لغو روادید را داشته باشیم اما دولت عراق موافقت کرد و هزینه روادید نیز برای هر زائر 40 دلار است که البته ما تلاش می کنیم تسهیلات لازم را برای یک سفر خوب برای زائران ایرانی فراهم آوریم.

 

وی با اشاره به فعال بودن دبیرخانه ستاد مرکزی اربعین گفت: هیئتی از عراق در سال گذشته به ایران آمده اند و پیش نویسی برای مراسم اربعین امسال تهیه شد و سپس با سفر وزیر عراق به ایران توافقنامه بین دو کشور انجام شد و مواردی همچون اعزام زوار از مرز خسروی علاوه بر مرز مهران نیز مطرح شد و دولت عراق موافقت کرد که مرز خسروی نیز برای اعزام زائران بازگشایی شود.

 

وی ادامه داد: صدور روادید از 20 شهریور انجام می شود و از اول مهر در 16 نقطه کشور صدور روادید را آغاز می کنیم و تاکنون نیز 8 هزار و 700 نفر در سامانه سما ثبت نام کرده اند و ما از زائران خواهش می کنیم قبل از صدور روادید حتماً در سایت سما ثبت نام کنند تا کار انها با مشکل مواجه نشود.

 

ذوالفقاری همچنین در مورد حضور اتباع عراقی و افغانی در مسیر اربعین امسال گفت: ما با دولت عراق توافق کرده ایم که اتباع عراقی و افغانی که در ایران حضور دارند و کارت اقامت دارا هستند براساس مدارک نیروی انتظامی سفارت عراق در ایران برای انها روادید صادر کند.

 

وی با اشاره به بحث درمان زائران در خاک عراق گفت: ما در سال جاری براساس بیمه ای که توسط سازمان حج و زیارت انجام شده است خدمات بیمه زائران اربعین حسینی را به بیمه ایران واگذار کرده ایم و هر نفر در هنگام هزینه روادید 18 هزار و 800 تومان نیز بابت هزینه بیمه پرداخت کند.

 

وی ادامه داد: ما پیش بینی کرده ایم که کسانی که فقط تحت خدمات سرپایی قرار می گیرند تا 2 میلیون تومان بیمه شوند و پرداخت غرامت فوت به دلیل حوادث تروریستی 200 میلیون تومان، پرداخت غرامت فوت به هر دلیل 30 میلیون تومان وپرداخت غرامت نقص عضو به صورت کامل 200 میلیون تومان است.

 

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور گفت: پرداخت هزینه های درمانی که در بیمارستان های عراق انجام می شود تا 25 میلیون تومان پیش بینی شده است.

 

وی گفت: تاریخ بیمه زائران از 15 محرم تا 5 ربیع الاول است که ما زمان را نسبت به سال گذشته افزایش داده ایم.

 

وی در مورد تجمعات و بی نظمی هایی که در مرز در هنگام مراسم اربعین حسینی از سوی برخی افراد ایجاد شد گفت: ما سال گذشته مشکلات زیادی را داشتیم که به تدریج این وضعیت بهبود یافته است و امسال وضعیت پارکینگ ها هم از نظر کیفی و هم کیفی بهتر شده است و قرارگاه خاتم الانبیاء پروژه صالح آباد محور را در دست بازسازی دارد و امیدواریم با 4 بانده کردن این محور تردد زوار راحت تر انجام شود.

 

ذوالفقاری همچنین در ادامه در رابطه با بحث تامین ارز برای زائران گفت: ما در موافقت نامه با وزارت کشور عراق توافق کردیم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با طرف مقابل توافقاتی را داشته باشد که کار صرافی ها و ATM را انجام دهد و البته ما از زائران خواهش داریم فقط برای موارد استثنایی و خدماتی که به صورت جانبی است از ATM استفاده کند.

 

وی همچنین با اشاره به مذاکرات انجام شده برای بحث ارتباطات و زیرساخت گفت: امیدواریم در این فاصله کوتاه بتوانیم در این مدت کوتاه مشکلاتی را که در بحث ارتباطات برای زائران است برطرف کنیم و خدماتی را در این زمینه به زائران ادامه دهیم.

 

وی در مورد محدودیت برای اعزام زائران گفت: سفارت عراق هیچ سقفی را تعیین نکرده است ما سال گذشته 2 هزار و 400 نفر زائر داشتیم که امیدواریم سال به سال نیز این ظرفیت را افزایش دهیم.

 

ذوالفقاری در ادامه نشست خبری خود در رابطه با حضور جریانهای تکفیری در عراق و احتمال مسایل امنیتی برای زائران گفت: جریانهای تکفیری در عراق پایگاه خود را از دست داده اند و عناصر انها در مکانهای مختلفی پراکنده شده اند و به همین دلیل تدابیر و برنامه های ویژه ای برای تامین امنیت زوار داریم.

 

در سال گذشته دو حادثه تروریستی علیه ملت ایران صورت گرفت که در روزهای اول و اخر مراسم اربعین بود که تاکید کردیم تدابیر ویژه ای در این روزها داشته باشیم.

 

وی همچنین در مورد حضور خبرنگاران در مراسم اربعین گفت: خبرنگاران می توانند از طریق کمیته اطلاع رسانی که زیرنظر صداوسیما است برای روادید اقدام کنند.

 

وی همچنین در مورد مشکلاتی که سال گذشته برای زائران ایجاد شد گفت: یکسری آدمهایی که در مرز بودند رفتار تندی را با نیروی انتظامی داشتند که نیروی انتظامی باید با انها برخورد می کرد که مشکلات بیشتری ایجاد نشود و طرف عراقی نیز همکاریهایی را در این زمینه انجام داد.

 

وی گفت: البته ما امسال با دولت عراق توافق کرده ایم که یک برنامه فیزیکی داشته باشیم که افرادی که می خواهند به صورت غیرمجاز وارد عراق شوند برای افرادی که به صورت مجاز وارد می شوند مزاحمت ایجاد نکنند و حتی برای افرادی که سال گذشته رفتارهای خارج از قانون داشته اند برخورد و تذکراتی را داشتیم و تعدادی از انها نیز ممنوع الخروج شدند.

 

ذوالفقاری همچنین در ادامه نشست خبری خود در مورد تایید حکم شهردار تهران از سوی وزارت کشور گفت: قطعاً صدور چنین حکمهایی مقداری زمان لازم دارد اما جای نگرانی نیست و وزیر کشور به دنبال حل موضوع است.

 

وی در مورد نگرانی های امنیتی که بعد از حوادث تروریستی تهران در کشور بعد از حوادث امنیتی تهران انجام شد گفت: ما معتقدیم در مورد فضای امنیتی باید کنترلهای بیشتری انجام شود و این مساله بسیار مهمی است اما تلاش می کنیم بدون اینکه فضا امنیتی شود طرحهایی را برای محافظت از مکانهای خاص و حساس کشور داشته باشیم.

 

وی با اشاره به طرح جامعی که از سوی وزارت کشور در این زمینه در حال طراحی است گفت: ما در این طرح مراقبت های لازم را از مکانهایی که می توانند مورد استفاده تروریست ها انجام شود اندیشیده ایم و معتقدیم اگر کنترلی انجام می شود از باب این نیست که فضا امنیتی است بلکه برای مراقبت و کنترل بیشتر است.

 

وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد شناسایی عاملان حادثه اسیدپاشی در اصفهان گفت: مظنون اسیدپاشی در این زمینه مشخص نشده ولی پرونده مفتوح است و ما در حال پیگیری هستیم.

 

وی در مورد حادثه ای که در فرودگاه مهرآباد اتفاق افتاد تروریستی بود یا مانور بود گفت: این حادثه صددرصد مانور بود.

 

کد خبر 651794

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha