تعداد مساجد خراسان شمالی متناسب با جمعیت استان نیست

خبرگزاری شبستان: مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی با اشاره به اینکه در حال حاضر هزارو ۱۰۸ مسجد در استان فعال است، گفت: این تعداد مسجد با جمعیت و نیاز استان تناسب ندارد.

حجت الاسلام علی خادمی، مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: متأسفانه برخی از محله ها از داشتن مسجد محروم هستند و مردم برای اقامه نماز به مساجد محله های دیگر که بعضاً فاصله دورتری دارند، مراجعه می کنند.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر هزارو 108 مسجد در استان فعال است که از این تعداد 900 مسجد روستایی و 200 مسجد شهری است و 129 مسجد هم ویژه اهل تسنن است، افزود: ولی متاسفانه برخی از مساجد امام جماعت ندارد و یا برخی از مساجد امام جماعت سه وعده ندارد و همین تعداد مساجد را هم نمی شود به خوبی مدیریت کرد.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی اظهارداشت: ما باید تلاش کنیم ابتدا وضعیت مساجد موجود را مدیریت کنیم و با همفکری و خرد جمعی و همکاری دستگاه های متولی، مساجد را از حالت رکود بیرون بیاوریم بعد از آن برای ارتقای آمار کمی مساجد با جدیت وارد شویم.

 

وی رویکرد برنامه های فرهنگی سازمان تبلیغات را محور قرار دادن مساجد معرفی کرد و گفت: برای تحقق این موضوع ابتدا باید به حوزه معیشت امام جماعت توجه کرد و بعد آن به مسجد برنامه دهیم و زمینه آموزش را در مساجد فراهم کنیم تا امام جماعت بتواند داشته های خود را با قالب بندی مشخص و متناسب با نیاز روز، به جامعه و مخاطب عرضه کند.

 

حجت الاسلام خادمی، یکی از کارکردهای مسجد را اجتماع مردم و وحدت آفرینی و همگرایی آنان در رسیدن به اهداف عالیه ذکر کرد و افزود: از آنجایی که خداوند بر مسئله وحدت و جماعت مسلمانان تأکید دارد، می گوید: «اگر در مسجد اجتماع کنید ندای شما را می شنوم و دعای همه شما را مستجاب می کنم» لذا این مهم نشان می دهد دست خدا با جماعت است و در این مکان مقدس، خوب و بد انسان ها یکی می شود و همه با نگاه خیرخواهانه نگریسته می شوند.

 

وی با بیان اینکه هنوز نتوانسته ایم از همه ظرفیت مساجد به نحو مطلوب بهره ببریم، دلیل آن را شیوه و نحوه مدیریت حاکم بر مساجد معرفی کرد و گفت: در حال حاضر دستگاه های متعددی متولی امر مساجد هستند که همین تعدد متولی، باعث شده نتوانند به درستی به خدمات دهی فرهنگی، عبادی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی مساجد بپردازند.

 

حجت الاسلام خادمی راه حل این مشکل و نقیصه را در تجدید نظر در مدیریت مسجد بیان کرد و افزود: باید مدیریت مسجد را از این حالت خارج کرده و امور را به مردم واگذار کنیم و حاکمیت دینی باید با بسترسازی و رفع موانع این مهم را تحقق بخشد البته با حضور یک نهاد قوی و محکم به عنوان واسط بین مردم و حاکمیت و برقراری تعامل دوطرفه، رسیدن به چنین مطلوبی دور از انتظار نیست.

 

 

کد خبر 651636

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha