به گزارش خبرگزاری شبستان؛ «الاتجاه پرس» در مقاله ای آورد: محکومیت تجاوز عربستان توسط امریکا موضوع جدیدی نیست، از همان آغاز جنایت های آل سعود علیه شهروندان یمنی و افزایش انتقادات بین المللی، آمریکا در ابراز نگرانی از این وضع پیشی جسته و ادعای مذاکره با طرف سعودی در این زمینه را داشته است. در حقیقت این اقدامات آمریکا مسکنی موقتی برای تصمیمات سازمان ملل بوده و جنبه تنبیهی برای عربستان سعودی نداشته است.
آمار معاملات اسلحه بین دو کشور آمریکا و عربستان نشان دهنده میزان دخالت آمریکا در ریختن خون شهروندان یمنی است. برجسته ترین معاملات نظامی دو کشور طی سفر «دونالد ترامپ» در ماه مه گذشته با ارزشی بالغ بر 110 میلیار دلار امضا شد. در طول چند سال اخیر نیز وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» به طور مرتب از انعقاد معاملات تسلیحاتی با عربستان سعودی خبر داده است. در اکتبر 2015 شرکت آمریکائی «لاکهید» فاش کرد عربستان سعودی قراردادی را با دولت آمریکا برای خرید 320 موشک اضافی امضا کرد.
مطمئنا، بسیاری از معاملات تسلیحاتی دیگری از جمله معاملات بمب های خوشه ای وجود دارد که در این بحث امکان ذکر تمامی آنها نیست.
امروز و پس از جنایت های اخیر، نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد از «گفت و گوی صاف» دولت آمریکا با عربستان سعودی سخن می گوید.
برای برخی ممکن است در مورد دلایل واشنگتن برای انجام چنین مذاکره ای پرسش پیش آید اما باید گفت که پاسخ این پرسش در موضوع دیگری با عنوان معاملات تسلیحاتی آمریکا با عربستان نهفته است که صدها میلیارد دلار به خزانه داری آمریکا سرازیر کرد. از جمله نکات مطرح در این زمینه:
نخست: محکومیت این جنایت ها توسط آمریکا از محدوده پرستیژ حقوقی این کشور فراتر نمی رود و این موضوع به صورت کاملا آشکار در مطبوعات آمریکا و طی دیدار «ترامپ» از عربستان و معامله 11 میلیارد دلاری او بیان شد. روزنامه های مستقل آمریکا تأکید می کنند معاملات تسلیحاتی آمریکا درآمدهای مالی هنگفتی برای شرکت های صنعتی در این کشور به دنبال داشته است هر چند که حمایت های «ترامپ» از سیاست های افراطی گرایانه آل سعود زیان های فراوانی را برای آمریکا به بار آورده است. بنابراین ابراز چنین محکومیت هایی فقط برای تحسین تصویر آمریکا در برابر افکار عمومی جهان صورت می گیرد.
دوم: شکی نیست که فروش سلاح آمریکا به عربستان سعودی به توصیف بسیاری از روزنامه های غربی ریختن روغن در خانه در حال سوختن است، هر چند که واشنگتن به ظاهر با برخی اظهارات بی فایده سعی در خاموش کردن چنین آتشی دارد. ابراز نگرانی در مطبوعات از اهمیت معاملات تسلیحاتی نمی کاهد. اگر این انتقاداتی که تجربه، صوری بودن آنها را ثابت کرده است، نبود جامعه بین الملل نسبت به جنایات آل سعود که در حقیقت رنگ آمریکائی دارد، سخت می گرفت.
بدتر از همه اینکه واشنگتن در تلاش است تا با تظاهر به مبارزه با تروریسم، آن را از خود دور کرده و در سخنان خود فقط به ذکر برخی حملات به القاعده بسنده می کند.
اگر واشنگتن معاملات سلاح را نمی پذیرفت وضعیت جنگ سعودی علیه یمن که به طور کامل تحت حمایت آمریکاست، فرق می کرد، زیرا این جنگ منجر به زیان و خسارت های انسانی بزرگ در یکی از کشورهای بسیار فقیر عربی شد.
نظر شما