برگزاری نشست علمی دوره نقد و بررسی عرفان حلقه/خدای حلقه از عدم است

خبرگزاری شبستان: پژوهشگر عرصه عرفان های نوظهور، با بیان اینکه اعتقاد عرفان حلقه متفاوت با دین اسلام است، خاطر نشان کرد: خدای حلقه از عدم است و بواسطه انسان معنا می شود، بی نام است و نمی شود او را شناخت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، مرکز تخصصی فقه و اصول النفیسه با توجه به نیاز جامعه و گسترش روزافزون عرفان های نوظهور به ویژه عرفان حلقه و همچنین رسالت طلاب و مبلغان جهت تبیین جریان های انحرافی برای اقشار مختلف جامعه، اقدام به برگزاری سلسله نشست های علمی نقد و بررسی عرفان حلقه (از سراب تا واقعیت) با حضور استاد حجت الاسلام مهدی وزنه، مدرس، مبلغ حوزه، مؤلف و پژوهشگر عرفانهای کاذب و نوظهور کرده است.

 

حجت الاسلام وزنه به بیان و تبیین موضوع، اهمیت و جایگاه بحث پرداخت و با استناد به آیه 112سوره مبارکه انعام گفت: هدف تعامل بین شیاطین انس و جن ایستادن در برابر برنامه های انبیا از طریق جنگ نرم و جنگ سخت، با روش فرقه سازی است.

 

وی با معرفی برخی از فرقه های فعال در ایران، آنها را به دو دسته برون دینی و درون دینی تقسیم نمود و پس از آن به جریان هایی که در حال فرقه شدن در ایران هستند؛ از جمله آرکاشیسم(باستان گرایی)، وطن گرایی، کورش پرستی، همایش های موفقیت، خیرین آل یس و جمعیت آل یس اشاره کرد.

 

 وی در ادامه خاطر نشان کرد: اکثر بازیگران، خواص، اساتید دانشگاه و حتی طلاب، از فریب خوردگان این فرق می باشند که مستقیم یا غیر مستقیم این جریان ها را تبلیغ می کنند.

 

مدرس حوزه با بیان تاریخچه زندگی محمد علی طاهری موسس این فرقه در ایران، علل جذب مخاطب، پیدایش، گرایش و گسترش عرفان حلقه را شرح داد.

 

حجت الاسلام وزنه همچنین جستجوی هویت، توهمات معنوی، نظریه پردازی برخی از محققان غرب در حیطه روانشناختی و همچنین مهاجرت از علل پیدایش، بحران روانی-اجتماعی، راحت طلبی، تکلیف گریزی، تکیه بر خلاءهای زندگی، اشتیاق برای مشاهده توانایی های خارق العاده یا برخورداری از قدرت های ویژه نظیر ذهن خوانی، درمانگری و پیشگویی را از علل گرایش به این فرقه دانست.

 

وی اقوال مختلفی از عرفان و دین که شامل ضدیت، غیریت و جزئیت است را برشمرد و خاطر نشان کرد: بنابر مبنای جزئیت عرفان نسبت به دین و اختصاصی بودن آن می بایست دروسی از جمله فلسفه، منطق، تمهید القواعد و ...بخوانیم تا به عرفان نظری آشنا شویم و اگر مراد، عرفان عملی باشد باید تلاش کنیم که در راه اهل بیت(علیهم السلام) اعمال و مناسک دینی و مستحبات و توسل به ذوات اهل بیت(علیهم السلام) داشته باشیم؛ حال چه عرفان نظری و چه عملی، محور اصلی در آن اعتقاد به اسلام است حال آنکه  چیزی به نام  مذهب و دین برای محمد علی طاهری و عرفانش مطرح نیست بلکه دینی جدید به نام «مذهب اشتراکی» ارائه کرده است .

 

 پژوهشگر عرصه عرفان های نوظهور، با بیان مبانی نظری حلقه مبنی  براینکه اعتقادشان نسبت به خدا، معاد، هستی، انبیاء، امامان و وحی متفاوت با دین اسلام است خاطر نشان کرد: خدای حلقه از عدم است و بواسطه انسان معنا می شود، بی نام است و نمی شود او را شناخت و عاشقش شد.

 

وی ادامه داد:  معتقدین حلقه در ظاهر تناسخ را رد می کنند ولی در مقام عمل، آن را قبول دارند، آنها خلود را نفی می کنند و نکیر و منکر و بهشت و جهنم را منکر می شوند، تا آنجا که بر این باورند که انسان به مقام خدایی می رسد و بهشت و جهنم را خلق می کند، همچنین برای طرفداران این جریان اعتقادات دینی جایی ندارد و تنها برای درمان، حلقه وحدت که شامل یک مستر، خود فرد، جبرئیل و خدا که در جایگاه حلقه چهارم قرار دارد، تشکیل می شود.

 

 

کد خبر 651485

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha