خبرگزاری شبستان: اگر بخواهید کارنامه اقتصادی دولت یازدهم را بررسی کنید باید به سال ۹۲ بازگردید سالی که به گفته مسئولان تدبیر و امید چرخ شکسته اقتصاد را به دولت یازدهم دادند. در آن زمان تولید و صادرات نفت به روزانه کمتر از یک میلیون بشکه رسیده بود و تورم ۴۵ درصدی را مردم تجربه می کردند و از سویی هم رشد اقتصادی -۷ شده بود.
علت اصلی انتخاب حسن روحانی را می توان برنامه های اقتصادی او در انتخابات ۹۲ عنوان کرد و مشاورانی چون محمد باقر نوبخت که خوب نقطه ای را هدف گرفته بودند. همین امر اعتماد مردم به کابینه تدبیر و امید را بیش از سایر رقبا نشان داد و باعث شد که مسئولیت سنگین بهبود اوضاع اقتصادی به روحانی و یارانش سپرده شود. شیخ تدبیر در اولین گام مردان اقتصادی که توانسته بودند کشور را از بحران هشت ساله دفاع مقدس نجات دهند و به دوران سازندگی برسانند در کابینه خود جای داد. شیخ الوزرا سکان نفت را به دست گرفت و نوبخت به تقسیم بودجه پرداخت و محمد جواد ظریف با زبان دیپلماسی تلاش کرد راه بازار ایران را باز کند.
در نتیجه پس از ۴ سال دولت یازدهم توانست تولید و صادرات نفت خام را به روزانه دو میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه برساند. تورم را تک رقمی یعنی ۹ درصد کند و رشد اقتصادی را به ۱۱ برساند همچنین راه سرمایه گذاری خارجی باز شد. این ها اقداماتی است که از سوی کارشناسان اقتصادی بی نظیر خوانده می شود. راه های رسیدن به این آمارها راحت نبوده و همت زیادی از سوی یاران روحانی طلبید اما هنوز اقتصاد ایران نتوانسته به نقطه مطلوب برسد. ۴ سال گذشته صرف ترمیم بافت های اقتصادی شد و حالا دولت دوازدهم با همان تمرکز و تیم اقتصادی قویتر راهی برای پیشرفت شروع کرده است.
راهی که بعد از ۴ سال باید ایران را به نقطه اوج در منطقه برساند. نقطه ای که صادرات غیرنفتی اش از صادرات نفتی پیشی گرفته و سیستم پولی و بانکی اش نه تنها از درون بی اشکال شود بلکه به همکاری و تعامل با بانک های بزرگ جهانی بپردازد. در نقطه رویایی هم ایران در تلاش است دست مفاسد اقتصادی و اداری را کوتاه کوتاه کرده، قاچاق کالا را به صفر برساند، بتواند ارز را تک نرخی کند و با جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی پروژه های عمرانی و تولید داخلی را به ثمر برساند تا در نهایت همچون کشورهای توسعه یافته به عضویت سازمان تجارت جهانی در آمده و به عنوان یکی از قطب های اقتصادی جهان تلقی شود.
طی این راه پرفراز و نشیب قطعا بیش از ۴ سال زمان نیاز دارد اما خب با وعده های اقتصادی که روحانی و تیم اقتصادی وی ارایه داده اند می توان امید داشت که تا سال ۱۴۰۰ بخش اعظمی از این مسیر طی شود. به خصوص که معاونت اقتصادی دولت دوازدهم به منظور ایجاد هماهنگی بیشتر در برنامه های این دولت راه اندازی شده و باید منتظر نتیجه اجرای برنامه ها بود.
نظر شما