امور خیر را در آموزش‌ها بگنجانیم

خبرگزاری شبستان:دکتر واعظ مهدوی با بیان اینکه دنیا شخصیت فردی که اهل امور خیر نباشد را ناقص می داند،گفت: یکی از سوالات کمپانی های بزرگ برای مصاحبه افراد در مورد مشارکت در کاهای خیر است.

دکتر محمدرضا واعظ مهدوی، معاون توسعه امور آموزشی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در مورد ضرورت تشکیل مجمع خیرین فرهنگی به خبرنگار شبستان گفت: پتانسیل‌های گسترده‌ای در امور خیریه در کشور داریم. ما در امور خیریه در بخش فرهنگی تاریخ غنی داریم. بسیاری از موقوفات با هدف فرهنگی، آموزشی، قرآنی و توانمندسازی فرهنگی شکل گرفتند. در سال‌های اخیر مقداری توجه به این حوزه کم شده است. ما خیلی از موسسات غیردولتی را می بینیم که در حال حاضر در این حوزه فعال‌اند و عهده‌دار خدمات ارزنده‌ای هستند.

 

دکتر واعظ مهدوی تصریح کرد: من بارها از مناطق حاشیه‌ای شهر بازدید کردم. به عنوان مثال دیدم ساعت 10 شب یک کتابخانه در دروازه غار باز است. خانم جوانی دارد سرویس می دهد و بچه ها نیز کتاب می خوانند. این یک زمینه خوب است که باید به آن توجه شود. ما انسان ها یک سری نیازها داریم، نیاز به غذا، پوشاک، خانواده و توجه به دیگران. این موضوع امروز کاملا شناخته شده است.

 

وی با اشاره به تاکید اسلام مبنی بر کمک به همنوعان بیان کرد: انسان سالم انسانی تلقی می شود که به دیگران هم کمک کند و مقداری از وقت خود را برای مسایل اجتماعی اختصاص دهد. در قرآن کریم آمده است" کسانی که دین را تکذیب کردند، کسانی هستند که مردم را به دادن اطعام به نیازمندان تشویق و تحریک نکردند". در دنیای امروز وقتی می خواهند برای شرکت‌های بزرگ و کمپانی‌ها مصاحبه کنند، یکی از سوالات این است که شما چقدر ان جی او انجام می دهید و چقدر اهل امور خیر هستید. اگر کسی بگوید که من وقت ندارم، درس می خوانم و کار علمی انجام می دهم. می گویند که شخصیت تو کامل نیست. تو از سلامت همه جانبه برخوردار نیستی و نمی توانی یک مدیر خوب باشی. بنابراین اینها رفته رفته دارد بخشی از شیوه زندگی مردم در دنیا می شود. اسلام هم تاکیدات فراوان به صدقات و کمک به دیگران بخصوص نیازمندان دارد.

 

معاون توسعه امور آموزشی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با بیان اینکه باید کار خیر را پررنگ کنیم، عنوان کرد: باید کارهای خیر را در آموزش‌ها بگنجانیم. افراد می توانند هر مقدار که بخواهند کار خیر انجام دهند. کسی می تواند 20 درصد و کسی هم می تواند یک درصد کار خیری را به عهده گیرد. آنچه مهم است، این است که یک قسمتی از زندگی را به امور خیر اختصاص دهیم. این باید در تمام ساختارهای زندگی ما نهادینه شود و سازماندهی یابد.

 

دکتر واعظ مهدوی تصریح کرد: امور خیر یک قدم مثبت محسوب می شود. پتانسیل های زیادی وجود دارد که قابلیت گسترش و فعلیت بخشیدن بیشتری دارند. باید روی اینها سیاست‌گذاری و ضابطه‌گذاری شود. مردم باید به انجام امور خیر تشویق شوند. شاید خبرنگاران بتوانند در تشویق مردم به امور خیر موثر باشند. برخی می گویند ما لباس خود را نمی توانیم تامین کنیم. هشت ما گروی نه مان است چه برسد به اینکه به دیگران کمک کنیم. همه کسانی که هشت شان گروی نه شان است یک مقدار می توانند به کسانی که هفت شان گروی هشت شان است، کمک کنند. مقدار کمک مهم نیست، مهم این است که بخشی از زندگی خود را ولو اندک صرف امور خیر کنیم.

 

 

کد خبر 651313

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha