ایجاد کارگروه ویژه در شورای شهر برای پاسخگویی به حقوق زنان ضروری است

خبرگزاری شبستان:دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی بر لزوم ایجاد کارگروه ویژه در شورای شهر مشهد برای پاسخگویی و تضمین حقوق و نیازهای زنان تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد مقدس، شهیندخت مولاوردی دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی در آیین گشایش و آغاز به کار پنجمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد اظهار داشت: دولت این هفته را به نام تدبیر و امید برای اشتغال و تولید نامگذاری کرده و شعار اصلی دولت دوازدهم که چند روز قبل آغاز به کار کرد آزادی ، امنیت ، آرامش و پیشرفت می‌باشد.

وی ادامه داد: تقارن آغاز به کار شورای پنجم شهر مشهد همزمان با ماه پر و فیض و برکت ذی الحجه و ازدواج آسمانی امام علی (ع) و حضرت فاطمه اطهر (س) است که به میمنت این روزها آروزی موفقیت را برای شورای پنجم داریم .

دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندی با تاکید بر ضرورت و اهمیت جایگاه شوراها که از مردم با مردم و برای مردم و برآمده بر متن مردم عادی هستند که با هدف تاثیر در سرنوشت محله خود پای به عرصه می‌گذارند، بیان داشت: اعضای شورای شهر با هدف تاثیر‌گذاری مثبت بر محیط زیست خود، متصدی این امر شدند و پارلمان محلی به عنوان بازوی نظارتی مدیریت شهری و کارآمد‌ترین سازمان در اداره شهر و روستا نقش آفرینی دارد.

مولاوردی شاخص‌های شکوفایی شهری، شهرهای اسلامی و حقوق شهروندی را به عنوان شاخص‌های شهرهای پیشرفته معرفی کرد و در خصوص شاخص شکوفایی شهری گفت: شاخص شکوفایی شهری خود دارای معیارهای ارزیابی همچون بهره‌وری، توسعه زیرساخت‌ها، کیفیت زندگی، محیط زیست، حکمرانی شهری و قانونگذاری است.

وی شاخص‌های یاد شده را مولد شهری شاد با نشاط و پویا دانست که براساس روش‌های نوآورانه ایجاد شده است و در ۳۰ شهر دنیا در حال استفاده است. مولاوردی خاطر نشان کرد : شاخص‌های شهرهای شکوفا راهی است برای شناسایی فرصت و چالش‌هایی که شهرها با آن روبرو هستند و راه حل‌های نوآورانه برای حل مشکلات شهرها براساس این شاخص‌ها برنامه‌ریزی می‌شود.

مولاوردی خاطرنشان ساخت: این شاخص‌ها امکان را فراهم می‌کند تا مناطق اولویت‌دار را شناسایی کنیم و برای ایجاد رفاه، تحلیل و درنتیجه برنامه‌ریزی موثر انجام گردد در همین خصوص شهر قزوین از بین ۳۸ شهر کشورهای جهان به عنوان شهر پایلوت برای رسیدن به این شاخص‌ها برگزیده شده است.

دستیار رییس جمهوری شاخص ایجاد شهرهای اسلامی با اتکا به فرهنگ و تمدن غنی اسلامی را به عنوان شاخص دیگر مطرح در برنامه‌های مدیریت شهری معرفی کرد و افزود: شهرهای اسلامی با تلفیق تجربه و فن‌آوری در جهت افزایش کیفیت زندگی شهروندان تلاش می‌کند به همین منظور مجمع جهانی شهرهای اسلامی، سکونت در شهرهای اسلامی با توسعه پایدار و بهبود کیفیت زندگی شهری را به عنوان شعار خود برگزیده است.

مولاوردی به پیام مقام معظم رهبری به عنوان سر لوحه مدیران شهری نیز اشاره کرد که در آن می‌بایست مواردی به شرح ذیل مورد توجه قرار گیرد: در فهرست خدماتی که شوراها به آن می‌پردازند باید اصالت شهرها و روستاها و معماری اسلامی و ایرانی رعایت شود، استحکام بناها، گسترش نمادهای دینی و اخلاقی، عدالت و فراگیری درخدمات شهری، توسعه فضای سبز، اهتمام به سلامت محیط زیست، توجه به نیازهای جانبازان و مصدومان جسمی و نگاه عدالت گستر به محله‌های محروم، توجه ویژه به بانوان و نیز جوانان مدنظر قرار گیرد.

وی الگو قرار دادن پیام مقام معظم رهبری را راهی برای رسیدن به آرمان شهر و مدینه فاضله دانست. مولاوردی در ادامه سخنان خود گریزی به حقوق شهروندی به عنوان دیگر شاخصه شهرهای شکوفا زد و اظهار داشت: شهروند با حس تعلق به سرزمین، تاریخ و جغرافیای مکانی که در آن زندگی می‌کند شناخته می‌شود و آیا در شهر های کنونی حقوق شهروندی که در منشور حقوق شهروندی در قالب ۱۲۰ ماده تدوین شده است محقق شده است.

مشاور رییس جمهور در امور شهروندی مدیریت شهری پاسخگو را به عنوان یکی دیگر از شاخص‌های شکوفایی شهرها مطرح کرد متاسفانه جای خالی آن در کشورمان احساس می‌شود.

مولاوردی از ایجاد کارگروه ویژه‌ای با هدف حقوق و نیازهای زنان در شهرها خبر داد و افزود: حقوق زنان در حوزه قانونگذاری و اجرایی باید تضمین شود از همین روی برای جوامع پایدار و تاب آور نیازمند آن هستیم که به نیازهای زنان در شهرها توجه شود و شهرهایی امن برای زنان و ایمن برای همه به منظور جلوگیری از خشونت در شهر ایجاد شود.

مولاوردی حقوق شهروندی را سرلوحه سیاست‌های داخلی بیان کرد که با تحقق همه بندهای منشور شهروندی بتوانیم به این هدف دست یابی

کد خبر 651191

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha