به گزارش خبرگزاری شبستان، یکی از مهمترین عناصر ساختاری توسعه در جهت حمایت از مردم روستایی و نیز کاهش آسیبپذیری آنان توجه ویژه به ابعاد کالبدی انسان در مناطق روستایی است. در این راستا نیاز به برنامهریزی راهبردی از طریق برنامهریزی منظر و طراحی روستایی از الزامات توسعه تلقی میگردد.
متأسفانه تا کنون قواعد مدونی در خصوص تعریف طراحی روستایی تدوین نشده است. مؤلف کوشیده است در طراحی روستایی، نظاممند عمل کند. به عقیده وی طراح روستایی قادر است علم را با جامعه پیوند زند و در برنامهریزی کاربری اراضی، برنامهریزی منظر و تصمیمگیری در خصوص کالبد روستا خردمندانه عمل کند.
در فهرست مطالب این کتاب آمده است:
فصل اول: جایگاه طراحی روستایی در نظام برنامهریزی کالبدی سکونتگاههای ...
فصل دوم: مبانی نظری طراحی و منظر روستایی
فصل سوم: مراحل و فرایند طراحی روستایی
فصل چهارم: اصول طراحی سکونتگاههای روستایی
فصل پنجم: مبانی اقلیمی در طراحی روستایی
فصل ششم: رهنمودهای عمومی در طراحی روستایی
فصل هفتم: طرحریزی مکانی در طراحی روستایی
فصل هشتم: طراحی بافت کالبدی سکونتگاههای روستایی
فصل نهم: طراحی مکانی-کالبدی سکونتگاههای روستایی
فصل دهم: طراحی مسکن روستایی
فصل یازدهم: رهنمودهای طراحی روستایی مقابله با سیل
فصل دوازدهم: رهنمودهای طراحی روستایی مقابله با زلزله
فصل سیزدهم: طراحی راههای روستایی
در بخشی از مقدمه این اثر می خوانیم:
« این واقعیتی است که بیشتر فقراو به یقین آنها در نواحی روستایی زندگی می کنند ؛ افرادی منزوی ، پراکنده ، فاقد دسترسی به خدمات اجتماعی و سایر خدماتی که باید در دسترس باشند. بدین ترتیب از خصیصه های مهم فقر«روستایی» بودن آن است. به طور تقریبی 70 درصد فقرا در نواحی روستایی زندگی می کنند و پیش بینی می شود که نسبت فقرای روستایی در جهان تا قبل از سال 2035 به کمتر از 50 درصد نخواهد رسید . در این راستا یکی از مهم ترین عناصر ساختاری توسعه سکونتگاه های روستایی در جهت حمایت از فقرای روستایی و کاهش آسیب پذیری مناطق روستایی توجه ویژه به ابعاد کالبدی فعالیت های اجتماعی ، اقتصادی و محیطی انسان درمناطق روستایی است. بدین معنا عناصر کالبدی سکونتگاه های روستایی در سه سطح نواحی روستایی ، بافت روستایی در نهایت مسکن روستایی مورد توجه قرارمی گیرند.
کتاب «طراحی روستایی» اثر دکتر«مهدی پور طاهری» را به همت سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی(سمت) در 352 صفحه چاپ شد.
نظر شما