به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، محمد حیدری مدیر کل دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پنج شنبه(2 شهریور) در کارگاه آموزشی کارشناسان تبلیغات استان های غرب کشور که به میزبانی کرمانشاه برگزار شد، گفت: اولین کارگاه آموزشی را در غرب کشور و با مرکزیت کرمانشاه برگزار کردیم.
وی رأی اعتماد بالای نمایندگان به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را نشان دهنده اهمیت فرهنگ در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و دقت نظر رئیس جمهور دانست و افزود: در چهار سال پیش روی دولت جدید باید تلاش کنیم رضایت مقام معظم رهبری و اصحاب فرهنگ و هنر و همچنین نشر و گسترش ارزش های دینی و فرهنگی از خدمتگزاران فرهنگ در مقیاس سنوات گذشته بهتر باشد.
مدیرکل دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با بیان اینکه تبلیغات به معنای چاپ تراکت، بنر و پوستر نیست، اظهار کرد: تبلیغات تعریف غلطی در کشور ما دارد و در استان ها به مراتب این تعریف غلط نمود بدتری دارد.
وی ابراز کرد: برداشت بد از این حوزه، سطح و جایگاه آن را تقلیل داده و مشکلات در حوزه های مختلف از جمله مشکلات کلان اقتصادی ناشی از این تعریف غلط و ناصواب است.
دکتر حیدری، تبلیغات را یک علم، فن و هنر دانست و بیان کرد: تبلیغات علمی فرابخشی و بین رشته ای است که همه علم ها در دل آن جا گرفته است و از طرفی با فکر مردم، مطلوبیت ها و نیازهای رو به رشد بشریت کار دارد.
وی گفت: زیرساخت پیشرفت و توسعه هر کشوری، تبلیغات است به گونه ای که می بینیم نظام های توسعه یافته به خوبی از آن بهره گرفته اند.
مدیرکل دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تصریح کرد: هجمه ای که دنیای استکبار و نظام سلطه نسبت به کشورها به ویژه جمهوری اسلامی دارند از نظر تبلیغات و سلاح برنده تبلیغاتی است.
وی ابراز تأسف کرد: ما با کاربردهای تبلیغات آشنا نیستیم و تعرفی که از تبلیغات تعریف کرده ایم کسب منفعت شخصی است در حالی که اهمیت و تأثیرگذاری مقولات به حدی است که در کانون توجه سیاستمداران هر کشوری قرار دارد.
حیدری، اعلام کرد: برمبنای این تعریف آکادمیک درصدد هستیم یک رویکرد جدید به تبلیغات داده و لباس جدیدی بر تن آن بپوشیم به این معنا که یک دگردیسی و بازسازی اساسی در حوزه مسائل نظری، رویکردها و کارکردهای آن داشته باشیم که تحقق این مهم مستلزم برنامه ریزی های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت است.
وی ادامه داد: اگر درک درستی از تبلیغات نداشته و برنامه مدونی برای آن نداشته باشیم آان فهم و گفتمان مشترک که قرار است تدوین کرده و گسترش دهیم را موفق نخواهیم داشت.
این مقام مسئول، تأکید کرد: تبلیغات فقط امری مجرد و انتزاعی نیست بلکه پویا، زنده، سیال و رو به جلو است که موجب پیش برد دیگر مسائل اقتصادی و سیاسی است که به تبع آن رشد پیدا می کند.
وی با بیان اینکه خلاقیت و هنر و علم و فناوری در تبلیغات نهفته است، ابراز تأسف کرد: تجهیزات، فناوری و تخصصی که امروز در خدمت تبلیغات دنیا است هنوز وارد کشور ما نشده است.
مدیرکل دفتر تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: در عرصه تبلیغات جهانی مطالعات ما نسبت به کشورهای همسایه عقب تر است.
وی افزود: کشور ما که ام القرای جهان اسلام است و با توجه به تاریخ تمدن چند هزار ساله، قدرت نفوذ بالای سیاسی و ارزش های والا ی دینی و فرهنگی در این عرصه خیلی کند حرکت کرده و رویکرد تقلیل گرانه داشته ایم که زیبنده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست.
حیدری، اظهار کرد: برخی می خواهند این باور را القاء کنند که تبلیغات ضد ارزش است حال آنکه تبلیغات حافظ ارزش های اصیل یک کشور است مدافع است و از این ارزش ها صیانت می کند.
وی ابراز کرد: تبلیغاتی که در آن هنر دینی و اصیل که تاریخ و تمدن اصیل ایران را نمایان می کند به هیچ عنوان ضد ارزش نخواهد بود بلکه حافظ خواهد بود.
مدیرکل تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با تأکید بر ضرورت تعامل دستگاه های همکار در امر تبلیغات، گفت: تبلیغات یک امر چند وجهی است دستگاه های مختلف مستقیم و غیرمستقیم مرتبط هستند تک بعدی نیست که فقط مربوط به ما باشد و برای آن برنامه ریزی و سیاست گذاری کنیم اگر دستگاه های همکار توجه نکند امر تبلیغات روی زمین می ماند.
وی با بیان اینکه در حوزه محتوایی و سیاستگذاری اختیار تام داریم، خاطرنشان کرد: اصل دیگر تبلیغات، رسانه داری و مدیریت رسانه است دست ما نیست و ضوابط اجرایی هم برای آن دیده نشده است.
حیدری، ابراز تأسف کرد: هیچ یک از دستگاه ها مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جامع نگر نیستند و بخشی نگاه می کنند و در چارچوب وزارت خانه خود امر تبلیغات را پیش می برند.
وی با تأکید بر اینکه امر تبلیغات با نظارت گره خورده است، گفت: تبلیغات بدون نظارت امر عبسی است این مسئله نظارت از وزارت شروع می شود تا پایین ترین رده ها که شهرستانی است.
مدیرکل تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: نظارت باید دقیق، قانون مدار و مبتنی بر مصالح جامعه و حافظ ارزش های دینی باشد و در عین حال بایستی منفعت و مصلحت مردم، کانون ها تبلیغاتی و سازمان ها در نظر گرفته شود.
وی تصریح کرد: تبلیغات باید در خدمت اقتصاد و تولید کشور باشد و به جبهه فرهنگی انقلاب و اقتصاد مقاومتی کمک کند که برای ما تبدیل به یک برنامه راهبردی شده است.
حیدری، بیان کرد: آنچه برای ما در چارچوب سیاست های کلان نظام و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مدنظر است بحث نظارت بر امر تبلیغات است به گونه ای که تولید افزیش یافته، آسیب های اجتماعی ترمیم یابد، نقاط خلاء پوشش داده شده و فضای فساد اقتصادی بسته شود.
نظر شما