تدوین نقشه راه «تاب آوری اجتماعی» تا پایان شهریور/ رایزنی با وزرا برای بکارگیری و استفاده از ظرفیت‌های زنان

خبرگزاری شبستان:ابتکاردر خصوص «تاب آوری اجتماعی» گفت: با این نگاه که جامعه مترقی نیاز به افراد تاب آور دارد و با توجه به آنکه برای سیاستگذاری بهتر به جای نگاه بالا به پایین باید رویکرد مشارکتی را جایگزین کنیم این طرح دردولت قبلاجرایی شد.

به گزارش خبرنگار شبستان، معصومه ابتکار،معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری امروز دربخش دوم  سخنان خود در نشست با اصحاب رسانه  گفت: امکانات معاونت زنان و خانواده رئیس جمهور هم اکنون در حد دفتر حوزه ریاست سازمان محیط زیست است.

 

وی با اشاره به هجمه‌هایی که علیه وی وجود دارد بیان کرد:به تمامی گروه‌ها و طیف‌های سیاسی فراخوان داده‌ایم و از آنها دعوت کردیم که هر کس انتقاد و پیشنهادی دارد مطرح کند و ما حتما از آنها استقبال خواهیم کرد اما سیاستی که معاونت زنان و امور خانواده رئیس جمهور اتخاذ خواهد کرد در قالب برنامه‌های دولت دوازدهم و رویکرد اعتدال و اصلاح است.

 

ابتکار تصریح کرد: از ابتدا قصد داریم با وجود همه هجمه‌هایی که هنوز بنده بر سر کار نیامده شروع شده است، نگاه تعادلی داشته باشیم و برای آن تلاش خواهم کرد، زیرا معتقدم در جامعه متکثری که در آن زندگی می‌کنیم باید تلاش کرد تا گفت‌وگو و تعامل نهادینه شود. هر چند کار سختی است و ممکن است برخی از طیف‌ها اعتقادی به این تعامل و گفتمان نداشته باشند و گمان کنند روش‌های خودشان کارسازتر است.

 

ابتکاربا بیان اینکه ما حتما کمپین آزادی زنان زندانی که در معاونت قبلی شروع شده بود را ادامه خواهیم داد گفت: برای حمایت و تامین امینت زنان در برابر خشونت تیز تلاش خواهیم کرد و با دستگاههای اجرایی همکاری جدی داشته باشیم.
 

وی ادامه داد: کمپین آزادی زنان زندانی طرح بسیار خوبی بود که مولاوردی معاون سابق زنان و خانواده به خوبی آن را اجرا کرد.
 

معاون ریسس جمهوربا بیان اینکه ما مبارزه با خشونت خانگی و کار را دنبال خواهیم کرد افزود: برای این موضوع باید به همه حتی مردان آموزش داده شود چون خیلی از آسیب ها ناشی از سنت های غلط، سقف شیشه ای و هرچیزی که اسمش را بگذاریم، برمی گردد.


ابتکار ادامه داد: در اوایل انقلاب خیلی از مسائل برای زنان تابو بود اما اکنون با همکاری علمای دینی و صاحبنظران توفیقات خوبی داشتیم حتی در حوزه ورزش با تعامل پیش رفته ایم اگر استدلال حقوقی، فقهی و شرعی داشته باشیم با رویکرد تعاملی می توان این مشکلات را حل کرد.

 

وی به زنان سرپرست خانوار نیز اشاره کرد و گفت: با سازمان بهزیستی کشور در این زمینه همکاری خوبی خواهیم داشت، این در حالیست که سمن‌ها و خیریه‌های بسیار زیادی نیز در این حوزه فعال هستند که باید تعامل با آنها را نیز در دستور کار قرار دهیم.

 

معاون رییس جمهور گفت:مسئله زنان سرپرست خانوار آسیب‌های اجتماعی زنان و همچنین اعتیاد زنان که متاسفانه افزایش یافته همه مانند یک زنجیره به یکدیگر متصل هستند و چنانچه نتوانیم ریشه و علل این مسائل و آسیب‌ها را بررسی کنیم وارد مرحله جدیدی از آسیب‌های اجتماعی خواهیم شد که حل آنها بسیار سخت‌تر خواهد بود.

 

وی ادامه داد: همکاری با تشکل‌ها و سازمان‌های مردم نهاد در حوزه زنان و خانواده از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که البته تنها مربوط به تشکل‌های حوزه زنان نمی‌شود بلکه باید همکاری با تشکل‌های فعال در تمامی حوزه‌های اجتماعی را در دستور کار خود قرار دهیم تا از طریق این هم افزایی‌ها بتوانیم شاهد بهبود وضعیت زنان

 

معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهور در خصوص مرخصی زایمان زنان نیز اظهار کرد: مدت مرخصی زایمان زنان طبق قانون 9 ماه است اما چون از واژه «می‌تواند» در این قانون استفاده شده بسیاری با این تصور که این مرخصی الزامی نیست این قانون را اجرایی نکردند.

 

ابتکار ادامه داد: در دولت دوازدهم پیگیری مرخصی زایمان زنان و رفع مشکلات اجرایی و اعتباری آن بر عهده معاونت زنان و امور خانواده قرار گرفته است که با جدیت پیگیری خواهد شد.

 

با اشاره به مرخصی مردانخاطر نشان کرد: بر اساس قانون، مردان هنگام زایمان همسران خود به مدت دو هفته مرخصی دارند که این موضوع هم به دلیل مشکلات اعتباری در برنامه ششم توسعه به سه روز کاهش یافت که معتقدیم سه روز کافی نیست و پیگیر حل این مسئله نیز خواهیم بود.

 

معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهور با تاکید بر آنکه حتما برنامه‌ها و طرح‌هایی که در دوره مولاوردی پیگیری می‌شد مانند کمپین آزادی زنان زندانی را ادامه خواهم داد، افزود: با همکاری سازمان زندان‌ها در زمینه زنان زندانی همکاری خواهیم داشت این در حالیست که کاهش و رفع خشونت علیه زنان نیز با جدیت پیگیری خواهد شد.

 

ابتکار تصریح کرد: بسیاری از آسیب‌های اجتماعی زنان ناشی از نگاه‌های غلط و سیاست‌های نانوشته است که باید همه این مسائل را در نظر بگیریم. این در حالیست که قطعا آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها در زمینه کاهش آسیب خشونت که یکی از مسائل مهم جامعه ماست می‌توانند بسیار موثر عمل کنند.

 

وی در خصوص حضور زنان در ورزشگاه‌ها نیز گفت: برای حل این مسئله تلاش خود را خواهم کرد. این در حالیست که فکر می‌کنم با تعامل و تعادل بتوانیم این مسئله را حل کنیم.

 

معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهور تصریح کرد: همان طور که در ابتدای انقلاب اسلامی بسیاری از مسائل تابو بود و اصلا نمی‌توانستیم راجع به آنها حرف بزنیم اما امروز شاهد حل آنها هستیم در آینده نیز بسیاری از این مسائل حل خواهد شد و با تعامل با مراجع عظام می‌توانیم بسیاری از مشکلات را برطرف کنیم.

 

ابتکار ادامه داد: اگر برای بسیاری از مسائل استدلال‌های فقهی، حقوقی و شرعی صحیح داشته باشیم با رویکرد تعادلی و تعاملی می‌توانیم‌ آنها را حل کنیم.

 

به گفته وی امروز حضور زنان ورزشکار ایرانی در سه رشته با لباس‌های اسلامی قطعی شده و همچنان که فدراسیون بسکتبال نیز با لباس اسلامی ورزشکاران زن ایرانی موافقت کرده است که اینها دستاوردهای بسیار خوبی است.

 

معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهور در خصوص «تاب آوری اجتماعی» نیز گفت: با این نگاه که جامعه مترقی نیاز به افراد تاب آور دارد و با توجه به آنکه برای سیاستگذاری بهتر به جای نگاه بالا به پایین باید رویکرد مشارکتی را جایگزین کنیم طرح تاب آوری اجتماعی توسط معاونت زنان و امور خانواده دولت یازدهم ابتدا در 14 منطقه پایلوت و پس از آن در تمام کشور به صورت ملی اجرا شد.

 

ابتکار تصریح کرد: این طرح به منظور آموزش تسهیل گرانی که وارد محلات شده و با کمک افراد مسائل و مشکلات آنها را شناسایی و با کمک مردم راه حل‌هایی را ارائه می‌دهند، اجرایی شده است و تا پایان شهریورماه سال جاری نقشه راه «تاب آوری اجتماعی» را تدوین خواهیم کرد.

 

 معاون زنان و امور خانواده رئیس جمهور در ادامه تاکید کرد: باید فضا را برای پرسشگری جوانان باز کنیم و اجازه دهیم موضوعات مبتلا به جوانان رفع شود. این در حالیست که قبل از هر چیز باید حق پرسشگری و حق انتخاب جوانان را محترم بشناسیم تا پس از آن بتوانیم بسیاری از مشکلات را حل و رفع کنیم.

 

ابتکار در خصوص دختران خیابانی و آسیب دیده تصریح کرد: رصد وضعیت دختران خیابانی و آسیب دیده نیز یکی از مسائلی است که معاونت زنان و امور خانواده رئیس جمهور باید با همکاری دستگاه‌های مرتبط امدادگری‌های لازم را به انجام برساند.

 

وی تصریح کرد: معتقدم شوراهای شهر و شهرداری‌ها را در این مسئله نباید نادیده بگیریم و نشستی در این زمینه با آنها خواهم داشت و حتما در حل مسائل اجتماعی و آسیب‌ها با شوراهای شهرها همکاری تنگاتنگی خواهم داشت. این در حالیست که معتقدم شهرداری‌ها در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی می‌توانند بسیار موثر عمل کنند و به همین دلیل به منظور جلوگیری از عمیق‌تر شدن آسیب‌های اجتماعی همکاری با شوراهای شهرها و شهرداری‌ها را در دستور کار خود قرار داده ام.

 

ابتکار ادامه داد: به زودی نشست تخصصی با فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی برگزار می شود تا مسائل مختلف حوزه زنان بررسی شود.
 

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بااشاره به ممنوعیت ازدواج دختران با سن کم  افزود: این موضوع مهمی است و به طور یقین با فراکسیون هم در این زمینه همفکری خواهیم کرد.
 

وی اظهار کرد: همچنین برای دختران فراری به عنوان یک موضوع مهم و اینکه یکی از آسیب های بزرگ اجتماعی به شمار می رود با همکاری دستگاههای مختلف اقداماتی را انجام خواهیم داد.

کد خبر 650718

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha