محمد موسوی، رییس اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ری، ضمن تبریک به مناسب روز جهانی مسجد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان تهران گفت: از اهمیت و جایگاه مسجد همین بس که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله پس از هجرت و ورود به شهر مدینه، در نخستین گام در راستای تحقق حاکمیت خویش، اقدام به تأسیس نهادی اجتماعی ـ دینی نمود که مسجد نام داشت. مسجد مکانی است که پایه های حکومت اسلامی در زمان رسول خدا صلی الله علیه و آله در آن بنیان نهاده و اصول و مبانی دین اسلام، از این پایگاه مقدس به مردم جهان عرضه شده است.
موسوی بیان داشت: مسجد محل عبادت و تربیت افراد از لحاظ دینی و معنوی میباشد به همین لحاظ انتظار میرود با برنامه های مدون و طراحی شده و با خلاقیتهای فکری در راستای تقویت بعد معنوی، سیاسی و دینی قدم بردارد تا توجه مردم جهان را در سایر ادیان به خود جلب کرده و همبستگی و اتحاد مسلمان را به گوش همگان رساند.
رییس اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ری تصریح کرد: همانطور که میدانیم در تقویم جهانی 30 مرداد ماه به نام روز مسجد به ثبت رسیده است که به نوعی روز ایجاد برنامه ها وسازماندهی گروه های مذهبی شناخته می شود. پیامبر عظیم الشان اسلام (صلی الله علیه و اله) تبلیغ اسلام را از مسجد آغاز نمودند و زمان ورود به مدینه اولین کاری که توسط ایشان انجام شد بنای مسجد برای عبادت، سخنرانی، انتقال مبانی دین، تجمع مسلمین، مرکز تصمیم گیری، قضاوت، محل ارتباط با رسول خدا، مکان تنظیم نقشه جنگ، محل ملاقات با غیر مسلمانان و ... بوده است که این نکته اهمیت جایگاه مسجد در دین اسلام را می رساند.
وی با اشاره نقش پر رنگ مسجد در حل مشکلات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی خاطرنشان کرد: با توجه به جایگاه مسجد در حل بحرانهای کشور باید برنامه های کاربردی و متنوع را جایگزین برنامه های یکنواخت در مساجد کرد تا از این طریق بتوانیم در حل مشکلات بزرگتر در مقوله فرهنگ و مشکلات اجتماعی شاهد کارایی مساجد باشیم. در مشکلات روز مره جوانان نیز رسالت مهم، حضور امام جماعت است که میتوان مشکلات جوانان را با ارائه راهکارهای دینی حل نموده و با بیان مشغله های شغلی و زندگی جوانان به اهل فن زمینه را برای حل این قبیل مشکلات فراهم سازد. البته هم اکنون شاهد این موضوع هستیم که با توجه به فعالیتهای اخیر مساجد و ایجاد تغییردر شیوه وعملکرد آموزش ها از جمله سبک زندگی – دینی – قرآنی – و تنوع در برنامه های فرهنگی تا حدود زیادی این امر محقق شده است.
موسوی با اشاره به نقش مهم کانون های فرهنگی هنری مساجد در پویایی این مکان مذهبی اظهار داشت: مهمترین مکان تاثیر گذار در دل مسجد برای تربیت اخلاق اسلامی، دینی و معنوی در نسل جوان وجود کانونهای فرهنگی هنری میباشد که بهترین مکان جهت استفاده از فرصت اوقات فراغت جوانان و نوجوانان اهل مسجد است.
وی ادامه داد: وجود برنامه های کاربردی و متنوع فرهنگی مساجد در طول سال علاوه بر تاثیر گذاری در تربیت دینی و معنوی میتواند در تغییر برنامه های یکنواخت زندگی و در راستای ارتقای تفکر معنوی و اخلاقی موثر باشد و تا زمانی که دغدغه های روحی و روانی مردم حل نشود مشکلات روز مره مردم در جامعه نیز حل نخواهد شد.
رییس اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ری بیان داشت: در سالهای اخیر شاهد افزایش چشمگیری از کانونهای فرهنگی هنری در مساجد شهرستان ری بوده ایم که بر اساس نوع، ظرفیت و پذیرش جوانان جهت اجرای برنامه های مختلف فرهنگی وهنری تقسیم بندی شده اند. این کانونها با ایده پردازی توسط افراد نخبه در صدد اجرای برنامه های متنوع در مساجد میباشد که با برقراری ارتباط نزدیک با مسئولین و ائمه جماعات شاهد افزایش کیفیت و کمیت کانونها و فعالیت های آن هستیم.
نظر شما