صنایع دستی از مزیت‌های کشور برای توسعه پایدار است

خبرگزاری شبستان:رییس سابق سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اقدامات انجام‌شده طی ۹ماه مسئولیت خود گفت: صنایع دستی یکی از مزیت‌های کشور برای توسعه پایدار و تجلی واقعی اقتصاد مقاومتی است.

زهرا احمدی‌پور در مراسم تودیع خود با اشاره به اقدامات انجام شده در مدت 9 ماه حضور در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: در مدت زمان حضورم در این سازمان تلاش کردم تا مشکلات ساختاری، نهادی و قانونی را به کمک و مشورت متخصصان، منتقدان و کارشناسان شناسایی کنم و در حد توان اقداماتی در راستای مرتفع شدن آنها انجام دهم.

 

وی با بیان اینکه تلاش کردیم تا قانونی جامع و شفاف برای حراست از میراث فرهنگی تهیه شود، خاطرنشان کرد: حدود 40 درصد پروژه با کمک دلسوزان و میراث دانان انجام شده است.

 

احمدی‌پور با بیان اینکه حفاظت و حراست از میراث فرهنگی نیاز به زیرساخت منسجم و قانونی دارد، تصریح کرد: حفاظت و حراست از میراث فرهنگی از مأموریت های اصلی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.

 

رییس سابق سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه پژوهشگاه باید نقش موثرتری در چشم‌اندازهای میراث فرهنگی داشته باشد، گفت: پژوهشگاه به عنوان بازوی فکری سازمان باید نقش موثرتری در سیاستگذاری و سیاست‌سازی در حوزه باستان‌شناسی، حفاظت و حراست از میراث فرهنگی و نقش کلیدی در توسعه علمی گردشگری داشته باشد.

 

احمدی‌پور با بیان اینکه آیین‌نامه حفاظت، بازنگری و احیا در حوزه میراث فرهنگی تدوین شده است، افزود: فهرست‌برداری اموال فرهنگی، اصالت‌سنجی، بازرسی از مواریث و اشیای فرهنگی در اختیار سازمان و مخازن نگهداری اموال و اشیای فرهنگی و میراثی دارای مشکلات زیادی هستیم.

 

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش های مختلف گفت: طرح حفاظت متمرکز الکترونیک و ایجاد مانیتورینگ ابنیه های تاریخی در سراسر کشور آغاز شده است و با تامین اعتبارات این طرح سرعت می یابد تا حفاظت از محوطه ها و بناهای تاریخی به صورت اصولی انجام شود.

 

وی با اشاره به اینکه مقدمات احیای انجمن های میراث فرهنگی فراهم شده است، گفت: نیروهای سخت افزاری و نرم افزاری در حوزه میراث فرهنگی را هر چقدر هم توسعه دهیم اما بدون همکاری و مساعدت مردم در این بخش موفق نخواهیم شد.

 

وی با اشاره به راه اندازی سامانه املاک سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی گفت: این سازمان به عنوان یکی از چند ملاک بزرگ کشور بخش مهمی از سرمایه های تجدیدناپذیر کشور را در اختیار دارد و با مسئله بزرگ مستندسازی و ایجاد شفافیت در املاک و موضوع متصرفین و معارضین مواجه است.

 

احمدی‌پور با بیان اینکه مستندسازی و ایجاد شفافیت حداکثری با سامانه املاک برنامه اصولی بوده است، گفت: این اقدام با همکاری معاونت حقوقی سازمان آغاز شده است و مستندات در سامانه ثبت خواهد شد.

 

وی در مورد ثبت های اضطراری بناهای تاریخی گفت: ثبت های اضطراری موضوع پرغصه ای است و آثار تاریخی تنها زمانی در حوزه ثبت قرار می گیرند که بولدوزرها برای تخریب شان آمده باشند.

 

احمدی‌پور با اشاره به اجرای طرح کاشی ماندگار تاکید کرد: با اجرای این طرح تلاش کردیم تا شهرها و محله هایمان به مدد مفاخر فرهنگی کشور هویت فرهنگی شان را بازیابند.

 

وی با اشاره به اینکه اجرای کامل طرح کاشی ماندگار در سراسر کشور یکی از ماموریت های سازمان میراث برای حفظ و ترویج مواریث فرهنگی است، تصریح کرد: گردشگری شهری و روستایی نیز می تواند از این طرح بهره مند شود.

 

وی ادامه داد: احیای قلب تاریخی شهرها، ثبت جهانی شهر یزد از دیگر اقداماتی بوده است که در این مدت انجام شده است.

 

وی در بخش دیگر صنایع دستی را یکی از مزیت های کشور برای توسعه پایدار و تجلی واقعی اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و افزود: قانون حمایت از هنرمندان و صنعتگران با کمک مجلس مصوب شد و صندوق حمایت از هنرمندان و صنعتگران نیز شکل گرفت.

 

وی با بیان اینکه خرید تضمینی و بازاریابی حمایتی برای محصولات صنایع دستی به ویژه در مناطق محروم در دستور کار قرار گرفته است، افزود: با کاروان صنایع دستی و خرید تضمینی صنایع دستی و برپایی نمایشگاه در سراسر کشور خود زمینه ای برای بازار فروش این محصولات ایجاد کرده است.

 

وی افزود: کاربردی کردن صنایع دستی و استفاده از آنها در زندگی روزمره، اجرای طرح خانه ایرانی، معرفی شهرها و روستاهای جهانی صنایع دستی، اجرای طرح سفیران صنایع دستی، نرم افزار فروش صنایع دستی، افزایش صادرات صنایع دستی از دیگر طرح هایی بوده است که در حوزه رونق بخشیدن به این بخش انجام داده ایم.

 

احمدی‌پور با بیان اینکه رونق صنایع دستی می تواند اشتغال‌آفرین و هویت ساز باشد، تاکید کرد: اشتغال در مناطق محروم و کم برخوردار روستایی با کمک توسعه صنایع دستی می تواند راهکاری در جهت مهاجرت معکوس در کشور شود.

 

رییس سابق سازمان میراث فرهنگی در خصوص گردشگری نیز گفت: آیین نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، نرخ گذاری و نظارت بر تاثیرات گردشگری یکی از مناقشه برانگیزترین آیین نامه ها در حوزه گردشگری بود که در روزهای پایانی مسئولیتم به دبیرخانه دولت ارسال شد.

 

وی با بیان اینکه در قالب متن اصلاحی پیشنهادی امور تصدی گری سازمان در بخش گردشگری به طور شفاف به بخش خصوصی سپرده می شود و هم آیین نامه گردشگری بازتعریف خواهد شد.

 

احمدی‌پور با بیان اینکه واگذاری امور تصدی گری به بخش خصوصی و اجرای اصولی اصل 44 و قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار روبرو است، گفت: تلاش کرده ایم تا با همفکری بخش های سازمان، متخصصان و بخش خصوصی این کار سخت را انجام دهیم و امیدوارم با اصلاح این آیین نامه مواد سر راه بخش خصوصی برداشته شود.

 

 

 

 

کد خبر 650409

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha