کانون فرهنگی صدیقه اطهر (س) جیرفت پیش قدم در امور تربیتی/ روش های کار فرهنگی باید تغیر کند

خبرگزاری شبستان: امروزه قطع یقین قشر نوجوان و جوان مهم ترین سرمایه این جامعه هستند که باید از طریق روش های نوین فرهنگی متناسب با ذائقه آنان برنامه ریزی کرد از طرف دیگر کانون فرهنگی هنری صدیقه اطهر جیرفت در این زمینه موفقیت های خوبی را کسب کرده است.

خبرگزاری شبستان-جنوب کرمان: کودکان سرمایه های اسلامی جامعه هستند و لازم است که آنان با ارزش ها و اهداف انقلاب اسلامی آشنا شوند، آشنایی کودکان و نوجوانان با آرمان های انقلاب موجب پایداری بیش از پیش این نظام می شود چراکه این قشر آینده سازان این انقلاب هستند.

 

اكنون كه استكبار جهانى، بيشتر از هميشه و بدتر از گذشته هر روز توطئه اى تازه و هر ساعت دسيسه اى ديگر مى چيند تا با شكار كردن نوجوانان و جوانان جامعه اسلامى كه بحق جوانمردان تاريخ معاصر محسوب مى شوند، آينه آينده را پيشاپيش شكسته و فرهنگ فردا را مرده و جامعه شيعى را كه مردستانى است شگفت آور، به گورستانى ساكن و ساكت بدل كند، مسئوليت همه بيدار دلان و دور انديشان به ويژه  ( جوانان و نوجوانان ) پيش از همه و بيش از همگان است لذا اگر امروز دير بجنبيم، فردا خيلى دير خواهد بود و جبرانش محال هم نباشد بسيار جان فرسا و كمر شكن خواهد شد.

 

جوانان امروز، رهبران فردا و آيينه آينده ها هستند و اگر بخواهيم آينده هر جامعه اى را ارزيابى و پيش بينى كنيم، بايد جوانان و نوجوانان آن جامعه را در نظر داشته و فردا را با فكر و فرهنگ آنها بسنجيم.

 

امام‏ ‏خمینی رضوان الله علیه معتقد است جوانان و نوجوانان از نیروهای معنوی و مادی هر‏ ‏کشور به شمار می آیند و خیانت به آنها خیانت به کشور محسوب می شود؛ ‏او معتقد است هرگونه کوتاهی در تربیت صحیح جوانان و نوجوانان در‏ ‏واقع خیانت به امانت های خداوند است و انسان باید عواقب آن را بچشد.

 

دغدغه مقام معظم رهبری در خصوص فرهنگ جامعه بسیار ریشه‌ای است و در این مورد توصیه می کنند که از کودکان و نوجوانان غافل نشویم؛ ایشان می‌فرمایند: بچه‌ شما در آغوش شما، در مدرسه‌ شما، در کتابخانه‌ کانون و جلوِ روی شما است و شما برای او فکرهایی، آینده‌ای و امیدواری‌ دارید.

 

ناگهان دسترسی یک نفر بیگانه را مشاهده می‌کنید؛ شما با این بچه خویشاوند هستید، شما معلّمش، پدرش، یا مربّی او هستید؛ لیکن او بیگانه و بی‌علاقه به سرنوشت این بچه است؛ توجه بچه به همین کالاهای فرهنگیِ متداول و رسانه‌های گوناگون خبری و فرهنگی، بیشتر از شماست! این، جای نگرانی است و امروز این وجود دارد؛ چه من و شما بخواهیم، چه نخواهیم!

 

بسترسازی ذهنی کودکان و نوجوانان موجب آشنایی آنها با آرمان‌ های انقلاب اسلامی، معرفی شخصیت امام راحل و پایدار کردن نقش و جایگاه ولایت فقیه می‌شود.

 

یکی از مجموعه هایی که مخاطب آن نوجوانان و جوانان هستند و ظرفیت عظیمی را در سراسر کشور ایجاد کرده است تا با توان و تعهد مسجدی خود بتوانند در کشور گام مثبتی را بردارند، ستاد عالی کانون های مساجد کشور است که این ستاد در مناسبت های مختلف و در طول سال برنامه های مختلفی در بستر کانون های فرهنگی و هنری برای نوجوانان و وجوانان دارد.

 

همانگونه که مقام معظم رهبری در توصیف کانون های فرهنگی هنری عنوان کردند، باید برای این قشر حساس جامعه برنامه داشت و با بصیرت و سلاح معرفت در میان نوجوانان و جوانان حاظر شد.

 

با توجه به اینکه در کشور بالغ بر 22 هزار کانون فرهنگی هنری وجود دارد، می توان با برنامه ریزی صحیح و منطقی یک حرکت فرهنگی انقلابی را متناسب با دغدغه مقام عظمای ولایت به راه انداخت.

 

دبیرخانه کانون های مساجد جنوب کرمان با دارا بودن بالغ بر 400 کانون فرهنگی در حوزه های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جهت احیای مسجد طراز اسلامی و تحقق تمدن نوین اسلامی در حال فعالیت است.

 

یکی از کانون های فرهنگی هنری که با رویکرد تربیت نیروی نسل جوان با کودکان در سنین پایین سر و کار دارد و در این زمینه دارای فعالیت های قابل توجهی است، کانون صدیقه اطهر شهر جیرفت است که در طول سال برنامه های متنوعی در این زمینه دارد.

 

جهت آشنایی بیشتر با این کانون فرهنگی هنری، در یک روز بعدازظهر گرم تابستانی ساعت 5، وارد این مسجد و کانون فرهنگی هنری شدیم؛ اولین چیزی که هنگام ورود توجه ما را به خود جلب کرد، ورود یک نوجوان دوان دوان و با عجله به داخل مسجد بود و وقتی از وی پرسیدم چرا اینقدر عجله داری، گفت: کلاسم دیر شده باید هر چه زودتر وارد کلاس شوم.

 

 

وقتی که وارد مسجد شدیم تعدادی از نوجوانان و جوانان سر کلاس نشسته بودند و استاد آنها که همان امام جماعت مسجد بود، در حال صحبت کردن با بچه ها بود.

 

از نکته های قابل توجه دیگر در هنگام تدریس استاد، حضور فرزندان نو نهال وی در میان بچه ها و همچنین در میان دست و پای استاد بود که فضای جالب توجهی را ایجاد کرده بود که نشان از دغدغه امام جماعت و درگیر کردن فرزندان خود با مباحث فرهنگی و تربیتی بود.

 

پس از دقایقی حجت الاسلام محمدتقی سعیدی امام جماعت مسجد فاطمه الزهرا شروع به توضیح در خصوص فعالیت های کانون صدیقه اطهر (س) کرد و در این زمینه به خبرنگار شبستان گفت: مجوز کانون فرهنگی هنری صدیق اطهر در سال 92 گرفته شد، هرچند که فعالیت های آن، قبل از اخذ مجوز وجود داشته است و بطور تخصصی در حوزه مهدویت فعالیت می کند.

 

 

وی با بیان اینکه کانون فرهنگی هنری صدیقه اطهر در طول سال برنامه های مختلفی دارد، به خبرنگار شبستان گفت: در طول سال، یکشنبه ها کلاس های آموزش قرآن شامل روخوانی، تجوید و اخلاق، روزهای چهارشنبه کلاس های مهدی شناسی و احکام، هر دوشنبه طرح چهره به چهره و شنبه ها هیئت بیت الاحزان برگزار می شود.

 

مدیرمسئول کانون تخصصی مهدویت در ادامه توضیحات خود در خصوص برنامه های این کانون اظهار داشت: برگزاری کلاس های نهج البلاغه، برپایی جشنواره های مختلف امام شناسی، غدیر ولایت، جشن نیمه شعبان و برنامه های ورزشی و تفریحی از دیگر فعالیت های این کانون فرهنگی هنری است.

 

 

در حالی که بچه ها مشغول گوش کردن و در عین حال کمک کردن به امام جماعت خود در بیان کامل فهرست برنامه های کانون بودند، استاد صحبت های خود را ادامه داد و اضافه کرد: در زمینه ورزشی در رشته های فوتسال، فوتبال دستی، هندبال و غیره برنامه های خوبی برای اعضای کانون داریم.

 

آنچه که در برنامه های ورزشی این کانون قابل توجه است، برپایی لیگ فوتسال انتظار است که در این زمینه حجت الاسلام سعیدی به خبرنگار شبستان گفت: هر هفته یک روز به صورت ثابت انتخاب می شود و در آن روز در قالب 8 تیم فوتسال از 4 محله و مدرسه با یکدیگر مسابقه می دهند که این امر موجب جذب بسیاری از نوجوانان می شود و در نهایت اختتامیه مسابقات در روز  عید غدیر گرفته می شود.

 

 

نکته قابل توجه اینکه قبل از شروع هر مسابقه کار فرهنگی انجام می شود به این ترتیب که به مدت 5 دقیقه قرآن یا دعا خوانده می شود همچنین به بیان اذکار هفته و نکات اخلاقی پرداخته می شود.

 

برنامه ها و فعالیت های هنری یکی دیگر از حوزه های فعالیت کانون صدیقه اطهر است که امام جماعت مسجد در این زمینه به خبرنگار شبستان گفت: دوره های خطاطی، خوشنویسی، شعر و داستان، مقاله نویسی، خلاصه نویسی کتب فرهنگی و مذهبی و نقاشی از جمله برنامه هایی است که توسط این کانون برگزار می شود و در پایان هر دوره به قید قرعه به شرکت کنندگان جوایزی داده می شود.

 

 

حجت الاسلام سعیدی در خصوص تامین منابع مالی برنامه های خود در کانون صدیقه اطهر افزود: جوایز را تلاش می کنیم از طریق ارتباط با سازمان های فرهنگی و افراد تهیه کنیم، یکسری امکانات نیز خود کانون دارد و در برخی زمین های خاص همچون هزینه سالن را سعی می کنیم به صوت خرد از خود بچه ها تهیه کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه بطور متوسط در طول سال با 40 تن از نوجوانان و جوانان سر و کارداریم، ادامه داد: بالغ بر 4 سال است که با بچه ها در حال کار کردن هستیم و هدف از این کار نیز چیزی چون خدمت به خلق و رضایت ذات باری تعالی نیست.

 

 

امام جماعت مسجد فاطمه الزهرای جیرفت بیان داشت: عدم وجود امکانات سرمایشی و گرمایشی در زیرزمین مسجد که محل فعالیت یکسری برنامه های هنری و ورزشی است، شرایط را سخت کرده است همچنین دوربینی هم برای ثبت و ضبط برنامه ها وجود ندارد لذا مجبور هستیم از گوشی تلفن همراه استفاده کنیم.

 

در ادامه از بچه ها درخواست کردیم که انگیزه خود را از حضور در این برنامه ها عنوان کنند که در ابتدا سکوت و کم رویی در میان آنها حاکم بود اما کم کم یخ بچه ها آب شد و تعدادی از آنها شروع به صحبت کردند و هدف خود را عاقبت بخیری، علاقه، وظیفه دینی و شرعی عنوان کردند.

 

صمد الله سعیدی مدیرمسئول کانون صدیقه اطهر جیرفت در ادامه در خصوص کار اثرگذار فرهنگی به خبرنگار شبستان گفت: همانند تغییر دنده های ماشین، باید روش های کار فرهنگی را نیز تغییر داد و هر برنامه فرهنگی که انجام می شود باید تجزیه و تحلیل و آسیب شناسی شود.

 

وی ارتباط با والدین را جزء لاینفک کار فرهنگی می داند و در این زمینه معتقد است که باید با والدین و خانواده ها ارتباط گرفت تا بتوان از این طریق هم خانواده ها وارد برنامه های فرهنگی شوند و هم اینکه یک نوع اعتماد سازی در خصوص حضور فرزندان آنها در کانون فراهم شود.

 

 

مدیرمسئول کانون فرهنگی هنری صدیقه اطهر جیرفت در خصوص مهم ترین آسیب های موجود در برنامه های فرهنگی به خبرنگار شبستان گفت: عدم وجود جاذبه کافی بانیان کار فرهنگی و ارتباط گیری با نوجوانان و جوانان، بدخلقی و بد خویی مهم ترین آسیب های موجود فعالیت در برنامه های فرهنگی است.

 

وی وجود گوشی های تلفن همراه و عدم مدیریت آن در نزد نوجوانان و جوانان را بک معضل دانست و افزود: باید با ارتباط گیری و اعتمادسازی با نوجوانان و جوانان و تزریق محتوای سالم مانع از انحراف این قشر در فضای مجازی شد.

 

کد خبر 650235

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha