محمد حمزهزاده، رییس سازمان سینمایی حوزه هنری و مدیرعامل اسبق انتشارات سوره مهر در مورد ضرورت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در قالبهای مختلف هنری به خبرنگار شبستان گفت: ملت ایران در عصر حاضر شاهد دو واقعه بزرگ بوده است. این دو واقعه مهم که یکی پیروزی انقلاب اسلامی و دیگری دوران هشت ساله دفاع مقدس است، در سرنوشت ملت اثر گذاشته است. جنگ ها معمولا بستری هستند برای اینکه بیشترین و مهمترین ظرفیت های انسانی، تربیتی و زیستی هر ملت آنجا متجلی و به دیگر ملتها نشان داده شود. جنگ هشت ساله ما هم چنین ظرفیتی را فراهم کرد.
حمزهزاده اظهار داشت: مهمترین و بزرگترین قهرمانان ما، شجاع ترین نیروهای ما و از خود گذشته ترین مردم ما در جنگ حاضر بودند، چه در صف مقدم جبهه و چه در پشت جبهه در قامت مادران و زنان که رزمندگان را پشتیبانی کردند. ظرفیت دوران دفاع مقدس برای ادبیات مثل یک چشمه جاری می ماند. در واقع جنگ یک منبع غنی است که ادبیات می تواند از آن استفاده کند و چراغ راهی برای نسل امروز و آیندگان درست کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا سازمان سینمایی حوزه هنری قرارداد و یا دستورالعملی برای حمایت از آثاری با محوریت دفاع مقدس دارد، بیان کرد: ما در این زمینه قراردادی نداریم. حوزه هنری بزرگترین تولیدکننده محتوای تاریخ شفاهی دفاع مقدس که هم مربوط به نیروی هوایی می شود و هم نیروی زمینی و نیروی دریایی و همینطور بسیج مردمی، ارتش و سپاه را نیز دربر می گیرد. حوزه هنری این ظرفیت را دارد که در حال حاضر بر مبنای محتوایی که تولید شده است، تولیدات سینمایی هم داشته باشد.
رییس سازمان سینمایی حوزه هنری خاطرنشان کرد: تولید فیلم سینمایی نیازمند منابع مالی و مشارکت نهادها و سازمان های نظامی است که امکانات نظامی را منحصرا در اختیار دارد. این اراده در نهادهای نظامی برای همکاری وجود دارد. سرمایه هم باید از سازمان هایی همچون ما تامین شود و با مشارکت هم بتوانیم به تولید فیلم های سینمایی مبادرت کنیم. تولید فیلم سینمایی شاید یکی از مهمترین کارها در حوزه دفاع مقدس است. تولید فیلم مستند، برنامه های تلویزیونی و هر نوع محتوای تصویری ولو با سرمایه کم که بتواند به ترویج فرهنگ دفاع مقدس کمک کند در برنامه ماست.
نظر شما