به گزارش خبرگزاری شبستان، بیتردید در جهان معاصر، پیروزی انقلاب اسلامی ایران طلیعهای است برای افول و زوال قدرتهای استکبـاری. وارد ساختن ادبیات جدید در صحنه بینالمللی، ناکام گذاشتن قدرتهای بزرگ در تهاجمهای مختلف علیه ایران اسـلامی و تهدیدهـایی که انقلاب اسـلامی برای دستگاه استکبـاری و صهیونیسم دارد، آنها را به سـوی استفاده از جنگ نـرم و عملیات روانی سوق داده است. به همین دلیل، تجهیز دن به مهارتهای مقابلـه با «عملیات روانی» یک ضـرورت انکارناپذیر برای فعالان فرهنگی محسوب میشود.
تعاریف گوناگونی از عملیات روانی وجود دارد، برای مثال ویلیام داواتی عملیات روانی را مجموعهای از اقدامات میدانـد که یک کشور به منظور تأثیـر و نفوذ بر عقایـد و رفتار دولتهـا و مردم خارجـی با ابزارهایی به جز ابزارهای نظامی، سیاسی و اقتصادی انجام میدهد. اما تعریف وزارت دفاع آمریکـا بـرای طراحـی اینگـونه عملیاتهـا، در دهـه 1950 اینگـونه است:«استفاده اصولی از تبلیغات و فعالیتهای ارتباطی از سوی یک دولت یا مجموعـهای از دولتهـا، به منظور تأثیر گذار بر نظرات، احساسات، موضعگیریها و رفتار گروههای دوست، دشمن و یا بیطرف، در راستای تحقق سیاستهای دولت یا دولتهای مزبور و اهداف آنها».
عملیات روانی پدیدهای نوین نیست و در قرون متمادی به کار گرفته شده است؛ پیامبر گرامی اسلام(ص) نیز در آغاز بعثت با شدیدترین تهاجمات روانی و تبلیغاتی از سوی کفار مواجه شدند. عملیات روانی هر روز در قالبی نوین اجرا میشود و امروزه با پیشرفت جوامع و پیچیده شدن قالبها، که وقوع جنگ تسلیحاتی و نظامی را سخت میکند، روی آوردن به عملیات روانی بیش از هر جنبه دیگر از سوی دشمنان کشور و نظام دنبال میشود. در چنین شرایطی، تدوین دفتری برای ایجاد مهارتهای لازم در فعالان فرهنگی ضرورت مییابد. این دفتر نسخهای پایهای و نه مقدماتی برای مقابله با عملیات روانی دشمن است. گفتنی است هیأت مؤلفان که جمعی از متخصصان مقابله با عملیات روانی، و کارشناسان مقابله با تهدیدات و جنگ نرماند، محتوا و مطالب این کتاب را تدوین کردهاند و درباره هر یک از مباحث در سلسله جلساتی به تفصیل بحث شده است.
کتاب ایست بازرسی! مهارت مقابله با عملیات روانی جلد دوم مجموعهی مهارتی فعـالان فرهنـگیبه قلم جمعی از نویسندگان و به همت انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.
نظر شما