قم ظرفیتی عظیم برای تعامل با جهان اسلام دارد

مشاور وزیر و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم گفت: شهر مقدس قم ظرفیت‌های بسیار عظیم و مهمی برای تعامل با جهان، خصوصا جهان اسلام دارد و باید از این فرصت به نحو مطلوب استفاده شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم،محمدحسین استاد، مشاور وزیر و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، امروز(30آذر) در نشستی مشترک با مدیر اداره همکاری‌های علمی و بین‌الملل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم گفت: قم می‌تواند ادبیات گفتگو را ولو با ادبیات انتقادی، با دانشگاه المدینه راه بیندازد و فضای عناد و دشمنی که توسط وهابیت ایجاد شده را به سمت گفتگوی انتقادی یا تعاملی تغییر دهد.
 

استاد تصریح کرد: ما تاکنون در حوزه سیاسی با گروه 1+5 گفتگوی انتقادی داشتیم ولی بعد از پنج سال به یک گفتگوی تعاملی رسیدیم.
 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، با اشاره به مکاتبه اخیر معاونت بین‌الملل حوزه علمیه قم با الازهر مصر افزود: هر چند این مکاتبه و پیشنهاد حوزه به الازهر کاری نمادین بود ولی پاسخ‌های مطرح شده نشان از بالا بودن ظرفیت تعامل دارد.
 

استاد اظهار داشت: تلاش‌هایی که برای تعامل با واتیکان انجام شده، هر چند در دولت‌های قبلی با انگیزه‌های دیگری دنبال می‌شد، ولی این ظرفیت بسیار مهمی است و قم می‌تواند با جهان مسیحیت گفتگوی دینی داشته باشد.
 

وی همچنین گفت: نهادهای فعال و مرتبط با عرصه بین‌الملل، برای تاثیرگذاری بهتر باید تقسیم کار روشنی نسبت به فعالیت‌های بین‌المللی داشته باشند.
 

استاد ادامه داد: در حال حاضر، نگاه به فعالیت‌های بین‌المللی در بین مراکز حوزوی در قم روشن است و برخی موسسات مانند موسسه پژوهشی امام خمینی(ره) اقدام به ارتباط‌گیری کرده‌اند.
 

وی با اشاره به هشدارهای مقام معظم رهبری برای مقابله با ناتوی فرهنگی دشمنان، خاطرنشان کرد: در شرایطی که رهبر معظم انقلاب به ناتوی فرهنگی دشمنان اشاره و برای مقابله با آن تاکید دارند، ما باید فعالیت‌های خود را به صورت منسجم و هماهنگ انجام دهیم.
 

مشاور وزیر، اضافه کرد: ناتو به معنای یک مرکز فرماندهی مشترک و برنامه‌ریزی شده است، پس ما برای برای مقابله با آن در قم، باید یک مرکز برنامه‌ریزی و فرماندهی مشترک ایجاد کنیم.
 

استاد، یاد آور شد: با توجه به ظرفیت‌های ایجاد شده در قم، وزارت امور خارجه در این استان نمایندگی تاسیس کرده و این نمایندگی، انگیزه‌های خوبی برای وفاق و هماهنگی بین نهادهای فعال بین‌المللی در قم دارد.
 

وی خاطرنشان کرد: نهادهای فعال بین المللی در قم باید چنان با هم هماهنگ باشند که در مسیر فعالیت آنها، نقطه خلاء یا موازی کاری نباشد و این نهادها باید برنامه‌ریزی مدون و تقسیم کاری برای خود داشته باشند.
 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، جامعه المصطفی العالمیه، مجمع جهانی اهل بیت(ع) و سایر نهادها و دانشگاه‌های قم می توانند در عرصه بین‌الملل بسیار نقش آفرین و تاثیرگذار باشند.
 

استاد همچنین از انتشار فصلنامه همایش‌های بین‌المللی توسط اداره همکاری‌های علمی و بین الملل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تقدیر کرد.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 6499

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha