به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، سیدعباس صالحی، وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در دفاع از برنامه های پیشنهادی اش در جلسه صبح امروز شنبه 28 مرداد مجلس گفت: از سکانداران پیشین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم جناب آقای جنتی که سه سال این سکان را داشتند و آقای صالحی امیری وزیر فعلی ارشاد و همه همکاران فرهیخته در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکر می کنم.
وی اظهار داشت: جامعه ایرانی به اعتبار استعداد ذاتی و اینکه در چهارراه تاریخی حلقه وصل شرق و غرب بوده است مفاخر و آثار و فرهنگ خودش را به جهان عرضه کرده است.
وی با بیان اینکه ایران پایگاه جهانی شدن فرهنگ در جهان بوده است و سهم بسزایی در تلطیف و شاعرانه کردن جهان بشری داشته است گفت: فرهنگ ایران ذات و هویت ایران و جامعه ایرانی با دین مداری توحید گرایی، معنویت گرایی و اخلاق گرایی هزاران سال زیسته است و ورود اسلام به ایران این شعبه را پرفروغ تر کرده است.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید براینکه تار و پور مردم ایران را مهر اهل بیت فرا گرفته است تصریح کرد: فرهنگ هنر و ادب، دین مداری توحیدی و اخلاق و معنویت و مهر و معرفت اهل بیت سه اصل اساسی است که هویت ایرانی را شکل داده است و ما با این سه ضلع پیوند داریم و هر برنامه اجتماعی برای ایران اگر با این سه ضلع ارتباط برقرار نکند ابتر می ماند.
صالحی با تاکید بر اینکه برنامه فرهنگی دولت بر این سه ضلع استوار است و با این سه ضلع ارتباط پیوسته دارد گفت: گسترش اعتمادسازی میان اصحاب فرهنگ و رسانه با دولت، گستری کمی و کیفی محصولات فرهنگی و هنری و تقویت نقش نهادهای صنفی و واگذاری برخی از امور به بخش خصوصی و شفافیت بیشتر در حمایتها از جمله برنامه هایی است که بنده در صورت رای اعتماد مجلس در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دنبال خواهم کرد.
وی با اشاره به روشهای خود در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: اعتقاد عمیق به 4 اصل اساسی دین، نظام اسلامی، انقلاب و رهبری و اخلاق و قانون دارم و معتقدم این 4 اصل مبنای مدیریت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: شفافیت در همه مراحل تصمیم گیری و اجرایی مورد تاکید بنده است و معتقدم دوره مدیریت پشت درهای بسته و بدون حضور مردم گذشته است و باید با مشارکت جمعی و گفتگو با اصحاب فرهنگ و رسانه امور را پیش ببریم.
صالحی با تاکید بر واگذاری فعالیتها به بخشهای خصوصی بیان کرد: معتقدم که خلاقیهای ایرانی در همه ایرانیان است و همه اقوام و مذاهب و سلیقه های ایرانی دارای این خلاقیتها هستند پس بنابراین باید ما در این زمینه بحث تمرکززدایی جغرافیایی را دنبال کنیم.
وی با اشاره به اینکه در دوره معاونتم ارشاد و در سال 95 شصت و پنج درصد منابع معاونت را مستقیماً در استانها صرف کردیم گفت: برنامه بنده سه هدف صیانت، تعالی هویت، حمایت از محصولات فرهنگی و هنری و دیپلماسی فرهنگی و هنری را دنبال می کند.
صالحی گفت: با بررسی چالشهای فراوان و فرصت های فرهنگ و هنر به 14 مساله رسیدیم و این 14 مساله به 46 برنامه تبدیل کردیم.
وی با بیان اینکه وزارت ارشاد با 8 حوزه کاری سروکار دارد گفت: حوزه دین که شامل: قرآن، عترت، مساجد، اوقاف و حج، حوزه فرهنگ، شامل اهالی قلم، نشر کتاب و ادبیات حوزه هنر شامل هنرتجسمی و موسیقی، سینما، رسانه، فضای مجازی و فعالیتهای فرهنگی و هنری در خارج از کشور از جمله حوزه کاری وزارت ارشاد است.
وی با اشاره به اینکه می توانم مدعی شوم که در بخشهایی از این 8 بخش دارای تخصص هستم گفت: بنده در حوزه هنر در حیطه های مختلف تعلق خاطر دارم و دغدغه های هنرمندان را می دانم و تلاش می کنم اهالی هنر چونان اهالی فرهنگ بر صدر بنشینند.
وی با اشاره به بسته های خود برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بهبود کسب و کار در حوزه فرهنگ و هنر در چارچوب اقتصاد مقاومتی از جمله های بسته هایی است که بنده برای اهالی فرهنگ و هنر دارم.
وی گفت: بنده معتقدم باید به اقوام و ادیان در کشور همانند رنگین کمانی نگاه کرد و آنها را مورد توجه قرار داد اقتدار و تنوع فرهنگ و زبان قومی و فرهنگی بر اقتدار فرهنگ ایرانی می افزاید.
صالحی تحکیم حقوق فرهنگی را از دیگر بسته های خود برای اهالی فرهنگ و هنر عنوان کرد و گفت: کسانیکه دل نگران حقوق اهالی فرهنگ هستند دل نگرانی مهمی دارند ولی بنده برای این موضوع بسته تحکیم حقوق فرهنگی را ارایه داده ام که بسیار جدی است و انشالله آن را اجرایی خواهیم کرد.
صالحی دیپلماسی فرهنگ بر محور فرهنگ و هنر را از دیگر بسته های خود عنوان کرد و ادامه داد: باور کنید سرمایه ایران نفت نیست سرمایه ایران فرهنگ و هنر و دانش ایرانی است و انچه که می ماند فرهنگ و هنر ایرانی است و انچه می رود نفت است.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اضافه کرد: با این باور دیپلماسی فرهنگ هم برای اقتصاد و هم برای سیاست و امنیت پایدار مهم است، جامعه ای که فرهنگ پایدار و زنده و پویا داشته باشد امنیت پایدار خواهد داشت و ما باید تلاش کنیم ارتباطات اصحاب فرهنگ و هنر را در دیپلماسی حقوقی تقویت کنیم.
وی با تاکید بر تقویت گفتگوی دینی در جهان اسلام تصریح کرد: برنامه های بنده الزاماتی برای تحقق دارد که از جمله آن الزامات ارتقای امکانات مالی وزارت ارشاد است چرا که معتقدم با بودجه و منابع حداقلی انتظار حداکثری داشت.
وی از دیگر این الزامات را نزدیکی انتظارات متکثر و متفوت در حوزه فرهنگ و هنر ذکر کرد و گفت: باید جلوی مداخلات غیرمسئولان و غیررسمی و نادرست در حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفته شود چرا که این مداخلات به اعتبارات ارشاد ضربه نمی زند بلکه به اقتدار نظام و حاکمین ضربه می زند.
صالحی از دیگر الزامات اجرای برنامه های خود را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را ارتقای نقش حاکمیتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد و ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دستگاه منحصر حاکمیتی در حوزه اجرا در فعالیتهای فرهنگ عمومی است و ما باید این نقش بشناسیم و شئون آن را معتبر بدانیم.
وی اضافه کرد: راه رسیدن به الزامات گفتگوی اهالی رسانه با خود گفتگوی آنان با کنشگران دیگر اجتماعی یعنی اصحاب دین و سیاست امنیت است.
صالحی تاکید کرد: اهالی فرهنگ باید دغدغه های خود را بیان کنند و دغدغه های دیگران را بشنوند تا امکان راه حل برایشان پیش بیاید.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تنهایی نمی تواند این میدان عظیم را بپیماید و در این زمینه مشارکت اصحاب هنر و رسانه و فرهنگ که کانون مرکز این تحرک هستند الزامی است.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر در پایان سخنان خود گفت: من سیدعباس صالحی فرزند حوزه و دانشگاه و تمامی اعتبارات خانوادگی و سرمایه وجودی ام را در کف گذاشته ام تا شاهد سهمی در اعتلای دین و اخلاق و ارتقای فرهنگ و هنر ایران زمین داشته باشم، خداوندا یاری ام کن تا نگرانی های مقام معظم رهبری را به نوید و قوت فرهنگی بدل سازم، خداوندا توانایی ام ده تا پیمان رییس جمهور منتخب ملت با اهالی فرهنگ در تحکیم حقوق فرهنگی را پاس بدارم و خدایا یاری ام ده تا دغدغه های مراجع عظام تقلید و علمای اسلام را در نظر بگیرم و برای انها چاره ای بیاندیشم.
نظر شما