به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، دکتر خدادوست مدیرکل دفتر طب سنتی ایرانی اسلامی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی امروز در این همایش گفت: طی چند سال اخیر موضوع طب اسلامی و روایی مطرح می شود که در موضوع اسلامی باید اساتید حوزه نظر دهند اما در موضوع پزشکی و مسائل درمان مربوط به حوزه کاری ما می شود.
وی بیان داشت: وجود رشته های میان رشته ای و تحقیق در این زمینه امر مهمی است که ابعاد سلامت و پزشکی را مد نظر قرار داده و طبق مسائل علمی پیش خواهد رفت.
دکتر خدادوست به برگزاری این نشست ها اشاره و آن را ضروری عنوان کرد و گفت: در این نشست ها ابعاد سلامت و انسان شناخته می شود و می توانیم از ظرفیت مباحث اسلامی در زمینه مسائل سلامت طبق نظر بزرگان علمی حوزه و دانشگاه بهره ببریم.
مدیرکل دفتر طب سنتی ایرانی اسلامی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: باید در این نشست ها بررسی شود که آیا نگاه صرف به روایات برای مقوله پیچیده سلامت کافی است؟ یا اینکه باید افرادی در این عرصه سخن به میان آورند که اهل فن بوده و حدیث شناس باشند.
وی تاکید کرد: وزارت بهداشت به موضوع سلامت و دین اهتمام جدی دارد و هیچ نگاه غربی به سلامت ندارد، بلکه با استفاده از ظرفیت های عظیم اسلامی و با بهره گیری از نظرات متخصصان اسلامی می کوشد تا در این راستا قدم بردارد.
*نیاز ورود متخصصان به موضوع سلامت و دین
حجت الاسلام فاضل مسئول مرکز امور صیانتی حوزه های علمیه نیز در این جلسه با اشاره به موضوع سلامت و دین گفت: در استفاده از منابع اسلامی باید سازو کارها در نظر گرفته شود و افراد اهل فن به موضوع بپردازند.
وی ادامه داد: باید ارتباط جدی میان حوزه و دانشگاه های علوم پزشکی ایجاد شود تا بتوانیم در کنار یکدیگر به مسائل علمی و تحقیقاتی پرداخته و در موضوع سلامت و دین در کنار هم تلاش کنیم.
* افراط و تفریط در موضوع طب و دین خطرناک است
حجت الاسلام خسروپناه رئیس موسسه حکمت و فلسفه ایران نیز در این جلسه گفت: آموزه های دینی به موضوع طب و سلامت اشاره کرده و در این زمینه سخنان بسیاری را به میان آورده است.
وی بیان داشت: در موضوع طب اسلامی باید هم اطبا و هم متخصصان حوزه نظر دهند، نباید به گونه ای باشد که برخی به هر بهانه ای روایات مربوط به سلامت را کنار گذاشته و یا برخی نیز بدون توجه به علم طب، به طباطبت بپردازند، افراط و تفریط در موضوع طب و دین خطرناک است.
رئیس موسسه حکمت و فلسفه ایران گفت: دو روش کاربست مبانی اسلامی و اجتهادی دو مقوله مهمی است که باید به آن پرداخته شده و از این دو روش در موضوع سلامت و دین پیش رویم.
*برخی در لباس مقدس روحانیت به امور پزشکی مداخله می کنند
دکتر ایرانی خواه رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این همایش گفت: یکی از ماموریت های اصلی و مهم دانشگاه علوم پزشکی قم راه اندازی دانشکده سلامت و دین بود که نزدیک به سه سال است راه اندازی شده و با توجه به موقعیت استان قم این ماموریت مهم به این دانشگاه واگذار شد.
وی بیان داشت: این دانشکده توانسته طی این مدت ارتباط بسیار خوبی را با مراکز علمی حوزوی برقرار و از پتانسیل های آنها استفاده کند و امیدواریم که بتوانیم در تثبیت و تحکیم سلامت و دین تلاش کرده و به یک نکته قابل قبول مباحث را برسانیم که در این عرصه بارقه امید ایجاد شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم به برخی مداخله گری ها در زمینه مسائل پزشکی اشاره کرد و گفت: متاسفانه برخی از گروه ها با عناوین مختلفی از جمله طب اسلامی، طب روایی و... در این عرصه مداخله گری می کنند که طبق نظراتی که بزرگان حوزه در این همایش اعلام کرده اند، هیچ کدام از این مداخله گران، طبق روش و نظرات حوزه عمل نمی کنند.
دکتر ایرانی خواه با بیان اینکه در موضوع سلامت و دین افراط و تفریط جایگاهی ندارد گفت: بر این باور هستیم که باید بزرگان وزارت بهداشت و حوزه علمیه وارد شده و این موضوع را ساماندهی کنند اما تا زمانی که ساماندهی به اتمام نرسیده، باید قانون جمهوری اسلامی ملاک کار باشد.
وی با اشاره به برخی برخوردهای صورت گرفته از سوی دادگاه ویژه روحانیت در خصوص مداخله گری های پزشکی گفت: متاسفانه برخی از افراد که در عرصه پزشکی مداخله گری می کنند در لباس مقدس روحانیت هستند که از این رو دادگاه ویژه روحانیت وارد عرصه شده و با آنها برخورد کرده است که از این اهتمام و نگاه دقیق دادگاه ویژه روحانیت قدردانی می کنیم.
نظر شما